Ana SayfaKadınFaydalı BilgilerEvlenecek Olanlara 5 Altın Tavsiye

Evlenecek Olanlara 5 Altın Tavsiye

İçerikleri

Evlilik çok kutsal bir birlik öyle ki toplumun en küçük yapı taşı olan aileyi meydana getiren birlik. Bu kadar önemli olmasının yanı sıra elbette zorlukları da mevcut,işte evlenmeden önce okunması gereken öğüt niteliğinde 5 tavsiye.

Mutlu Bir Evlilik İçin Ailelerin Anlaşması Önemli

Evlilik yalnızca birbirini seven iki kişinin evlenmesi olarak görülse de ne yazık ki öyle değil. Sizinle beraber iki ailede birbiriyle evleniyor,  bu yüzden evliliklerde aile oldukça önemli. Her iki ailenin de birbiriyle uyum içinde olması mutlu bir evlilik için ve sizin yıpranmamanız için oldukça önem teşkil ediyor. Evlenmek elbette sizin kararınız ancak ailenizin desteğini almanızda şart. Yeni bir aile kuruyor olabilirsiniz ama ilk aileniz anne babanız bu yüzden onları arkanıza almak yapacağınız son şey olmalı. Yeni birlik kuruyorsunuz diye eskileri yıkmaya lüzum yok. Evlilikle ilgili bir sorunsal ise eşin anne babasına hitap şekli. Bu konuda taraflarda sıkça bir dayatma söz konusu olabiliyor, ancak sizin içinizden geldiği şekilde hitap etmeniz önemli.  İstemeyerek anne veya baba demeniz hem iğreti duracak hem de eşinizi ve ailesini üzecektir bu yüzden bu konuya en baştan açıklık getirmek sizi yararınıza olacak bir davranıştır.

evlenecek ciftlere tavsiye Evlenecek Olanlara 5 Altın Tavsiye
Mutlu Bir Evlilik İçin Ailelerin Anlaşması Önemli

Ayağınızı Yorganınıza Göre Uzatın

Evlilik hazırlığında en büyük sıkıntı ise maddiyat. Ortalama bir gelire sahipseniz bile yeni bir ev kurmak ne yazık ki oldukça maliyetli. Özellikle düğün yapmak ev kurmaktan daha fazla bir bütçe gerektiriyor. Son on yılda artan gösteriş meraklılığının bir getirisi olan organizasyon ve konseptli düğünler davetliler için hoş olsa da ne yazık ki işin arka yüzünde sıkıntılara sebep olabiliyor. Bu yüzden kesenize göre bir düğün planlamak oldukça önemli. Bir gece için dünya kadar borca girip sonraki bir kaç yıl boyunca bunu ödemek içi çalışmak hiç mantıklı olmasa gerek.

Her şeyin En İyisi Olsun Mantığından Uzaklaşın

Düğün elbette her genç kızın hayali ancak bunun bütçeye göre olması ve aşmaması ileride çıkacak tatsızlıkları önlemek adına oldukça önemlidir. Düğün konusu kadar eşya seçimi de bütçeyi zorlayan noktalardan biri. Ortalama veya ortalama gelirin altındaysanız gereksiz eşya alımından kaçınmakta büyük fayda var, bırakın her şey zamanla olsun bir anda bu kadar maddi yükün altına girmemek evlenecek çiftlere tavsiyelerin en büyüğüdür. Akrabalara gösteriş yapmak adına girdiğiniz taksitlerin nasıl ödeneceğini düşünerek bile gereksiz eşya alımından kaçınabilirisiniz.

Evlilik Kararınızı İyice Sorgulayın

Evlilikle ilgili doğru bilinen yanlışlar mevcut bunların birazına yukarıda da yer verildi. Evlilik yeni bir yuva kurmak olduğu kadar iki insanın bir arada yaşaması yani aynı evi paylaşması demektir. Bu yüzden evliliğe gerçekten hazır olup olmadığınızdan emin olun çünkü bu işe adım atıldıktan sonra süreç o kadar hızlı işleyecek ki sizde hayretler içerisinde kalacaksınız. Bu yüzden enine boyuna düşünmeden evlilik kararı almayın.

uzun bir iliski Evlenecek Olanlara 5 Altın Tavsiye
Evlilik Kararınızı İyice Sorgulayın

Başkalarını Mutlu Etmek için Borç Altına Girmeyin

Uzun bir ilişki ile evliliği birbirine karıştırmak doğru olmaz. Evlilik daha farklı bir sorumluluğu sırtlanmak demektir. Evleneceğiniz kişiyle her zorluğu kaldırıp kaldıramayacağınızdan emin olmadan bu yola adım atmamakta fayda var. Bu yüzden gerek ev alışverişi gerek düğün organizasyonu planlamasında çok dikkatli hareket edin. Mutlu olmaya çıktığınız bu yolda borçları ödemek için birbirinizi görmeden çalışmak zorunda kalmanız size istediğiniz mutluluğu vermeyecektir.