23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaKadınCilt BakımıEvdeki Malzemelerle Mucizevi 4 Doğal Cilt Maskesi Tarifi

Evdeki Malzemelerle Mucizevi 4 Doğal Cilt Maskesi Tarifi

Kimyasal içermeyen, tamamen doğal bu maskeler çok hoşunuza gidecek. Sonuçlarını kısa zamanda, ışıl ışıl parlayan cildinizle göreceksiniz.

İçerikleri

Bu hafta sonunu kendinize ayırın. Evde elinizin altındaki malzemeler ile kendinize cilt bakımı yapın. Yapılışı çok kolay 4 cilt maskesi tarifimiz var.

Bal ve Yoğurt Maskesi

Cilt bakımının vazgeçilmezi yoğurt, bal ile karışınca mucizeler yaratıyor. Ciltteki kiri ve ölü deri hücreleri arındırıyor. Aynı zamanda cildi besliyor.

Unutmayın, maske sadece temiz bir cilde uygulandığında etkisini gösterir. Önce cildinizi güzelce temizleyin. Cam bir kasede, 2 çay kaşığı yoğurt ile 1 çay kaşığı balı karıştırın. Kremsi kıvama geldiğinde cildinize sürün. Yaklaşık 15 dakika bekleyin. Sonra soğuk su ile durulayın. Bu doğal maskeyi her gün yapabilirsiniz.

Tarçın ve Bal Maskesi

Sivilce ve cilt lekeleri olanlar, bal ve tarçın maskesiyle bu sorunu kolaylıkla çözüyorlar. Tabii, balın gerçek bal olmasına dikkat edilmeli. Maskeyi uygulamadan önce işe cildi temizleyerek başlayın. Sonra cam bir kasede 1 çay kaşığı bal ve 1 çay kaşığı tarçını karıştırın. Göz altı hariç yüzünüze uygulayın. Yaklaşık 1 saat bekleyin. Sonra ılık su ile yüzünüzü durulayın. Düzenli yapıldığında sivilce ve lekelerin azaldığını göreceksiniz.

Yumurta Akı Maskesi

Evde kolayca uygulayabileceğiniz yumurta akı maskesi, gözenekleri sıkılaştırıyor ve cildi yeniliyor. Ayrıca kırışıklıkları önlüyor. Yumurta akı maskesi için 1 adet yumurta, 1 çay kaşığı bal ve 1 çay kaşığı limon suyu yeterli. Cam bir kasede hepsini karıştırın. Temiz cilde uygularken, gözaltı ve dudak çevresine sürmemeye özen gösterin. Yaklaşık 15 dakika cilde etki etmesini bekleyin. Yumurta akı kurudukça ciltte hafif kuruluk hissi yaratır. Daha sonra ılık suyla durulayın. Faydasını kısa sürede fark edeceksiniz.

Ayva Çekirdeği Maskesi

Kırışıklıklarla savaşan doğal maskelerden biri de ayva çekirdeği maskesi. Antioksidan etkisiyle çok etkili bir iltihap kurutucu etkisi bulunuyor. Bu sayede sivilceleri ve akneleri önlemede mucizeler yaratıyor.

Bir cezveye 5-6 tane ayva çekirdeği koyun. Yaklaşık 20 dakika kaynatın. Daha sonra ayva çekirdeklerini başka bir kapta soğumaya bırakın. Soğudukça jöleye benzer kıvama gelir. Bunu dairesel hareketler ile cildinize sürün. Yaklaşık 10 dakika bekleyin. Ilık su ile cildinizi güzelce durulayın. Düzenli uygulandığında sivilcelere veda edip, ışıldayan bir cilde sahip olacaksınız.

Pirinç Maskesi

Pirinç, lineolik asit ve skualen açısından oldukça zengin bir kaynaktır. Lineolik asit cildiniz koruyan bir asittir ve eksikliğinde ciltte kuruma, kızarıklık ve kırışıklıklar gözükür. Pirinç cilde şaşılacak derecede etki ederek cildin çok daha hızlı yenilenmesini ve gençleşmesini sağlar.

Japon kadınların sürekli uyguladığı ve Avrupa’da yeni yeni duyulmaya başlayan pirinç maskeleri cildinizde istediğiniz gençlik etkisini hızlıca gösterecek. İşte cildinizdeki kırışıklıkları yumuşatacak ve cildinizin parlamasını sağlayacak pirinç maskesi tarifi.

Malzemeler:

  • 3 çay kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı bal

Yapılışı:

Pirinci kaynattıktan sonra suyunu süzün ve pirinçleri ayırdıktan sonra suyu bir kenarda bekletin. Sütü hafifçe ısıtarak kaynattığınız pirinçlere ekleyin. Karışımı iyice karıştırdıktan sonra balı da ekleyin. Kuru ve temiz cildinize bu karışımı maske olarak sürün.10-15 dakika sonra maskeyi yüzünüzden sökmek için ayırdığınız pirinç suyunu kullanın.