28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıHamilelik lekelerinin bitkisel ve doğal yöntemlerle yok edilmesi tedavisi

Hamilelik lekelerinin bitkisel ve doğal yöntemlerle yok edilmesi tedavisi

İçerikleri

Şayet hamilelik sırasında ve doğumun ardından yüzünüzde, cildinizde, çene altı ve boynunuzda, omuzlarınızda siyah benekli doğum ve hamilelik lekeleri görülmeye başlamışsa sakın telaş etmeyin. Şu sıralar hamilelik lekelerini yok etmek için eczanelerde ve doğal ürün satan dükkânlarda bol miktarda çeşitli doğum lekeleri giderici kremler satılıyor. Tabi bu ürünleri temin ederken cildiyeci ve dermatolog uzman hekimin tavsiyelerine de muhakkak uyunuz. Ancak bu yazıda sizlere cilt lekeleri giderici kremlerden değil de doğal cilt lekesi ve hamilelik lekeleri giderici çözümlerden ve karışımlardan bahsedeceğiz.

Doğal Yollarla Hamilelik Lekeleri Nasıl Yok Edilir?

Doğal yoldan hamilelik lekelerinin yok edilebilmesi elbette mümkündür. Bu sayede doğum lekelerini en basit, çabuk ve gösterişsiz bir şekilde yok etmek mümkündür. Aşağıdaki direktiflere uyarsanız ve hamilelik lekelerine bitkisel çözümleri uygularsanız birkaç hafta içerisinde hamilelik lekelerinin yavaş yavaş yok olmaya başlayarak kaybolduğuna şahit olursunuz:

1-  Bir dilim limon alın ve bir baş sarımsağı iyice ezerek limon suyu ile birlikte karıştırın. Bu mucizevi karışım; hem cildinizi beslemekte hem de hamilelik lekelerini seri halde yok etmeye yardımcı olmaktadır. Hazırladığınız limon sarımsak karışımını hamilelik lekelerinizin bulunduğu bölgelere sürün ve uygulayın.

Sarımsak içerisinde bulunan bazı kimyasal maddeler hafif bir yanma hissi uyandırabilir. Bu hassasiyete aldırış etmeyiniz. Zira limon ve sarımsak birlikte uygulandığında aynı zamanda mikrop kırıcı antiseptik özellik arz etmektedir. 15 dakika kadar yüzünüzde duran bu maskeyi daha sonra bol su ile yıkayarak temizleyin.

2- Şifalı çamur ve kilden oluşan bir yüz maskesini yüzünüze sürerek gece boyu tutunuz. Bu çamur maskeleri ile hem cildinizdeki toksitler temizlenecek hem de hamilelik lekelerinin boyutu küçülecektir.

3-  Kil ve zerdeçal tozunu karıştırarak ve bu karışımı nar ekşisi ile karıştırarak ve içerisine gül suyu katarak maske haline getirin. Geceleri süreceğiniz bu hamilelik lekelerine iyi gelen maskeyi sabahleyin yüzünüzü ılık su ile yıkayarak temizleyin.

4- Bir yemek kaşığı Un ile 1 kaşık domates suyunu karıştırarak hamilelik lekesi bulunan bölgeye uygulayın. Gece boyunca maskeyi yüzünüzdeki hamilelik lekeleri bulunan bölgelere uygulayın. Sonra sabahları soğuk suyla bir güzel durulayın.

5- 1 çorba kaşığı un ile portakal kabuğu bulunan ılık suyu 3 saat kadar karıştırarak bekletin. Daha sonra bu portakal kabuklarını cilt lekelerinin bulunduğu bölgeye 15 dakika süreyle uygulayın. Bu dediklerimi düzenli olarak 15-20 gün süreyle yaparsanız hamilelik lekelerinin gözle görülür bir biçimde azalmaya başladığını göreceksiniz.