16 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaKadınFaydalı BilgilerHızlı para biriktirmenin 4 altın kuralı

Hızlı para biriktirmenin 4 altın kuralı

İçerikleri

Ekonomi durumlarının sıkıntılı olduğu bu dönemlerde aldığımız paraların nereye gittiğini göremeyiz bile. Para biriktirmek çok zor hatta imkansız gibi görünebiliyor bu tür durumlarda. Marketlerde, restoranlarda, mağazalarda her şey çok pahalıdır ve ne kadar harcadığımızın farkına bile varamayız. Onlarca yıl çalışıp da elle tutulur bir şey elde edememek çok kötü bir his verir. Bu hissi yaşamamak ya da kurtulmak için hemen para biriktirme yolları üzerinde çalışmalara başlamalısınız.

Günde belki 8 belki 12 saat çalışıyorsunuz. Yoruluyor, insanların dertlerini çekmek zorunda kalıyorsunuz. Aldığınız para bu kadar değerliyken bu parayı elde tutmamak çok yanlış bir harekettir. Ne yazık ki mevcut ekonomi sisteminde, aldığınız maaşlar pek yeterli olmaz. Her şeyden önce emeğinizin değerini bilmeli ve gerçekten bu emeğe değecek şeylere para harcamalısınız. İnsanlar aldıkları maaşlarının çok büyük bir kısmını, gereksiz alışverişlere verirler. Bu tür gereksiz şeyleri alarak para biriktirmek imkansız hale gelir. Eğer para biriktirmek istiyorsanız, bu konuya kısa bir zaman ayırmanız gerekecek.

Para Biriktirme Yolları İçin Nakit Kullanın

Diğer Avrupa ülkelerinde kredi kartı ve banka kartı kullanımı bu kadar kolay ve geniş hale gelmemişken, Türkiye’de kredi kartı ve banka kartı, neredeyse herkes tarafından tercih ediliyor. Bunun en büyük sebeplerinden bir tanesi şüphesiz kolaylıktır. Fakat kart ile alışveriş yaparken atladığımız bir şey var. Karttan çekilen paralar, bizim paralarımızdır. Para biriktirme yolları üzerinde en önemli düşman kart ile alışveriş yapmaktır. İnsanlar karttan alışveriş yaparken sanki başka birinin parasını harcıyormuş hissine kapılır ve harcamalarını daha gönül rahatlığı ile yapar bu da ekonomi konusunda çok olumsuz bir etki yaratır.. Bu da ay sonunu getiremeyecek kadar fazla ve gereksiz alışveriş demektir.

Eğer para biriktirmek istiyorsanız mutlaka nakit para kullanmalısınız. Nakit para, kontrolün tamamen sizde olacağı bir ödeme yöntemidir. Üstelik belirli bir madde halinde duracağı için ne kadar azaldığını, markette ya da bir restoranda ne kadar azalacağını düşünebilir, böylece daha ekonomik şeyleri tercih edebilirsiniz.

Satın Aldıklarınızı Yazarak Para Biriktirmek

Eğer satın aldığınız şeyleri tek tek not ederseniz ve günlük-haftalık-aylık olarak neye ne kadar harcadığınızı tek tek görebilirsiniz, hem kontrolün sizde olduğu inancı sizi rahatlatacak hem de gereksiz harcamaların nereye gittiğini görerek para biriktirmek konusunda önemli bir adım atacaksınız. Para biriktirme yolları içindeki en önemli maddelerden bir tanesi de budur. Satın aldıklarınızı tek tek yazmayı ve düzenli olarak kontrol etmeyi ihmal etmezseniz, çok ciddi bir ekonomi yapabilirsiniz.

Yeme-İçmeyi Daha Ucuza Getirerek Para Biriktirmek

Marketten hazır pizza için 20 TL ödemeniz gerekirken bir paket noddle için sadece 1 TL ödemeniz gerekir. Hemen hemen aynı oranda doyacağınız iki farklı yiyecek 20’de 1 oranında fiyat farkına sahip. Özellikle de markete girdiğinizde yemeği nasıl daha uygun fiyata getirebilirim diye düşünerek çok daha fazla kar elde edebilirsiniz. Bu tabi ki de sabah akşam noddle yiyerek geçinmeye çalışın demek değildir. Sağlığınıza önem verin elbette. Yeşillikler, sebzeler, meyveler fazlasıyla ucuz. Diğer öğünlerde meyve-sebze seçebilir, Noddle yerine pirinç alarak pilav yapabilirsiniz. Ekonomi konusunda bir şeyleri değiştirmek istiyorsanız, bir şeylerden taviz vermeniz gerekir.

Bir Hedefiniz Olsun

Kendinize para biriktirmek için bir hedef belirlemeniz, para biriktirmek konusunda oldukça yardımcı olacak. Genellikle “Seyahat”, “Yeni Araba” gibi hedefler belirlenir, bu hedefler için ne kadar para gerektiği belirlenir ve bu hayaliniz için çalışmalara başlarsınız. Hedef, tamamen size kalmış bir konudur. Ne isterseniz onu hedef haline getirebilirsiniz. İnsan psikolojisi, bir amaca yönelik çalışmaları çok daha fazla ciddiye alır ve bu uğurda, keyfinden taviz vermeyi başarabilir. Eğer herhangi bir hedef belirlemezseniz, işiniz çok daha zor olacaktır. Para biriktirme yolları arasındaki en yararlı konulardan bir tanesi hedef belirlemektir. Bu yüzden hedef belirlemeyi asla atlamayın.