28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkHipertansiyon, parkinson ve alzheimera kırmızı erik

Hipertansiyon, parkinson ve alzheimera kırmızı erik

İçerikleri

Bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek hastalıklarla mücadele eden kırmızı erik, damakta bıraktığı lezzetle de tam bir gönül çelendir. Vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olan kırmızı erik, sağlığımızın sigortası bir meyvedir. Hipertansiyon rahatsızlığı olanlar, tansiyonu düşürerek kalp sağlığını koruyan kırmızı erik yemeyi kesinlikle ihmal etmemelidir. Vücudumuzdaki kanserli hücrelerin en büyük düşmanıdır. Ayrıca meme kanserini engellediğinden dolayı bayanların özellikle tüketmesi tavsiye edilir. Parkinson ve Alzheimer gibi rahatsızlıkların riskini asgariye indiren kırmızı erik, güçlü beyin hücreleri için oldukça faydalıdır.

Kırmızı eriğin suyu ise katarakt riskini düşürdüğü gibi görme problemlerini engellemektedir. İçeriğindeki lif, fazla kiloların verilmesinde çok faydalıdır. Kolesterolü dengede tutar. Romatizma ağrılarından şikayet edenler, ağrıları azaltan kırmızı erikle yaşam kalitelerini yükseltebilirler.

Cildinizi Havuç Maskesi İle Güzelleştirin

Doğal yollardan hazırlanan maskelerle genç bir cilde sahip olmak ve yıllara meydan okumak mümkün. Bu maskelerden birisi de evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz cilt kırışıklıklarını engelleyen havuç maskesidir. Havuç maskesini hazırlayabilmek için ihtiyacımız olan malzemeler ise 80 gram havuç suyu, 1 şişe maden suyu, 1 yemek kaşığı mısır nişastası ve 1 yemek kaşığı yoğurttur. Maskeyi hazırlamak için ise mısır nişastası tümüyle eriyene kadar maden suyu ile karıştırılmaya devam edilir. Bu karışım soğuyunca dek beklendikten sonra yoğurt ve havuç ilave edilir. Karışım pürüzsüz olana kadar karıştırılmaya devam edilir. Daha sonra bir fırça kullanılarak yüze sürülür. Yüzde yarım saat bekletilen maske durulanarak çıkarılır.

Enerji İçin Ballı Su

Balın doğal bir antioksidan olduğunu artık bilmeyen yoktur. Kilo vermek isteyenler, yorgunluk hissinden dolayı vücuduna enerji verecek bir şeyler arayanlar, halsizlik şikayeti olanlar, balı su ile karıştırdıktan sonra içmelidir. Aynı zamanda ballı su, vücuttaki şişkinliklerin giderilmesinde de şifadır.

Baş Ağrısı İçin Susam

Günümüzde çok sık dile getirilen sağlık sorunları arasında baş ağrısı da gelmektedir. Baş ağrısının çözümü ise maalesef ağrı kesici ilaçlarda aranmaktadır. Oysa doğal besinler tüketilerek de baş ağrısıyla başa çıkılabilir. Vücuttaki kan dolaşımını hızlandırarak ağrıyı kesen susamın aynı zamanda sakinleştirici özelliği vardır.

DNA Hasarı İçin Üzüm

Üzüm antioksidan bakımından çok zengin bir meyvedir. Vücuttaki DNA hasarını gidermekle birlikte kanserli hücreler ile mücadele eder ve katarakt riskini asgariye indirir. Böbrekleri de kuvvetlendiren üzümün, demansı önlediği bilinmektedir.

Kolesterol İçin Domates

Vitamin ve mineral açısından çok zengin olan domates, kolesterolü düşürdüğünden kalp dostu bir besindir. Kolon, prostat ve göğüs kanseri ile mücadele eder. Kabızlık sorunu olanların bol tüketmesi gerekir.

Akdeniz Diyetiyle Yaşama Bağlanın

Yaşamımızı sağlıklı bir şekilde devam ettirebilmemiz yaşam tarzımızda bire bir ilişkilidir. Uzmanlar, günümüzün en sağlıklı beslenme tarzı olarak Akdeniz diyetini işaret ediyor. Akdeniz diyetinin içeriğinde yeşil yapraklı sebzeler, zeytinyağı, balık, baklagiller ve sağlıklı tahıllar bulunmaktadır. Bağışıklık sisteminin kuvvetli olmasında önemli katkısı vardır. Akdeniz diyetinin yararları üzerine ABD’de gerçekleştirilen bir araştırmada şu sonuçlar elde edildi:

Kalp Dostu: Kötü kolesterol seviyesini düşüren Akdeniz diyeti, kalp sağlığını desteklemektedir. Akdeniz diyetinin içeriğinde kesinlikle trans yağlar yoktur. Zeytinyağı ile beslenilir.

Meme Kanserinden Korur: Akdeniz diyetinin içeriğinde yer alan sağlıklı besinlerin meme kanserini, Parkinson rahatsızlığını ve diyabeti engellediği ispatlanmıştır.

Beyin Dostu: Beyin hücrelerinin kuvvetlenmesinde Akdeniz diyetinin içeriğinde bulunan domates ve zeytinyağının katkısı yadsınamaz.

Kuvvetli Kemikler: Kemik erimesi riskini asgariye indiren Akdeniz diyeti, kuvvetli kemikler içinde çok faydalıdır.

Kilo Verdirir: Zeytinyağı, avokado ve fındık gibi besinlerden elde edilen doğal yağların metabolizmayı hızlandırıcı etkisi aynı zamanda hızlı ve sağlıklı kilo vermenin de sırrıdır.

Ispanakla Kelliğe Son

Ispanağın içeriğindeki A ve C vitamini, magnezyum, potasyum ve çinko sadece sağlığımızı korumuyor, aynı zamanda aşk hayatımızı renklendiriyor. Cinsel gücü ve isteği artıran afrodizyak etkisi ile mutlu gecelerin sırrı ıspanağın, sağlığımıza diğer faydaları ise şöyle;

Mide kanserinin engellenmesinde etkin bir besindir. Kanserli hücreleri küçültmenin yanı sıra kanser tedavisinde yardımcıdır. Kan basıncını dengede tutar. İçeriğindeki K vitamini kuvvetli kemikler için faydalıdır. Kellik korkusu yaşayanlar, saç dökülmesini engelleyen ıspanağı bol tüketmelidir.