28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıGüzel ve parlak bir cilde sahip olmak için 11 öneri

Güzel ve parlak bir cilde sahip olmak için 11 öneri

İçerikleri

İşte, güzel ve parlak bir cilde sahip olmanın 11 yolu:

1- Sağlıklı Gıdalar Tüketmeye Özen Gösterin

Sağlıklı proteinler ve besleyici meyve ve sebzeler cildinizin parlaması açısından çok etkilidir. Balık ve ceviz, cildiniz için faydalı omega 3 yağ asitleri yönünden çok zengindir. C vitamini, sivilcelerin daha hızlı iyileşmesini sağlar. Bu nedenle günde birkaç porsiyon narenciye ve ıspanak tüketmek önemlidir. Lif yönünden zengin besinler, vücudunun dengesini korur ve sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Bundan dolayı taze sebze ve meyvelere ek olarak işlenmemiş gıdalar tüketmeye gayret edin.

2- Her Gün En Az 6 – 8 Bardak Su İçin

Su, cildinizin arınıp ışıl ışıl parlamasını sağlar. Çünkü, su vücudun toksinleri çabucak atmasını hızlandıran bir etkiye sahiptir. Bu nedenle, her zaman yanınızda içecek su bulunmalı ve her gün en az 6-8 bardak kadar su içmelisiniz.

3- Şeker ve Tuz Tüketimini Azaltın

Çok fazla tuz tüketimi cildinizin ödem yapmasına ve şişmiş gibi görünmesine neden olabilir. Bu nedenle günlük tükettiğiniz tuz miktarı 45 gramı geçmemelidir. Ayrıca, tuzlu yiyeceklerden mümkün olduğunca uzak durmalısınız.

4- Düzenli Olarak Egzersiz Yapın

Egzersiz yapmanın uzun vadede insan sağlığı için pek çok faydası vardır. Ayrıca, egzersiz yapmak, kan dolaşımını artırdığı için cildinizin ışıldamasını sağlar. Aynı zamanda vücudunuzun güçlü ve sağlıklı olmasına yardımcı olur.

5- Geceleri Yüzünüzü Yıkamadan Uyumayın

Gün içinde makyaj, kir ve yağlar yüzünüzde birikir. Uyumadan önce rutin olarak yüzünüzü yıkayarak temizleyin. Gerekirse makyaj çıkartıcı kullanın. Böylece, makyajın gözeneklerinizi tıkayıp uyurken sivilce oluşmasını engeller. Yüzünüzü yıkarken yumuşak bir sabun kullanın. Ayrıca, göz çevresini temizlerken daha hassas davranın. Yüzünüzü daha narin bir şekilde yıkayın. Daha sonra, yüzünüzü küçük, nazik dokunuşlarla kurulayın veya kendi haline kurumaya bırakın.

6- Sivilceler İle Başa Çıkmayı Öğrenin

Vücudunuzda sivilce çıkmasını önlemek için kişisel hijyene çok dikkat etmelisiniz. Yastık kılıfınızı dört beş günde bir değiştirin ve bakterilerden arındırın. Normal zamanlarda ellerinizle yüzünüze fazla dokunmayın. Ellerinizde bulunan yağlar az olsa da bunlar yüzünüzde sivilce çıkmasına neden olabilir. Uyumadan önce saçlarınızı yıkayın. Stresten uzak durmaya çalışın. Çünkü stres sivilce oluşumunu hızlandırır. Eğer vücudunuzda sivilce oluşursa, onları sıkmayım hatta onlara dokunmayın. Yoksa, enfeksiyon kötüleşebilir ve kalıcı izlere neden olabilir.

7- Kil Maskesini Deneyin

Kil cildinizdeki fazla yağı emer, kiri ve bakterileri yok eder. Böylece, daha pürüzsüz bir cilt elde edersiniz. Haftada en az bir defa duş aldıktan hemen sonra, cildinizi kurulayın ve kil maskesi uygulayın. 10 dakika ya da kurumaya başlayıncaya kadar bekletin. Ardından cildinizi suyla durulayın ve nemlendirici sürün. Kilin tamamen sertleşmesine izin vermeyin ve kili gece yüzünüzde bırakmayın. Aksi takdirde, cildiniz çok fazla koruyabilir.

8- Mutlaka Tonik Kullanın

Tonik, cilt üzerindeki fazla yağ ve kiri söker ve gözenekleri kapatır. Herkesin tonik kullanması gerekmez ama bazı kişiler için oldukça faydalıdır. Eğer cildiniz çok yağlıysa sıkılaştırıcı tonik kullanın. Çünkü, sıkılaştırıcı tonik güçlü bir tonik türüdür.

9- Nemlendirici Krem Kullanmayı İhmal Etmeyin

Uzun vadede ışıl ışıl bir cilt için nemlendirici krem kullanmak çok önemlidir. Gece nemlendirici krem kullanmak, cildinizin kendini onarmasına ve kırışıklıklardan korunmaya yardımcı olur. Gün içerisinde de mutlaka hafif bir nemlendirici kullanın. Cildiniz sivilceye yatkınsa hafif veya jel şeklinde bir nemlendirici sizin için uygun olacaktır.

10- Cildinizi Güneşten Koruyun

Dışarı her çıktığınızda, biraz güneş koruyucu krem sürerek güneşin yan etkilerinden cildinizi koruyabilirsiniz. Güneşin verdiği zararlardan korunmak cildinizin ilerleyen yıllarda canlı ve esnek kalmasını sağlar. Diğer yandan, bronzlaşmak için 15 dakikanın yeterli olduğunu unutmayın. Çok fazla tuz tüketmek yüzünün şiş görünmesine neden olabilir. Ayrıca, hafif ve kuru olan sprey güneş kremlerini de kullanabilirsiniz. Son olarak, yüzünüzü güneşten korumak için, koruma faktörlü fondöten veya nemlendirici kullanmak da çok faydalıdır.

11- Haftada Bir Defa Mutlaka Peeling Yapın

Cildiniz kuruysa ve pul pul dökülüyorsa haftada bir defa mutlaka peeling yapmak, ölü deri hücrelerini temizleyebilir. Peeling uygularken nazik hareketlerle hafifçe bastırın. Ardından yüzünüzü ılık suyla durulayın. Ayrıca, sivilce oluşumuna yatkın bir cildiniz varsa haftada 2-3 defa peeling yapabilirsiniz.