Ana SayfaDiyetFit kalmak için smoothie için! Peki smoothie nasıl yapılır?

Fit kalmak için smoothie için! Peki smoothie nasıl yapılır?

İçerikleri

Yazın içilecek içecekler soğuk ağırlıklıdır. Genellikle içilen soğuk içecek seçenekleri de soğuk kahve ya da kola gibi şeyler tüketilir. Bunların da içinde yüksek oranda şeker oluyor. Bu şeker kısa vadede çok etkili olmasa da zamanla yağ alımımıza neden oluyor. Öyle ki her gün 1 bardak soğuk kahve içen birisi ile içmeyen birisinin arasında ciddi bir yağ farkı oluyor. Bunun yerine hem buz gibi ferahlatan hem lezzetli hem de kilo vermemize ve fit bir görünüme kavuşmamıza yardımcı olacak bir içecek olsa hiç fena olmazdı değil mi? İşte smoothie tam da bunun için.

Smoothie, bu kadar sağlıklı olabilecek ne içeriyor dersiniz? Smoothie tarifi ve içeriklerini bir bir okuyarak evde kendiniz de kolayca yapabileceksiniz. Eğer “Ben yapmakla uğraşamam hazır yok mu?” derseniz, marketlerde hazır smoothie satılıyor. Tatları da evde yapacağınız ile hemen hemen aynı. Herhangi birini tercih edebilirsiniz, onlar da yeterince sağlıklı oluyor.

Smoothie Sağlık Açısından Da Çok Faydalı

Smoothie, bir çok konuda “kral” bir içecek. Hem kilo vermenize, yağ yakmanıza yardımcı oluyor hem de çok sağlıklı. İçerisinde bulunan sağlıklı şeyler sayesinde bu kadar lezzetli olmayı başarıyor. İçinde yoğurdundan tutun kivisine, muzuna kadar her şey var. Enerjiye ihtiyacınız olduğu günlerde bir bardak için ve etkiyi görün.

Smoothie Tok Tutuyor

Sabah kahvaltı yapmaktan çok hoşlanmıyor olabilirsiniz. Zaten insanların çoğu hoşlanmaz. Fakat kahvaltının sağlık açısından ne kadar önemli olduğunu biliyorsunuzdur. Özellikle de kilo vermek isteyenler için en önemli öğün olduğunu da. Sabah kahvaltı yapmaya üşenen ya da canı çekmeyen biri için smoothie, biçilmiş kaftan niteliğinde. İçerisindekiler, kahvaltı yerine geçebilecek kadar yeterli. Sabahları 1 bardak smoothie içerek kahvaltıyı aradan çıkartabilirsiniz.

Smoothie İçin Gerekli Malzemeler

Smoothie tarifi için gerekli malzemeler şunlar;

  • 2 yemek kaşığı ev yapımı yoğurt (ekşi olmamasına özen gösterin)
  • 1 muz
  • 1 kivi
  • Uyumlu olacağını düşündüğün meyveleri siz de ekleyebilirsiniz.
  • 1 yemek kaşığı bal ( lezzeti için çok önemli)
  • 1 yemek kaşığı reçel (tat verir, eğer yoksa çok önemli değil)
  • Yulaf ezmesi (bunu eklemeyebilirsiniz fakat kahvaltı yerine geçmesi için kullanmanız gerekir. Ayrıca çok uzun süre tok tutuyor, zayıflamaya da yardımı büyük.)
  • Portakal suyu ya da karışık meyve suyu
  • Blender ya da rondo

Ev Yapımı Smoothie Nasıl Hazırlanır?

Smoothie tarifi, sanıldığından çok daha basit aslında. Öncelikle tüm meyveleri, meyve suyunu, balı, yoğurdu, reçeli bir kaba alın ve rondo ile çekin. Tamamen sıvı halini alana kadar blender ya da rondo yardımı ile doğrayın. Sıvı hali aldığında bardağa doldurup içebilirsiniz.

Smoothie Tadı Nasıl?

Smoothie, mayhoş fakat çok lezzetli bir tada sahip. İçinde yoğurt olan bir içeceğin bu kadar lezzetli olması sizi şaşırtacağından emin olun. Özellikle yazın, içine buz atıp soğuk içecek niyetine içebilirsiniz. O kadar ferahlatıyor ki uzun bir süre serinliği hissediyorsunuz. İçindeki yoğurdun da etkisi olabilir bunda.