25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaHaberlerGrip aşısını vurdurduktan sonra ölen genç için açıklama yapıldı

Grip aşısını vurdurduktan sonra ölen genç için açıklama yapıldı

İçerikleri

Güney Kore’de 17 yaşındaki bir gencin, grip aşısı yaptırdıktan kısa bir süre sonra yaşamını kaybetmesi ülkede infial yarattı. Gencin ölümüyle ilgili bir açıklama yapan Güney Koreli yetkililer, gencin hayatını kaybetmesinin nedeninin grip aşısıyla herhangi bir ilgisi olmadığını belirttiler.

Herhangi Bir Kanıt Yok

17 yaşındaki gencin hayatına kaybetmesine grip aşısının neden olduğuna dair herhangi bir bulgunun olmadığı Güney Kore Adli Tıp Kurumu yetkilileri tarafından açıklandı.

Şüpheli Ölümlerin Nedeni Grip Aşısı Değil

Ülkedeki şüpheli ölümlerle ilgili bir açıklama yapan Güney Kore Başbakanı Chung Sye-kyun, “Ülkede görülen şüpheli ölümlerin nedeni grip aşısı olamaz. Aşılarla şüpheli ölümler arasındaki bağlantının çok düşük olduğu bugüne kadar uzmanlar tarafından da dile getirildi. Buna rağmen birçok vatandaşımızın aşılardan dolayı endişeli olduğunu gözlemliyoruz.” dedi.

Grip aşısı ile ilgili bir açıklama yapan Kore Tabipler Birliği ise hükümetin grip aşı programının ertelenmesini gözden geçirmesinin zorunlu olduğuna değindi.

Şüpheli Ölümlerin Sayısı 32’ye Yükseldi

Güney Kore’de grip aşısıyla ilişkili olduğu ileri sürülen şüpheli ölümlerin sayısının 32’ye ulaştığı bildirildi. Güney Kore’de sürmesi beklenen aşı programı kapsamında şimdiye kadar 13 milyon kişiye grip aşısı vuruldu. Ülkede uygulanan aşı programı sayesinde Covid-19 virüsü salgınıyla mücadele edilmesinin yanı sıra kitlesel bir grip salgınının engellenmesi hedefleniyor.

Ülkede grip aşısı nedeniyle hayatını kaybedenlerin olduğunun iddia edilmesinin grip aşısı programını sekteye uğratıp uğratmayacağı ise merak ediliyor.