18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınMakyajFondötenin ciltte oksitlenmesi ve koyulaşması nasıl önlenir?

Fondötenin ciltte oksitlenmesi ve koyulaşması nasıl önlenir?

Özel günlerde daha güzel görünmek için uygulanan fondötenin ciltte oksitlenmesi ve koyulaşması ile gününüz kabusa dönebilir. Pekiyi, fondötenin ciltte oksitlenmesi neden olur ve koyulaşması nasıl önlenir?

İçerikleri

Fondöten günlük hayatımızın bir parçası ve yüzümüzdeki kusurların örtülmesi için her şeyden daha fazla anlam taşıdıkları bir gerçek. Her ne kadar onu abartıya kaçırmak kötü bir görünüme sebep olsa da, kararında yapılan bir fondöten uygulaması, sizi her zamankinden daha da güzel gösterecektir. Ancak fondöten kullanıcılarının da fark ettiği üzere, ürünlerin cilde uygulanmasından bir kaç saat sonra rengi değişmeye başlar ve daha turuncu, daha koyu bir fondöten görünümü ortaya çıkar. Bu durum ise fondötenin temizlenmesini ve tekrar uygulanmasını gerektirir. Fondötenin ciltte oksitlenmesi olarak adlandırılan bu duruma kısaca bir göz atalım ve nasıl kaçınabileceğinize değinelim.

Fondötenin yaşadığı bu renk değişimi, onun hem cildinizden salgılanan maddeler hem de havadan gelen oksijen ile oksitlenmesinden kaynaklanıyor. Oksitlenme dediğimiz şey ise aslında çok yakından bildiğimiz bir şey olan paslanma. Fondöten aslında kimyasal etkileşimlerden dolayı bir nevi paslanıyor ve aldığı turuncu rengin sebebi de aslında bu. Bazı fondötenlerde oksijene dayanıklılık sağlayan antioksidanlar mevcut ancak bunlar hem fiyatları hem de erişim zorluğu ile pek makul çözümler olmuyorlar.

Fondötenin ciltte oksitlenmesi ve koyulaşması nasıl önlenir?
Fondötenin ciltte oksitlenmesi ve koyulaşması nasıl önlenir?

Bu sorunu çözmek için aslında makyaj bazı kullanmak bütün ihtiyacınızı karşılayacaktır. Pek çok kişi fondöteni uygularken makyaj bazını gereksiz görür ancak neredeyse tüm boya uygulamalarında astar atmanın ne kadar önemli olduğunu bilenler, fondötenin öncesinde de makyaj bazı uygulamanın önemini kavrayacaklardır. Bu sayede fondöten içerisindeki maddeler cildinizle karşılaşmayacaklar ve oksitlenme çok daha uzun bir süre sonra gerçekleşecek. Tabii ki makyaj bazını seçerken cilt tipinize uygun bir ürün bulmayı da unutmamalısınız.

Bunun yanında makyaj bazınızın uygulanmasının ardından hemen fondöteni sürmeyin. Yağ emme özelliğine sahip olan kağıtları kullanarak cildinizin üzerindeki fazla yağı alın. Bu sayede hem cildiniz daha kolay beslenecek hem de oksitlenmenin önüne geçme imkanınız olacak. Fondötenin üstüne ise makyaj sabitleyici ürünlerden uygulayarak dışarıdaki havanın fondötene temas etmesine engel olabilirsiniz. İlk başta bu işlemler sizde kalın bir makyaj algısı uyandırabilir ancak sonuçları gördüğünüzde bayılacaksınız.

Ne yaparsanız yapın renk koyulaşmasının önüne geçemiyorsanız, daha açık renk bir fondöten seçin ve ihtiyacınızdan bir iki saat önce onu uygulayın. Böylece koyulaştığında sizin istediğiniz renk tonuna gelecektir.

Fondötenin ciltte oksitlenmesi ve koyulaşması nasıl önlenir?