24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaKadınCilt BakımıGüneş lekeleri nasıl geçer? Güneş lekelerini gideren bitkisel çözümler

Güneş lekeleri nasıl geçer? Güneş lekelerini gideren bitkisel çözümler

İçerikleri

Güneş lekeleri nasıl geçer veya Güneş lekeleri nasıl giderilir şeklinde özellikle bayan okurlardan yaz ayları gelince oldukça fazla soru alıyoruz. Bilhassa açık tenli ve kumral, sarışın kişilerde güneş lekeleri daha fazla görülmekte ve tedavi uygulanmadığında çoğu zaman kalıcı olabilmektedir. Özellikle aşırı ve zamansız güneşlendiğinde kahverengi cilt lekeleri ortaya çıkmakta ve özellikle hanımların dış görünümünde tam manasıyla karizmayı bozucu bir etki oluşturmaktadır.

Doğum lekeleri ile güneş lekeleri arasında temel fark, güneş lekelerinin nedenleri olarak ultraviyole ışınlarının cilde aşırı teması söylenebilir. Güneş lekeleri özellikle uzun süre güneş görmemiş kişilerin kumsalda ve plajda güneşlenmesi sonucunda ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle hassas tenli kişilerin 10 un üstünde koruyucu faktör ile korunsalar bile güneş lekeleri oluşumunu engelleyemeyeceğini hatırlatmak gerekir. Güneş lekelerini önlemek için hem UVA hem de UVB koruma faktörü içeren güneşten koruyucu kremler kullanılmalıdır.

Güneş lekeleri sadece yetişkinlerin değil çocuk ve yaşlıların da cildini etkileyen bir cilt lekesi sorunudur. Çocukların yaz aylarında havuz kenarlarında 30 dk dan fazla güneşe maruz kalmamaları gerekmektedir. Peki güneş lekeleri derdinden mudarip olanlar acaba bu sorundan hiç mi kurtulamayacaklar? Güneş lekelerinin bitkisel doğal ev yapımı ve tıbbi çözümlerle tedavisi elbette mümkün. Şimdi bunlara kısaca bir göz atalım:,

Güneş Lekeleri Nasıl Geçer?

Güneş lekesi kremi: Özellikle internette yoğun talep gören salyangoz kremi olarak bilinen leke giderici krem’in güneş lekelerini 15 gün gibi kısa sürede iyileştirdiği, leke kremi ile ilgili kullanıcı yorumlarında ifade edilmektedir. Güneş lekeleri için krem iyi bir güneş lekesi tedavisi yoludur.

Güneş Lekelerine Bitkisel Çözümler:

Güneş lekelerine bitkisel çözümler genelde güneş lekelerine iyi gelen bitki ve bitkiler ve onlardan yapılan doğal karışımlar ile güneş lekesi tedavisi uygulamasıdır. Elma sirkesi, soğan suyu gibi bitkisel kürler, güneş lekesi için faydalı olan bitkisel kürlerdir. Zaten güneş lekeleri doğal çözüm denilince akla bitkisel kürler gelir. Güneş lekeleri için bitkisel çözümler ile ilgili daha önce yazdığımız yazıya linkten gidiniz: Güneş lekelerine bitkisel çözüm veya diğer bir makale: yüzdeki cilt lekelerine bitkisel çözüm,

Güneş Lekelerinin Kriyoterapi Yöntemiyle Tedavisi:

Güneş lekeleri sorununun bulunduğu cildin alt kısmına çok ufak buz kristalleri parçacıkları Kriyoterapi cihazı ile cilt altına zerk edilir. Kriyoterapi ile cilt lekesi bulunan bölge dondurulduktan sonra buz kristalleri geri cilt altından alınır. Kriyoterapi yöntemi sadece güneş lekeleri için değil, doğum lekeleri, cilt çatlakları ve hamilelik lekeleri için de uygulanabilir.

Güneş Lekelerine Kesin Çözüm – Lazer Terapi Uygulaması:

Güneş lekeleri bulunan bölgeye özel dalga boyunda lazer ışını demetleri yollanarak güneş lekeleri lazer ile tedavi edilir.

Güneş Lekeleri İçin Kimyasal Peeling Tedavisi:

Kimyasal peeling ile güneş lekeleri bulunan cilt tabakası soyularak güneş lekeleri yok edilir. Bu yöntemler arasında lazer tedavisi pahalı ancak en etkili güneş lekeleri tedavisi yöntemidir. Güneş lekeleri nasıl geçer ve nasıl giderilir sorularının cevabını da böylece okurlarımıza vermiş olduk.