17 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaKadınSaç BakımıEvde uzun saç bakımı nasıl yapılır?

Evde uzun saç bakımı nasıl yapılır?

İçerikleri

Saç bakımı başlı başına zor bir iş ve maalesef pek çok kadın onlara yanlış şekilde baktığı için kötü görünen, soluk ve dökülen saçlar ile hayatına devam etmek zorunda kalıyor. Ancak bu durum saçları iyice uzun olan kadınlarda ciddi bir sorun haline gelmeye başlıyor çünkü saç uzadıkça ona daha da fazla dikkat etmek gerekiyor. Standart saç bakımı önerileri değil evde uzun saç bakımı nasıl yapılır sorusunun cevabı bu defa hedefimizde. Hali hazırda doğru şampuanı kullanıyor, saçlarınızı kremle nemlendiriyor ve aşırı ısıya maruz bırakmıyorsanız, saç bakımının yarısını doğru şekilde yapıyorsunuz demektir.

Uzun saçlarda karşımıza çıkan en büyük problem, maalesef saç derisinin ve köklerini saçların uç kısımlarını beslemekte yetersiz kalması. Bunun temel sebebi ise saçlar uzadıkça diplerde bulunan koruyucu nem ve yağ tabakasının alt bölümlere ulaşmasının oldukça zor olması. Bu nedenle uzun saçlara sahip olanlar her gün saç diplerine masaj yapmalı ve köklere giden kan akışını hızlandırmalılar. Ayrıca saçları diplerden başlayarak uçlara doğru hafifçe okşamak, koruyucu tabakanın uçlara inmesini kolaylaştıracaktır. Kan akışına ulaşan kökler ise saçların daha dik ve canlı durmasına yardımcı olacaklardır.

Yukarıda belirttiğimiz koruyucu yağ tabakası, saçlarımızı çok sık yıkamamız halinde maalesef saçları koruyamıyor. Kısa saçlarda yağlanma daha kolay olduğu için onları yıkamak problem olmasa da, uzun saçları her gün yıkamak maalesef onları giderek cansızlaştırıyor. Bu yüzden eğer çok kirli ortamlarda bulunmuyorsanız saçları iki veya üç günde bir yıkamayı tercih edebilirsiniz.

Uzun saçlara sahip olanlar onları bir arada tutabilmek için genellikle fazla sıkı bir şekilde toplamayı tercih ederler ancak saçların köklerini sürekli bu şekilde çektirmek maalesef hem saç uzama hızını azaltıyor hem de saçların dökülmesine sebep oluyor. Zarar gören saç diplerinin tekrar saç üretmek için bir hayli vakit harcadıklarını da söyleyelim.

Saçlarınızın uzunluğu nedeniyle onlara bakım yaparken zorlandığınızı, bu nedenle sık sık düzleştirici, fön gibi aletleri kullandığınızı biliyoruz. Fakat maalesef bu ürünleri verdikleri ısı nedeniyle saçları öldürüyorlar ve protein yapısının bozulmasına sebep oluyorlar. Mecbur kalmadıkça onları saçlarınızdan uzak tutmalısınız.

Evde uzun saç bakımı nasıl yapılır?