19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaDiyetGünde 6 defa yemek yiyerek çok daha hızlı kilo verin!

Günde 6 defa yemek yiyerek çok daha hızlı kilo verin!

İçerikleri

Hem günde 6 kez yemek yemek, hem de çok daha hızlı kilo vermek kulağa çok gerçekçi gelmiyor olabilir fakat bu teknik ile kilo verenlerin sayısı bir hayli fazla. Kilo vermek için yaptığımız birçok yanlış bulunuyor. Bu yanlışlardan bir tanesi de gün içinde yeterince beslenememek. Hızlı kilo vermek için yapılan fakat tam tersi etki gösteren pek çok yanlış uygulama var. Bunun için öncelikle günde kaç öğün yemek yenmeli bunu bilmek gerekiyor.

En Büyük Yanlış Az Yemektir

İnsan bünyesi, kendini yaşatabilecek maksimum seviyede önlemler ile donatılmıştır. Eğer uzun süre aç kalırsak, bedenimiz bunu bir tehdit olarak algılar ve ölebileceğimizi düşünür. Görevi sizi yaşatmak olan organlarınıza iş yavaşlatma emri verir. Böylece normal hızla size 3 gün yetecek kalori, 15 gün yetebilecek hale gelir. Bunu, metabolizmayı yavaşlatarak yapar. Böylece beden alınan gıdalardan maksimum seviyede yararlanır ve bunun sonucu olarak da daha fazla kalori depolar.

Eğer siz günde sadece 2 öğün ile geçirirseniz, bedeniniz, açlıktan ölmemeniz için önlem olarak metabolizmanızı yavaşlatır. Bunun sonucu olarak yediğiniz yemeklerden çok daha fazla kalori alırsınız. Bu yüzden siz hızlı kilo vermek isteyerek öğün sayınızı azaltırsanız, aksine kilo alabilirsiniz. Bunun yerine daha sık ama küçük porsiyonlar halinde yemeniz gerekir. Bu şekilde daha hızlı kalori yakmak mümkün olacaktır.

Öğünler Nasıl Ayarlanmalı?

Günde kaç öğün yenmeli sorusuna “6” cevabını aldıktan sonra bilmeniz gereken en önemli şey, hızlı kilo vermek için öğünlerinizi nasıl ayarlamanız gerektiğidir. Bu çok önemli ve kritik bir noktadır. Günde 6 öğün yemek yiyip hepsinde tıka basa doyarsanız, pek bir faydasını görmezsiniz. Bunu saat saat açıklamak şu şekilde mümkün olabilir. Saat 08’de uyandığınızı varsayarsak;

  • Saat 08:00’da kahvaltı yapmalısınız. Özellikle bu öğün, en çok beslenmeniz gereken öğündür. Yiyebildiğiniz kadar yiyin ki bedeniniz, gün boyu bu kadar hızlı çalışacağını düşünerek metabolizmayı hızlandırsın.
  • Ara öğün olarak adlandırabileceğimiz, kahvaltıdan 2 saat sonra yani 10:00’da daha hafif gıdalar ile atıştırmalıklardan uzak durmanızı sağlayacak, sağlıklı gıdalar tüketebilirsiniz. Genellikle meyve/sebze tüketimi bu öğünde en önerilen şeydir.
  • Öğle yemeği saati, yani 12:00 oldu. Bu öğünde gerçek bir yemek yemelisiniz. Eğer ortam müsaitse, sebze yemekleri yiyebilirsiniz ya da makarna gibi gıdalar ile öğünü geçirebilirsiniz.
  • Saat 14:00’da yine bir ara öğün var. Bu ara öğünde salata yemeniz kesinlikle en iyi olanıdır. Meyve yeterli gelmeyebilir. Bu yüzden güzel bir salata, sizi akşam yemeğine kadar tutacaktır.
  • Akşam yemeği zamanını nasıl ayarladığınız, metabolizmanız için çok önemlidir. Akşam yemeği için ayarlayabileceğiniz en güzel saat 16:00’dır. Akşam yemeğinde mümkün olduğunca az yemek yemeli, ekmek tüketmemelisiniz. Hafif gıdalar tüketerek uyurken sizi rahat hissettirecek besinleri tercih etmelisiniz.
  • Son öğün saat 18 ya da 19’da yapılabilir. Bu öğün genellikle meyve ile geçiştirilir. Az kalorili şeyler tüketebilirsiniz bu öğünde. Bundan sonraki saatlerde bir şey yememelisiniz. Artık mideniz rahatlamalı ve dinlenmelidir.

 Daha Düzenli Beslenmek İçin Başka Neler Yapılabilir?

Daha düzenli beslenmek için, o gün ne yiyeceğinizi önceden bilmeniz önemlidir. Böylece yemek atıştırmalıklarınızı dahi çok kontrollü bir şekilde tüketebilirsiniz. Hızlı kilo vermek için öğünlerinize dikkat etmeniz önemli bir unsurdur. Günde kaç öğün yemek yenmeli dikkate alıp, bu öğünlerde daha küçük porsiyonlar tüketerek çok daha hızlı kilo verebilirsiniz.

Hızlı kilo vermek, sanıldığının aksine çok daha kolaydır aslında. Tek yapmanız gereken, üşengeçliğinizi üzerinizden atmak ve egzersiz sayılabilecek şeyler ile aldığınız kalorileri yakmak. Sonuçlara siz dahi inanamayacaksınız.