19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaKadınCilt BakımıGeçmeyen ayak kokusu için kesin doğal çözüm!

Geçmeyen ayak kokusu için kesin doğal çözüm!

İçerikleri

Ayak kokusu birçok sebepten olabilir. Stres, hava almayan ayaklar, şeker hastalığı gibi kronik rahatsızlıklar, yetersiz temizlik ve bakım bunların başında gelir. Ama merak etmeyin ayak kokusuna kesin çözüm olan 5 doğal yöntemi deneyerek, bu problemden anında kurtulabilirsiniz. Ayak kokusunu gidermek için yapmanız gerekenleri maddeler halinde aşağıda sıraladık. Bu yöntemlerden size daha iyi geleni uyguladığınızda sorununuzun ortadan kalktığını sizde göreceksiniz.

Geçmeyen Ayak Kokusuna Doğal Çözüm

İşte ayak kokusuna ne iyi gelir diyenlere mucizevi öneriler…

1- Elma Sirkesi: Elma sirkesini suyla karıştırıp ayaklarınızı o suda bekletmek ayak kokusunu giderecektir. Sirkenin içinde ayak kokusu yapan bakterileri öldürücü bir madde vardır. Peki, elma sirkeniz yok veya bu formül olmadı peki ya şimdi ne yapacaksınız? Üzülmeyin 2.maddeyi deneyerek ayak kokusuna kesin çözüm bulabilirsiniz.

2- Karbonat: Ayak kokusuna neden olan terin PH’ını dengelemek için karbonat kullanabilirsiniz. Ilık suyun içine bir miktar karbonat atın ve ayağınızı yarım saatten az olmamak şartıyla suyun içinde bekletin. Karbonat kötü kokuları yok eden bileşenlere sahiptir. Bu nedenle çorap veya ayakkabı içerisine de serpilebilir.

3- Limon: Ayak kokusunu gidermek için limon kabuğu ile temiz ayaklarınızı ovalayabilir ya da bir kap suya limonu sıkıp, ayağınızı o suda 30 dakika bekletebilirsiniz. Kokudan kurtulduğunuzu göreceksiniz.

4- Poşet Çay: Evet yanlış duymadınız! Ayak kokusuna iyi gelen şeyler arasında poşet çay da yer alıyor. 1 litre suya 2-3 poşet çay atın. Ayağınızı bu suya sokun ve 30 dakika kadar bekletin. Bu halk arasında en etkili yol olarak bilinmektedir.

5-Tuz: Son olarak ayağınızı tuzlu suyun içinde 20-25 dakika bekletin ve sonra kurulayın. Bu tuz hangi tuz derseniz, sofralarda yemeğe kattığımız tuz. Sudan çıkardıktan sonra iyice kurulayın ki ayak kokunuz tamamen gitsin.

Ayrıca ayak kokusunu kökten engellemek için her gün aynı ayakkabıyı giymeyin. İş ve mevsim şartları uygunsa terlik giymeyi tercih edin. Özellikle çalışan bireyler, en azından iş saatleri dışında terlik giymeye özen göstermelidirler. Bu ayakların uzun süre havasız kalmaması için çok önemli bir faktördür. Ayrıca yediklerinize içtiklerinize dikkat edip stresten den uzak durun.