19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaKadınHalıdaki yanık lekesi, ütü sararması, sarı leke ve tencere yanığı nasıl çıkar?

Halıdaki yanık lekesi, ütü sararması, sarı leke ve tencere yanığı nasıl çıkar?

Halınızda sararma veya yanık mı oldu? Halıdaki yanık lekesi, ütü sararması, sarı leke ve tencere yanığı nasıl çıkar? sorusunun cevabı burada.

İçerikleri

Gün içerisinde en çok vakit geçirdiğimiz alanlar evlerimizdir. Ev içerisinde yaşam alanı oluşturduğumuz bölgede bizim kontrolümüz dışında ani durumlar yaşanabilmektedir. Özellikle çok çocuklu ailelerde yaşanabilen bu süreç evin dekorasyonunun bir parçası olan halılar üzerinde belirli deformeler oluşmasına sebep olabilir.

Halıdaki yanık lekesi nasıl çıkar?

Ev içi kaza sonucu halıda yanık lekesi oluşabilir. Böyle bir durumda halıdaki yanık lekesini doğal yollar ile çözüme kavuşturmak ve bu lekenin kalıcı bir şekilde çıkmasını sağlamak mümkündür. Ev içerisinde halılarda oluşan yanık lekesini çıkarabilmek için makas kullanarak bu işlemi sağlayabilirsiniz. Eğer halınız üzerinde tüyleri bulunan bir yapıda ise ve son dönemlerin dijital fabrika halısı şeklinde bir yapıda değilse zarar görmüş olan ve yanmış parçaları makas yardımıyla kesip giderebilirsiniz.

Bunun dışında farklı bir yöntem olarak pamuğun üzerine belirli bir miktar tuz dökerek yanık olan alana uygulayabilirsiniz. Son olarak eczanelerden satın alabileceğiniz hidrojen peroksiti halılarımız da kullanabilirsiniz. Bunun için bir kabın içerisine su koyarak çok az bir miktar uygulayarak silmeniz yeterlidir. Bu uygulamalar ile halıdaki yanık lekesi nasıl çıkar sorunuza çözüm bulmuş olursunuz.

Halıdaki ütü sararması nasıl çıkar?
Halıdaki ütü sararması nasıl çıkar?

Halıdaki ütü sararması nasıl çıkar?

Halı üzerinde yapılan ütüleme işlemleri veya ütünün yanlışlıkla halı üzerine gelerek kullanım alanında bulunan halının sararmasına sebep olabilir. Halınızda bu şekilde sararmalar varsa, halıdaki ütü sararması nasıl çıkar sorusuna yanıt aramaya başlarsınız. Ütü izi sebebiyle sararma yaşayan halılar üzerindeki lekelenme doğal yollar ile geçirilebilmektedir.

Farkında olmadan ve dikkatsiz bir şekilde kullanılmış olan ütü, halı üzerinde yanık oluşma sebebi olur. Bu yanığın halı üzerindeki bölgeden uzaklaştırılması için zımparalama yöntemini kullanabilirsiniz. Halı üzerinde ütüden kaynaklı olarak siyahlaşan ve sertleşen noktalar oluşacaktır. Bu işlemi yaparken halının sağlam olan bölgelerine zarar vermemeye dikkat etmeniz gerekmektedir.

Halıdaki sarı leke nasıl çıkar?
Halıdaki sarı leke nasıl çıkar?

Halıdaki sarı leke nasıl çıkar?

Halı üzerinde, oturma alanı olarak oluşturduğumuz odada yaşanması daha mümkün bir süreçtir. Toplu bir şekilde aile yemeklerinin yendiği veya çok çocuklu ailelerde halı üzerinde lekelenmeler ve sararmalar oluşabilir. Herhangi bir çay lekesi ya da kahve lekesi halı üstünde sarı bir leke katmanı oluşmasına sebep olacaktır. Böyle bir durumda doğal yollar ile halı üzerindeki sarı leke geçirilebilir.

Halıdaki sarı leke nasıl çıkar? sorusunun cevabı çok basittir. Çay ve kahve lekelerine piyasada satılan en yüksek oranda içerisinde hidrojen maddesi barındıran deterjanları kullanarak silebilirsiniz. Eğer bu da işe yaramıyorsa size en yakın halı yıkama servisini arayarak halınızı daha profesyonel ellere teslim edebilirsiniz. Özellikle el dokuması bir halıya sahipseniz üzerinde bir işlem yapmadan direk olarak güvenilir bir firmaya teslim etmeniz daha iyi olacaktır.

Halıdaki tencere yanığı nasıl geçer?
Halıdaki tencere yanığı nasıl geçer?

Halıdaki tencere yanığı nasıl geçer?

Yemek alanı olarak kullandığımız odamız içerisindeki halı farkında olmadan üzerine çok ısınmış bir tencerenin gelmesi ile zarara uğrayacaktır. Tencerenin oldukça yüksek bir ısıda bulunuyorken halı üzerine konması ile o bölgede tencere yanığına sebep olabilir. Bu durumda akla gelen ilk soru, halıdaki tencere yanığı nasıl geçer sorusudur. Halıda bulunan tencere yanığını doğal yollar ile geçirebilmek mümkündür. Yanık olan bölgeye karbonatlı sirkeli su karışımıyla sorunlu bölgeyi ıslatarak bekletiriz. Silme aşamasına gelindiğinde beyaz diş macunu kullanarak fırça yardımıyla yanan lekeyi fırçalayarak yok ederiz.

Yanık lekesinin üzerine kuru karbonatı serpiştirerek bir müddet bekletip son aşamada üzerine oksijen suyu döküp silebiliriz. Bu da farklı bir yöntemdir. Bu işlemi yaparken eldiven kullanmak önemlidir.

Halıdaki yanık lekesi, ütü sararması, sarı leke ve tencere yanığı nasıl çıkar?