Ana SayfaSağlıkAnne / ÇocukHindistan cevizi yağı bebeklerde nasıl kullanılır? Faydaları neler?

Hindistan cevizi yağı bebeklerde nasıl kullanılır? Faydaları neler?

İçerikleri

Bebeğinizin cildinde bulunabilecek egzama, iltihaplanma ve kuru lekelerden mi endişeleniyorsunuz? Her anne bebeğinin sağlıklı ve formda olmasını ister. Bununla birlikte, egzama gibi cilt enfeksiyonları bebekleri ve çocukları etkileyerek tahrişe ve iltihaplara neden olur. Bunun ne olduğunu merak ediyor musunuz? Mütevazi hindistancevizi yağı! Bu yazıda, hindistancevizi yağının bebeğinize nasıl fayda sağlayabileceğini okuyacaksınız.

Neden Bebeğiniz İçin Hindistan Cevizi Yağı

Çok uygun fiyatlı olmasının yanı sıra, hindistancevizi yağı, antiviral ve antibakteriyel özelliklerle doludur. Ayrıca enfeksiyonlarla mücadele ettiği ve bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilinmektedir. E Vitamini varlığı bebeğinizin pürüzsüz ve nemli bir cilde sahip olmasını sağlar. Bebeğinizin cildinin her zaman yumuşak, esnek ve nemli olacağından emin olabilirsiniz!

Hindistan Cevizi Yağının Saça Faydaları

Hindistan cevizi yağı her saç tipi için bir iksirdir. Düzenli olarak hindistancevizi yağı kullanan insanlar nesiller boyu sağlıklı bir saça sahip olur. Hiç bebeğinizin saçı için hindistancevizi yağı kullandınız mı? Bebeğinizin saçına hindistancevizi yağıyla masaj yapmak aşağıdaki faydaları sağlar:

  • Saçlar büyümeye başlar
  • Nemli ve parlak saçlara sahip olur
  • Saç veya saç derisinde kuruluk olmaz
  • Bit ve diğer kafa derisi enfeksiyonlarından korunur

Maksimum fayda sağlamak için yağı biraz ısıtın ve ardından bebeğinizin saç derisine hafifçe masaj yapın. Buradaki ısıtma derecesini deri üzerinde yanma olmayacak şekilde ayarlamanızda fayda var!

Hindistan Cevizi Yağının Cilde Faydaları

Hiçbir şey bebeğinizin cildine hindistancevizi yağı gibi sağlıklı ve pembe bir ışıltı veremez. Hindistan cevizi yağı cilt için son derece faydalıdır ve kalıcı etkileri vardır. Aşağıda değişik birkaç faydasını okuyabilirsiniz.

  • Hindistan cevizi yağı en iyi doğal nemlendiricilerden biridir ve bebeğiniz kuru ya da çatlamış bir cilde sahipse harika sonuçlar verir. Bebek losyonunuzu hindistancevizi yağı ile değiştirin ve farkı görün.
  • Pişik için faydalıdır. Etkilenen bölgeye biraz hindistancevizi yağı dökün ve kızarıklıkların kaybolmasını izleyin!
  • Yanma durumunda, etkilenen bölgeye sadece hindistancevizi yağı sürün. Düzenli kullanım yanıkları iyileştirir.
  • Egzama yaraları, çok fazla ağrı ve kaşıntıya neden olurlar. Bebeklerde hastalık çoğunlukla ön kollarda, boyunda, yanaklarda ve bacaklarda görülür. Hindistan cevizi yağının iyileştirici özellikleri, herhangi bir yan etkiye neden olmadan doğal olarak zarar görmüş cildi iyileştirir.

Hindistan Cevizi Yağının Bebekler İçin Diğer Faydaları

1- Bebeğinizin bağışıklık sistemini arttırır

Antimikrobiyal özellikleri nedeniyle hindistancevizi yağı, mikrobiyal enfeksiyonlar ve grip ile mücadelede son derece faydalıdır. Bunun nedeni hindistancevizi yağında bulunan laurik asidin, virüslerin koruyucu kabuklarını kırabilmesidir.

2- Bulantı geçirici özelliği vardır

Bulantı, bebekleri etkileyen yaygın hastalıklardır. Önkol ve bileğin iç kısmına hindistancevizi yağı masajı bebeğinizi rahatlatacaktır.

Doğru Yağ Seçimi Nasıl Olur?

Rafine hindistancevizi yağı dış kullanım için uygun olsa da, yemek pişirmek için sadece saf hindistancevizi yağı kullanılmalıdır. Satın almadan önce etiketi dikkatlice okuduğunuzdan emin olun.