24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaKadınCilt BakımıGüneş lekeleri için 3 formül ile bitkisel maske ve evde çözüm

Güneş lekeleri için 3 formül ile bitkisel maske ve evde çözüm

İçerikleri

Yaz aylarının gelmesi ile açık ten renkli hanımlarda sorun yaratan Güneş lekeleri için sizlere 3 adet ev yapımı ve bitkisel çözüm öneriyoruz. Bu ev yapımı güneş lekeleri maskesinin bir tanesi Suna Dumankaya imzalıdır.

Güneş Lekeleri İçin Evde Uygulayabileceğiniz Cilt Maskeleri

  • 3 adet çileği bir kaseye koyarak elinizle parçalayın. Üzerine bir miktar üzüm sirkesi dökerek maske için uygun bir kıvama gelesiye kadar elinizle yoğurun. daha sonra bu karışımı akşam yatmadan önce güneş lekeleri ve çillerin bol olduğu bölgeye kuruyasıya kadar maske olarak uygulayın.  Bu karışımı haftada 3 gün uygulayabilirsiniz.
  • Semizotu, nane, maydonoz ve bir baş sarımsağı blender den geçirerek iyice parça haline getirin. Daha sonra sarımsağı havanda dövüp yoğurt ile karıştırın. En sonunda da içerisinde otları atın. iyice karışık maske kıvamına gelince 3 günde bir her akşam güneş battıktan sonra yüzünüze güneş lekeleri ve güneş çilleri şikayetiniz olan bölgelere uygulayarak 1 saat bekletin. Sonra ılık su ile durulayın. Sarımsak kokusunu engellemek için 2 tatlı kaşığı elma sirkesi de atabilirsiniz.
  • Sandoloz sakızı, ezilmiş ve un haline getirilmiş çörek otunu hamur gibi yoğurun. içerisine su koyarak maske kıvamına getirin. Haftada 2 gün sabah erkenden uygularsanız güneş kremi gibi cildi güneş ışınlarına karşı korur. Çörek otu içerisinde bulunan çörek otu yapının cildi koruma gücü, yüksek faktörlü bir güneş losyonu gibi etki gösterir. Ayrıca haftada bir kalamin şurubu ile yapılan cilt masajı ciltteki toksin ve yağları temizler ve böylece güneş lekeleri oluşumunu engeller.