Ana SayfaKadınMakyajGüncelliğini kaybetmeyen en güzel makyaj stilleri

Güncelliğini kaybetmeyen en güzel makyaj stilleri

İçerikleri

Makyaj sürekli değişim içerisinde olan güncellenmeye devam edecek olan bir modadır. Her kadının bu modaya kendini uydurması ve adapte etmesi farklıdır. Makyajda yıllar içinde birçok kullanılan malzeme değişti, makyaj malzemelerinin kullanım şekli oldukça değişti. 80-90 lı yıllarda yeşil, mavi, gri renkte farlar makyajın olmazsa olmaz bir parçasıydı fakat günümüzde sık tercih edilmeyen renkler arasında yer alıyorlar. Makyaj stili değişimi her geçen gün de değişmeye devam edecek, ilerleyen yıllarda tekrar mavi, yeşil, gri farların trend olması mümkün olabilir. Fakat bazı makyaj stilleri vardır ki asla güncelliğini kaybetmez, asaleti asla değişmez. Yıllara meydan okuyan makyaj stilleri her döneme damgasını vurmaktadır.

Kırmızı Ruj- Eyeliner Makyaj Stili

Bu makyaj stili en değişmez en çok sevilen beğenilen seksi ve asil bulunan makyaj stillerinden bir tanesidir. Özellikle beyaz tenli kadınların çok daha fazla tercih etmesi gereken bir stildir. Tenleri ile oluşturacak olan siyah ve kırmızının asaleti her dönemde kullanılabilecek bir özel gün makyajıdır. Eğer özel bir geceye hazırlanıyorsanız, kıyafetiniz beyaz, siyah, lacivert gibi koyu ve net renklerden oluşuyorsa bu makyaj stilini kullanabilirsiniz. Hem iddialı, seksi ve asil bir görünüme sahip olacaksınız. Eğer o günde bu makyaj stilini kullanırsanız bütün gözlerin sizde olmasına hazır olmalısınız.

Dudakların Ön Planda Olduğu Makyaj Stili

Bu makyaj stili hemen hemen her dönemde kullanılmış olan bir stildir. Gözlerin boş bırakıldığı sadece hafif bir maskaranın kullanıldığı dikkatin tamamen dudaklarda olduğu bir makyajdır. Genelde koyu bordo, bordodan siyaha kaçan rujlar, uçuk morlar gibi farklı renklerin kullanıldığı bir makyaj ortaya çıkmaktadır. Oldukça iddialı ve kendinden emin gösteren bir tavır sergilemenizi sağlar.

Bu makyaj için ihtiyacınız olan tek şey cilt tonunuza yakıştırdığınız koyu bir tonda ruj edinmek ve kirpiklerinizi çok hafif bir şekilde renklendirmektir. Bu makyaj stilini özel bir gecede veya partide kullanabilirsiniz. Günlük kullanım için biraz fazla görünebilir. Mora ve koyu kırmızılara yakın rujlar günlük kullanım için pek uygun görünmemekle beraber kendinize yakıştırıyorsanız tercih edebilirsiniz.

Cildin Işıl ışıl Parladığı Islak Cilt Makyaj Stili

Bu stilin amacı cildi olduğundan sağlıklı ve neme doymuş parıltılı göstermektir. Bu makyaj stili için doğal duran cildinizin kendi yansımasıymış gibi görünen bir aydınlatıcıya ihtiyacınız olacaktır. Elmacık kemiklerinin biraz üstü, dudak üstü, kaş altı, çene gibi yüzünüzün yüksek yerlerini aydınlatarak; kalan yerlerini ise kontür işlemi ile şekillendirebilirsiniz. Yüz hatlarınız olduğundan daha güzel görünecektir. Eğer aydınlatıcınızın daha doğal durmasını istiyorsanız, katı veya toz formda aydınlatıcılar yerine likit sıvı aydınlatıcılar tercih edebilirsiniz.

Bu cilt makyajına başlarken nemlendiricinizin içine sıvı aydınlatıcınızdan da ekleyerek, bu şekilde cildinize uygulama yaparsanız cildiniz hem neme doymuş olur hem de doğal bir ışıltıya sahip olur. Daha sonra makyajınızı tamamladıktan sonra tekrardan yüzünüzün yüksek bölgelerine tekrardan aydınlatıcınızdan bir kat daha geçerseniz ışıl ışıl göşterişli bir makyaja sahip olursunuz.

Bu makyajda göz ve dudak makyajı oldukça sade tutulur, cilt yeterince parlak olduğu için no-make up tarzında ürünler kullanılır. Nude tonlarda ruj, göz içinse doğal tonlarda farlar tercih edilir. Kirpikler ise çok abartıya kaçmadan, hafif bir rimel kullanılabilir. Bu şekilde makyajınız çok daha dengeli ve göze hoş görünecektir.

Buğulu Gözlerin Ön Planda Olduğu Makyaj Stili

Bu makyaj stilinde gözler ön plana çıkarılır. Gözlerde koyu renk farlar tercih edilmektedir. Bu makyajın amacı gözler buğulu gösterilerek gizemli bir hava katmaktır. Net renkler yerine geçişli renkler kullanılır. Buğulu gözlerin ön planda olduğu makyaj stili her ortamda rahatlıkla kullanılabilmesi açısından oldukça rahattır. Eğer günlük hayatınızda okula, işe giderken vs. kullanacaksanız daha açık kahve tonlarında renkleri kullanırsanız daha doğal bir buğuya sahip olabilirsiniz.

Özel bir geceye düğün, nişan, mezuniyet için hazırlanıyorsanız siyah, lacivert, acı kahve gibi renkleri kullanarak daha derin ve gösterişli bakışlara sahip olabilirsiniz. Bu yıla damgasını vuran renk olan kiremit rengiyle de gözlerinize buğulu bir hava katmanız hiç zor olmayacaktır. İhtiyacınız olan renkler kiremit rengi ve acı kahverengi tonlarında farlardır. Önce kiremit rengiyle zemin hazırlayarak sonrasında gözün dış kısımlarına doğru kahverengi rengini hafif hafif uygulayarak farınızı sürerseniz harika bir renk geçişi sağlamış olacaksınız.

Göz makyajınızın gösterişli olduğu ön planda olduğu makyajlarda dudaklarınıza nude tonlarında bir ruj ya da dudak parlatıcısı(gloss) sürerek makyajınızı tamamlayabilirsiniz. Buğulu makyajlar daha çok göz rengi geçişli olan hanımefendilere yakışmaktadır. Mesela ela gözlü bir hanımefendi bu tarzda bir göz makyajı yaparsa gözleri çok daha güzel görünecektir.