Ana SayfaKadınCilt BakımıHamilelik ve gebelik sırasında çıkan sivilceler nasıl tedavi edilir?

Hamilelik ve gebelik sırasında çıkan sivilceler nasıl tedavi edilir?

İçerikleri

Bir kısım hanımların hamileliğin ilk dönemlerinde hormonal düzeylerindeki değişimlerden kaynaklanan sivilce sorunu görülebilmektedir. Bu sivilce lekeleri sorunları, hamileliğin 4 ve 5 inci aylarından sonra giderek azalmakta ve yok olmaktadır. Ancak bazı kadınlarda kadınlarda sivilce sorunu, doğum sonrasına da sarkabilmektedir.

Hamilelikte Sivilce Sorununun Nedenleri Nelerdir?

Özellikle hamileliğin ilk dönemlerinde kadınlarda vücudun yeni duruma uyum sağlamasını temin edebilmek için vücudun bir kısım hormon düzeyi değişikliklerine gittiği bilinmektedir. Hamilelik dönemlerindeki akne ve sivilcesinin tedavisinde değişik yöntemler elbette vardır. Bunların başlıcalarını aşağıda sizler için araştırarak sıraladık.

Antibiotik Tedavisiyle Hamilelik Sivilcelerinin Yok Edilmesi Ve Tedavisi

Özellikle ciddi hamilelik akneleri sorunlarında, doktor kontrolü ve gözetiminde değişik antibiyotik uygulamaları yapılabilmektedir. Macrolide makrolid antibiyotikleri denilen bazı etken maddeler, hamilelik sırasında yaşanan sivilce sorununu kökünden temizlemekte ve tedavi edebilmektedir. Ancak söz konusu antibiyotiklerin yüksek etki düzeyi nedeniyle hamilelikte bir takım yan etkilere sebep olması da muhtemeldir. Bu nedenle antibiyotik tedavisinin hamilelikte uygulanıp uygulanmamasına gerektiğine doktorunuz karar verecektir.

Yüz Temizleme Jelleri İle Hamilelik Sivilcelerinin Yok Edilmesi Ve Tedavi Edilmesi

Piyasada bir çok etken madde içeren yüz temizleme jelleri bulunmaktadır. Bunların içerisinde bebeğinize en az etki yapacak glikoik asit etken maddesi içerenleri tercih etmenizi tavsiye ediyorum. Hamilelik lekelerinin bir diğer sebebi olan yüzdeki aşırı yağlanmayı azaltan bu yüz jelleri ile akne sorununun zamanla azaldığına şahit olacaksınız

Kükürtlü Sabunla Gebelik Sivilcelerinin Tedavisi

Sivilcelerin ve sivilceden kaynaklı cilt lekelerinin çoğalmasına neden olan yüzdeki bakteriyel oluşumları yok eden kükürtlü sabunların da hamilelik sivilcelerine iyi geldiği bilinmektedir.,

Bitkisel Ve Ev Yapımı Yöntemlerle Hamilelik Sivilcelerinin Ve Aknelerinin Tedavisi

Bu hususta o kadar iyi bitkisel ve ev yapımı reçeteler vardır ki bu konuyu ileride ayrı bir başlık olarak ele alacağız.