20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaKoronavirüsFransa'da vaka sayısı patladı! Son 24 saatteki vaka sayısı 10 bini geçti

Fransa’da vaka sayısı patladı! Son 24 saatteki vaka sayısı 10 bini geçti

İçerikleri

Ülkedeki Halk Sağlığı Kurumu tarafından yapılan açıklamada, yeni tip koronavirüs enfekte olan kişi sayısının yeniden tırmanışa geçtiği ve vaka sayısının her geçen gün arttığı bilgisine yer verildi. Ülkede son 24 saat içerisinde 10 bin 561 kişiye yeni tip koronavirüs enfekte olduğunun tespit edildiği ve bu rakamın, salgının görüldüğü ilk günden bugüne kadar tespit edilen en yüksek günlük vaka sayısı olduğu bildirildi. Fransa’da bugüne kadar toplamda 373 bin 911 kişiye yeni tip koronavirüs enfekte olduğu tespit edildi.

Kaç Kişi Öldü

Fransız yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre ülkede son 24 saat içerisinde koronavirüs salgınından dolayı 17 kişi hayatını kaybetti. Bu rakamla birlikte hayatını kaybedenlerin sayısı 30 bin 910 kişiye yükseldi. Ülkede koronavirüs rahatsızlığından dolayı tedavisi devam eden hasta sayısının 5 bin 30 kişi olduğu ve bu hastalardan 663’ünün tedavisinin yoğun bakımda sürdüğü bildirildi.

Salgının Seyri Kötüleşiyor

Ülkede yoğun bakım ünitesinde tedavi gören hasta sayısındaki artışın sürdüğü ve koronavirüs salgınının seyrinin gittikçe kötüleştiği Fransız yetkililer tarafından ifade ediliyor.

Bir basın toplantısı düzenleyen Başbakan Jean Castex, Covid-19 virüsü enfekte olan hastaların karantina sürecinin 14 günden 7 güne düşürüleceğini ve salgından dolayı kırmızı kategoriye alınan bölge sayısının 42’ye yükseldiğini söylemişti.

Fransa Bilim Kurulu tarafından yapılan açıklamada da sonbahar ve kış aylarında ikinci dalganın yaşanabileceğinden endişe edildiği hususu üzerinde özellikle durulmuştu.