19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaKadınGüzellik SırlarıHer kadının hayatını kolaylaştıracak güzellik tüyoları

Her kadının hayatını kolaylaştıracak güzellik tüyoları

İçerikleri

Her kadın bakımına mutlaka özen gösterir ve her zaman güzel görünmek ister. Bu yüzden konu güzellik tüyoları olduğunda akan sular durur. Eğer siz de bilgi dağarcığınıza yeni ve pratik çözümler eklemek istiyorsanız, bu yazı tam size göre. İşte, her kadının mutlaka bilmesi gereken ve hayatlarını kolaylaştırmaya yardımcı olacak bazı tüyolar.

1- Alternatif Kaş Şekillendirici

Eğer kaş şekillendiriciniz bittiyse ve aceleniz varsa panik yapmanıza gerek yok. Çünkü kaş fırçanıza veya eski bir rimel fırçanıza herhangi bir saç şekillendiricisini sıkıp, kaşlarınıza istediğiniz gibi şekil verebilirsiniz.

2- Tırnak Beyazlatma

Eğer sıklıkla koyu renkli ojeler kullanıyorsanız tırnaklarınızda zaman zaman sararmalar olabilir. Tırnaklarınızın temiz ve yeniden beyaz görünmesi için bir pamuğu limon suyuna batırın ve tırnağınızı bu pamukla sardıktan sonra parmaklarınızı alüminyum folyo ile sarın. Tırnaklarınızın beyazlaması için 10-15 dakika beklemek yeterli olacaktır.

3- Kozmetik Ürünlerin Son Kullanım Tarihleri

Birçok şirket, güzellik ürünlerinin açıldıktan ne kadar sonra kullanım tarihlerinin dolacağını göstermek için fotoğraftaki gibi bir işaret kullanmaktadır. Ürünü ilk kez kullanmaya başladıktan sonra keçeli bir kalem ile ürünün üzerine son kullanım tarihini not ederseniz, ürünlerinizi ne zaman değiştirmeniz gerektiğini kolayca biliyor olursunuz.

4- Kuru Rimeller

Güzellik tüyolarıarasında en ihtiyacımız olanlar ürünlerimizi israf etmemizi engelleyen tüyolardır. Örneğin, kurumuş rimellerinizi çöpe atmak yerine birkaç damla lens solüsyonu veya göz damlası ile yeniden kullanabilir hale getirebilirsiniz. Rimelin içinde birkaç damla damlatın, kapağını kapatın ve biraz sallayın. Kapağı açtığınızda yepyeni bir rimel ile karşılaşacaksınız.

5- Maşa Temizliği

Maşalarınızı temizlemek için biraz karbonat ile oksijenli suyu karıştırmanız ve pamuk gibi yumuşak dokulu bir şey ile silmeniz yeterli olacaktır. Son olarak kuru bir bezle üzerinden geçerseniz, maşanızı tüm kirden arındırmış olursunuz.

6- Dudaklarınızı Matlaştırmak için Allık

Dudaklarınızı biraz daha mat göstermek için parmağınız yardımıyla biraz allık uygulayabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli şey doğru ruj için doğru tonu kullanmaktır.

7- Manikür

Bizce güzellik tüyoları arasındaki en kullanışlı tüyolardan birisi bu.Oje sürmeden önce tırnaklarınızın etrafındaki deriye biraz dudak balmı veya vazelin sürün. Bu sayede oje cildinize bulaşmayacak ve bulaşsa bile kulak çubuğu ile kolayca temizleyebileceksiniz.

8- Kozmetik Ürünlerinizi Korumak

Seyahat ederken allığınızın, farınızın veya diğer kozmetik ürünlerinizin deforme olmasını önlemek için pamuk pedlerden faydalanabilirsiniz. Pamuk, sallanma esnasında oluşan olası darbeleri yumuşatacak ve kozmetik ürünlerinizi koruyacaktır.

9- Fırça Temizliği

Makyaj fırçalarınızı hızlı ve kolay bir şekilde temizleyebilmek için onlara özel bir tabak yapabilirsiniz. Marketlerde satılan plastik tabaklardan satın alın ve bir yapıştırıcı ile üzerine rastgele şeyler çizin. Yapıştırıcı kuruduktan sonra bir kap içerisinde hazırlayacağınız su ve şampuan karışımına fırçalarınızı batırın ve tabağın üzerinde temizleyin. Fırçalardan sadece temiz su çıkana kadar fırçalarınızı temizleyebilirsiniz.

10- Kurumuş Göz Kalemleri

Eğer göz kaleminiz kuruduysa içindeki ucu çekip çıkartın ve tersini çevirin. Diğer ucu ürünü ilk aldığınız gündeki gibi yeni olacaktır.

11- Tıraş için Bebek Yağı

Bacaklarınızı tıraş ederken köpük yerine bebek yağı kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? Bu sayede tahrişi minimuma indirgiyor ve cildinizi de nemlendirmiş oluyorsunuz.

12- Ayak Bakımı

Ayaklarınızın pürüzsüz ve bebek poposu gibi olması için haftada bir aşağıdaki kürü uygulayabilirsiniz:

  • 2 bardak ılık su
  • 1 bardak elma sirkesi
  • 1 bardak gargara suyu (Listerine)

Sizin Paylaşmak İstediğiniz Güzellik Tüyoları Var Mı?

Eğer bizlerle ve okuyucularımızla paylaşmak istediğiniz güzellik tüyoları varsa, bunları her zaman yorum yaparak paylaşabilirsiniz. Bakalım, sizlerden ne gibi inciler dökülecek hanımlar? Haberlerinizi bekliyoruz.