19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSağlıkSpor / EgzersizHızlı yağ yakmak için etkili egzersiz ipuçları

Hızlı yağ yakmak için etkili egzersiz ipuçları

İçerikleri

Genel sağlığınızı iyileştirmek ya da yaz için zayıflamak istiyorsanız, kısa sürede hızlı yağ yakmak oldukça zor olabilir. Diyet ve egzersize ek olarak, diğer birçok faktör kilo  vermeyi ve yağ yakmayı etkileyebilir. Neyse ki, hızlı ve kolay bir şekilde yağ yakmak için atabileceğiniz birçok basit adım var.

İşte hızlı bir şekilde yağ yakmak ve kilo vermek için ipuçları;

Egzersiz yapın

Eğer kilo vermek istiyorsanız, egzersiz yapmanız şarttır. Egzersiz yapmadan sadece diyet yapıp kilo vererek ya da oturduğunuz yerden size kilo verdirdiğini söyleyen pahalı aletleri kullanarak istediğiniz sonuçlara ulaşamazsınız.

Verim almak için yaptığınız egzersizlerin yoğun olması gerekmez, öncelikle düzenli bir şekilde yapılması gerekir. Düzenli bir şekilde çalıştığınızda vücudunuz metabolik hızını arttırıp kalori yakımını hızlandırabilirsiniz. Böylelikle otururken, hatta uyurken bile daha fazla kalori yakmaya başlarsınız. Buradaki ipuçlarıyla sağlıklı ve etkili bir şekilde yağ yakıp ideal kilonuza ulaşmaya şimdi başlayabilirsiniz.

Hafif tempoda başlayın

Uzun zamandır kısa yürümeler haricinde fiziksel aktivite yapmadıysanız, egzersizden daha başlamadan soğumamak için yavaş tempoda başlayın. Eğer başlarda çok uzun yürürüşler ve koşma gibi yoğun aktiviteler yaparsanız, bacaklarınız buna alışık olmadığı için, bir hafta kadar ciddi ağrılar çekebilirsiniz, hatta sakatlanabilirsiniz. Bu da sizi spor yapmaktan hem alıkoyar hem de vazgeçmenize sebep olabilir. Temponuzu günden güne arttırdığınızda vücudunuz bu tempoya uyum sağlamayı öğrenir ve vücudumuzdaki eklemler, kaslar ve bağlar sakatlık riski yaşamadan tempoya adapte olur.

Kardiyo çalışın

Basitçe söylemek gerekirse, kardiyo kilo vermek için kesinlikle gereklidir. Bisiklete binmek, koşma gibi aktivitelerle kalori yakmanız gerekir. Bu egzersizlerin çok yoğun olması gerekmez, kalp ritminizi arttırarak kardiyonun olumlu etkilerini üzerinizde görebilirsiniz.

Ağırlık kaldırın

Eğer kilo vermek istiyorsanız, ağırlık kaldırmaya başlamanız gerekir. Ağırlık kaldırarak vücudunuzda kas yapımını harekete geçirirsiniz. Daha fazla kas, otururken bile daha fazla kalori ihtiyacı demektir, bu da daha fazla karbonhidrat ve yağ yakacağınız anlamına gelir. Ayrıca kas kazanarak fiziksel aktivitelerde sakatlanma riskini, genel ve ortopedik sağlık durumunuzu daha iyi bir konuma getirebilirsiniz. Ağırlık kaldırarak kas yaparsınız, ve daha fazla kas her an daha fazla kalori yakmak demektir.

Uzun bir süreç olduğunu bilin

Kilo vermek ve daha fit bir görünüme kavuşmak zaman alan bir süreçtir. En azından sağlıklı bir şekilde yapıldığında. Bu yüzden programınıza sadık kalın ve kendinizi motive edin. Her gün kilonuzu kontrol etmek, bir çok gıda ve sindirim faktöründen dolayı anlamlı değildir. Kilonuzu en fazla 3-4 günde bir kontrol edin. Sağlıklı kilo vermenin aynı zamanda yavaş ve kalıcı bir şekilde kilo vermek olduğunu ve sonuçlarının çok daha olacağını düşünün.

Evde çalışın

Bazı günler, spor salonuna gitmek ya da dışarıda koşmak mümkün olmayabilir. Bu durumlarda evde çalışmak için kendinize küçük ağırlıklar, germe bantları ve kardiyo ekipmanları edinin. Kendi evinizin konforunda en az 40 dakika bu ekipmanlarla yüksek tempoda çalışın.

Kilo vermek için spor salonunda ya da dışarıda olmanız gerekmediğini, evde de çalışmak için birçok program olduğunu bilin. Akıllı telefonunuzda “Home Workouts”, “Home Gym” ya da “Evde Fitness” gibi kelimelerle bulduğunuz uygulamaları indirin ve buradaki programları uygulayın. Programların ücretli olmasından çekinmeyi bir aylık spor salonu üyeliğine onlarca uygulama satın alabileceğinizi düşünün.

Bu basit prensipleri uygulayarak hızlı yağ yakmak istikrarlı ve sağlıklı kilo vermek, fit bir görünüme kavuşmak, psikolojik ve fiziksel olarak daha sağlıklı yaşamak sizin elinizde. Sporu bir yaşam biçimi olarak benimseyin ve hayatınızın bir parçası yapın. Sağlıklı günler.