25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınMakyajGözlük kullananlar için güzelliği ön plana çıkaracak makyaj önerileri

Gözlük kullananlar için güzelliği ön plana çıkaracak makyaj önerileri

İçerikleri

Gözlük takmayı pek seven kişi olduğunu sanmıyoruz ancak ona genelde mecbur kalıyoruz çünkü gözlerimizdeki bozukluklar nedeniyle görme sorunları yaşıyoruz. Ancak gözlükler yüzümüz ve gözümüzün görünümünü tamamen değiştiriyorlar ve bu nedenle makyaj tavsiyelerimizde gözlüğü olanlara yönelik değerlendirmeler de yapmak gerekiyor. Aksi taktirde gözlük camından kaynaklanan görünüm farklılıkları size bir süre sonra rahatsızlık vermeye başlayacaktır. Gözlük kullananlar için makyaj önerileri ile hemen devam edelim.

Makyajınızı yapmadan önce ilk olarak hangi göz rahatsızlığına sahip olduğunuzu bilmeniz gerekiyor çünkü hipermetrop ve miyop olanlar için farklı öneriler mevcut. Bunun yanında lens kullananlar için de bazı dikkat edilmesi gerekenler var. Eğer hangi bozukluktan dolayı gözlük taktığınızı bilmiyorsanız ilk olarak doktorunuza veya gözlükçünüze bunu sorabilirsiniz.

Hipermetrop ve Makyaj
Hipermetrop ve Makyaj

Hipermetrop ve Makyaj

Hipermetrop nedeniyle gözü bozuk olanlar, gözlük camlarının nesneleri daha büyük gösterdiğini fark etmişlerdir. Dolayısıyla dışarıdan size bakıldığı zaman gözleriniz normal boyutlarından daha büyük görünecektir. Haliyle gözleri büyük gösteren göz makyajı yapmak gözlerinizin daha da büyük olmasına neden olacaktır. Bilhassa büyük gözlere sahip olanlar makyaj ve camlardan kaynaklanan büyüme etkisiyle iyice rahatsızlık hissedebilirler.

Kirpiklerinize bol miktarda rimel sürmeniz işe yarayacaktır ancak eyeliner ve göz kalemi kullanmaktan uzak durmalı, far sürecekseniz pastel renklere göz atmalısınız. Bu sayede göz büyüklüğünüz makul düzeylerde kalacaktır.

Miyop ve Makyaj
Miyop ve Makyaj

Miyop ve Makyaj

Miyop gözlük camları ise tam tersi şekilde gözleri daha ufak yaparlar ve bu nedenle açık renkli, güçlü farlar seçmek işinizi kolaylaştıracaktır. Farlarınızı kaşlara kadar ilerletmeniz gözlerinizin daha büyük görünmesine yardımcı olacaktır. Bunun yanında göz kaleminizi kirpiklerin dış tarafına doğru uzatmanız, bol miktarda da rimel kullanmanız gözlerinizin irileşmesine yardımcı olacaktır.

Lens ve Makyaj

Lens kullananlar için iş biraz daha sağlıkla alakalı. Çünkü toz olarak satılan farlardan kullanmak ciddi bir sağlık riski oluşturuyor. Zira bu farlar lenslerin altına toz şeklinde kaçarak gözlerde büyük bir rahatsızlık hissi veriyorlar. Rimelde ise suya dayanıklı seçenekleri değerlendirmek daha faydalı olacaktır. Lensleri takmadan önce rimel sürmek ve göz makyajını temizlemeden önce lensleri çıkarmak da unutulmaması gerekenler arasında.

Gözlük kullananlar için güzelliği ön plana çıkaracak makyaj önerileri