18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınYemek TarifiEvde sucuk nasıl yapılır, tarifi? Ev yapımı sucuk nasıl kurutulur?

Evde sucuk nasıl yapılır, tarifi? Ev yapımı sucuk nasıl kurutulur?

İçerikleri

Yemek öğünleri arasında, önemli ve en zengin içeriğe sahip olması gereken kahvaltıdır. Güne dinç ve sağlıklı bir şekilde başlamak adına kahvaltı da önemlidir. Bu nedenle kahvaltı çeşitleri oldukça fazladır. Birbirinden özel lezzetler kahvaltılıklarda yer alır. Sucuk da sucuklu omlet sevenler için daima vazgeçilmez lezzetler arasındadır. Kahvaltılık ezmeleri, açmalar, pancake, çikolata kreması gibi kahvaltılar gibi; sucuklu omlet çay beraberinde hoş bir kahvaltıdır.

Sucuk genellikle, omletlerde tostlarda en çok tercih edilen bir besindir. Fakat sağlıklı bir şekilde tükettiğinizden emin olmanızda bir o kadar önemlidir. Bu nedenle ev yapımı sucuk tarifi ile kendi sucuğunuzu yapabilirsiniz. Ev yapımı dendiğinde zor gelebilir, fakat malzemeleri ile beraber pratik bir uygulanışı olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca hava sıcaklığına göre yaklaşık 3 ila bir hafta içinde hazır hale gelecektir.

Evde Sucuk Nasıl Yapılır?

Kahvaltıların vazgeçilmezi; sucuk omlet sevenler için, ev yapımı sucuk oldukça hoş bir tarif olacaktır. Sucuğun yapılışı ile alakalı tarifimizi detaylı bir şekilde inceleyebilir ve deneyebilirsiniz. Evinizde yaptığınız sucuklarınızı, gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz. Dışarıdan aldığınız sucukların kalitesinden emin olamayabilirsiniz. Fakat kaliteli şekilde temin edeceğiniz malzemeler ile sucuğunuzu kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Ev yapımı sucuk tarifi ile oldukça pratik bir şekilde yapacağınızı belirtebiliriz.

Ev Yapımı Sucuk Tarifi

Ev yapımı sucuk tarifi içeriğinde kolay bulabileceğiniz malzemeler yer alır. Hijyenik ve sağlıklı bir şekilde evinizde yapabilir ve rahatlıkla tüketebilirsiniz. Ev yapımı besinlerin popüler olduğu günümüzde, sucuklarınızı da daha hijyenik bir şekilde yapabilmeniz mümkündür. Böylece daha hijyenik koşullara sahip sucuklar elde edersiniz.

Ev yapımı sucuk tarifi için malzemeler:

  • 500 gram dana kıyması.
  • 500 gram kuzu kıyması
  • 10 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı acı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 4 adet kurutulmuş dana bağırsağı

Ev yapımı sucuk tarifi hazırlanışı:

  1. Öncelikle sarımsakların kabuklarını soyun ve üzerine bir miktar tuz serpin.
  2. Daha sonra sarımsakları havanda dövün.
  3. Diğer taraftan baharatların hepsini ve tuzu bir kabın içine alın ve yedirerek karıştırın.
  4. Derin bir kabın içine ise etlerin hepsini alın.
  5. Etlerin üzerine dövülmüş sarımsakları ekleyin, daha sonra baharat karışımını dökün.
  6. Yaklaşık 20 ila 25 dakika kadar yoğurun.
  7. Kıvama geldikten sonra üzerine streç film örtün ve buzdolabında bir gün boyunca dinlendirin.
  8. Dinlenme işlemi sonrası, kıyma makinasından geçirin. Kıyma makinasına alternatif yöntemleri de deneyebilirsiniz. Örneğin; kıyma makinesi yerine, et dövme aleti ile de dövebilirsiniz.
  9. Dövme işlemi sonrası yeniden 20 dakika boyunca yoğurun.
  10. Ardından bir huni veya orta kalınlıkta plastik bir boruyla; hazırladığınız eti kurutulmuş dana bağırsaklarının içine doldurabilirsiniz.
  11. Doldurma işlemi esnasında, hava kabarcıklarının oluşmamasına dikkat edin.
  12. Uç noktalarında boşluklar bırakabilirsiniz.
  13. Daha sonra boşluk bıraktığınız bölümleri kıvırın ve uçlarını birbirine bağlayın.
  14. Bu işlemi etin tamamına uygulayın.
  15. Ardından sucukları kalın bir ipe dizin.

Ev Yapımı Sucuk Nasıl Kurutulur?

  • İpe dizdiğiniz sucukları güneş alan bir yerde bekletin.
  • Hava sıcaklığına bağlı yaklaşık 3-7 gün boyunca, sucukları güneşte bekletin.
  • Hava kabarcıkları oluştuysa, iğne batırarak söndürebilirsiniz.
  • Bekleme süresi sonrasında, sucukların üzerindeki tabakayı çıkararak tüketebilirsiniz.

Ev Yapımı Sucuk Tarifinin Püf Noktası

Ev yapımı sucuk tarifi ile alakalı püf noktaları da dikkate almanız önem teşkil eder. Örneğin, kurutulmuş dana bağırsaklarını kasaplardan alabilirsiniz. Aldığınız dana bağırsaklarının steril olduğundan emin değilseniz, yaklaşık 10 dakika boyunca sirkeli su içinde bekletebilirsiniz. Ardından ıslak havlunun üzerinde bekletin ve bir süre sonra kullanabilirsiniz. Bu ürün yerine dilerseniz, sucuklarınızı streç filme sarabilir ve bu şekilde de hazırlayabilirsiniz. Fakat belirtmek isteriz ki tadı biraz farklı olacaktır. Yaz aylarında sıcak bir yerde sucukları kurutursanız, yaklaşık 3 gün içinde sucuklarınız tüketime hazır hale gelecektir. Kış mevsimindeyse ya da güneş ışınlarının az olduğu bir ortamda yaklaşık 7 gün ideal bir süredir. Böylece bulunduğunuz ortamın iklim şartlarına göre sucuklarınızı kurutabilir ve lezzetli bir şekilde tüketebilirsiniz.

Evde sucuk nasıl yapılır, tarifi? Ev yapımı sucuk nasıl kurutulur?