23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviEvde uygulayabileceğiniz 3 tiroid tedavisi

Evde uygulayabileceğiniz 3 tiroid tedavisi

İçerikleri

Tiroid, boyun bölgesinde yer alan ve kelebeği andıran bir şekle sahip, vücut metabolizmasından sorumlu ve hormonların üretilmesini sağlayan bir bezdir. Bu bezler gerektiği şekilde çalışmadığı takdirde, vücutta yer alan birçok işlev kontrolden çıkabilir. Metabolizmanın dengelenmesi için gereken hormonları üreten tiroid, bir dahiliye ya da genel cerrahi uzmanına görünmeniz sayesinde teşhisi konulacak bir rahatsızlıktır. Ancak tiorid sorununuz bulunuyorsa, evde rahatça uygulayabileceğiniz doğal tedavilerle de tiroid bezlerinizin düzenli çalışmasına yardımcı olabilirsiniz.

Evde Tiroid Tedavisi

1- Alkali Diyeti

Alkali diyeti stres ve endişenin azalmasına, vücudun detoksifiye edilmesine fayda sağlayan bir diyet türüdür. Bu diyet sayesinde vücut metabolizmasını güçlendiren yiyecekler tüketirsiniz. Vücutta bulunan organların genel fonksiyonlarını düzenleyen alkali diyeti, vücuttaki pH seviyesini ve tiroid bezlerinin de fonksiyonlarını düzenler. Bunun için beslenme düzeninize eklemeniz gereken bazı besinler şu şekildedir;

  • Zeytinyağı
  • Maydanoz
  • Turunçgiller
  • Soğan
  • Zencefil
  • Sarımsak
  • Sebzeler (özellikle salatalık, marul, kereviz, domates ve pancar)
2- Keten Tohumu Çayı

Tiroid bezlerinin yavaş çalıştığı durumlarda vücuttaki serotonin hormonu azalır. Bu da karbonhidrat içeren besinler tüketme isteğini doğurur. Serotonin ruh halinin sağlıklı olmasına yarayan bir hormondur. Ayrıca tiroid bezlerinden kaynaklı karbonhidrat isteğini bastıramazsanız, obezite ve diyabet gibi ciddi rahatsızlıklarla tanışmanız olasıdır. Keten tohumu ise bu hissi bastırmanız ve tiroid bezlerinin çalışmasını dengelemeniz için çok iyi bir alternatiftir. Keten tohumunu çayını demleyerek tüketebilirsiniz. Bunun için; 1 bardak kaynar suyun içine 1 yemek kaşığı keten tohumu ekleyin. Üzerini kapatarak 5-7 dakika kadar demlemeye bırakın. Ardından süzerek çayınızı tüketin.

3- Elma Sirkesi

Hormonların düzenlenmesinde elma sirkesinin etkisi çok fazladır. Elma sirkesi yağ, kilo ve karbonhidrat kaybetmenize yardımcı olur. Bunun yanı sıra yüksek kolesterol, diyabet, yüksek tansiyon gibi rahatsızlıklarınızı da kontrol altına alır. Özellikle tiroid bezlerinin doğru çalışmasını sağlar ve tiroid nedeniyle ortaya çıkacak belirtileri kontrol altına alır. Bu tedaviyi uygulamak için her gün 1 su bardağı suyun içine 2 yemek kaşığı elma sirkesi ekleyip, iyice karıştırarak içebilirsiniz. Kısa sürede bahsi geçen konulardaki değişimi göreceksiniz.