28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınSaç BakımıEvde saç nasıl boyanır? Evde saç boyamanın 9 püf noktası!

Evde saç nasıl boyanır? Evde saç boyamanın 9 püf noktası!

İçerikleri

Dışarıdan bakıldığında 40 dakikada biten kolay bir işlemmiş gibi görünse de aslında saç boyamak bilgi ve tecrübe ister. İlk seferde zorlanabilirsiniz ama evde saç boyamanın püf noktalarını öğrendikten sonra eliniz alışacak ve kısa sürede harikalar yaratacaksınız.

Evde Saç Nasıl Boyanır? Nelere Dikkat Edilmeli?

Burada dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, saça zarar vermeyecek en uygun malzemeleri kullanmak ve düzenli olarak doğal saç bakımı uygulamaktır. Doğal bakım için hindistancevizi yağı, zeytinyağı veya badem yağı kullanabilir, dilerseniz bunları karıştırarak güçlü bir saç maskesi de hazırlayabilirsiniz.

1- Öncelikle, boya seçiminde kalıcı mı yoksa geçici boya mı kullanmak istediğinize karar verin. Eğer saçınızı ilk kez boyayacaksanız, kalıcı boya yerine daha kısa süreli boyalardan tercih edebilirsiniz. Rengi beğenmemeniz ya da iyi bir işlem yaptığınızı düşünmemeniz durumunda geri dönüşü daha kolay olur.

2- Saçınızdaki beyaz oranı, saç boyanızın rengini ve süresini belirlemede en büyük kriterdir. Eğer beyazlarınız fazlaysa, çok koyu renklerden uzak durun. Doğal saç rengine yakın ya da bir ton açık renk kullanın ki kısa süre sonra beyazlar ortaya çıktığında nahoş bir görüntü oluşmasın.

3- Mümkün olduğunca doğal, organik saç boyaları kullanmaya, saçlarınızı daha az yıpratmaya özen gösterin. Organik boya kullanmayacaksanız, kullanacağınız boyanın talimatlar listesinde bulunan boyama şekli ve süresine mutlaka dikkat edin ve boyayı saçlarınızda önerilen süreden daha fazla tutmayın.

4- Evde saç boyama işlemi yapılırken genellikle ilk boyamada istenilen saç rengi tutturulamayabilir. Ancak birkaç denemede istediğiniz tonu elde edebilirsiniz.

5- Saçlarınızı boyamadan birkaç gün önce uçlarındaki kırıkları aldırın ve iyi bir saç bakım maskesi kullanarak saçlarınıza bakım yapın. Çünkü en iyi sonucu bakımlı ve güçlü saçlarla sağlayabilirsiniz.

6- Boya malzemelerini çok iyi karıştığından da emin olun. Saçlarınızı boyarken mutlaka küçük küçük bölümlere ayırıp boyayın. Bu, boyanın tüm saça işlemesini sağlar ve yamalı olmasını önler.

7- Boya sonrası saçınızın uzun süre aynı tonda kalmasını istiyorsanız klorlu su ve direkt güneş ışığından uzak durun. Çevresel faktörlerin saçınıza vereceği zararı en aza indirmek için saç besleyici ve koruyucu spreyler kullanabilirsiniz.

8- Boyamaya başlamadan önce şakaklara, alın ve kulaklara vazelin sürmeniz cildinize bulaşan boyanın kalıcı olması önler ve rahatlıkla çıkarmanıza yardımcı olur.

9- Evde saç boyamanın püf noktalarından bir diğeri ise boyama işleminden sonra saçlarınızı doğru bir şekilde yıkamaktır. Yıkama işlemini yaparken öncelikle saçlarınızı biraz ıslatın ve şampuanlıyormuş gibi ovun. 1-2 dakika kadar ovduktan sonra ılık suyla boyayı akıtın ve doğal içerikli bir şampuanla saçlarınızı yıkayın. Yıkama işlemini kısa tutun. Ardından saç kremi de uygulayıp duruladıktan sonra evde saç boyama işlem tamamlanmış olacak.

Evde saç boyama işlemini ayda bir uygulayabilirsiniz. Yukarıdaki öneriler doğrultusunda kısa sürede en iyi sonucu elde edebilir ve basit boyamalar için artık kuaförlere para harcamak zorunda kalmazsınız.