28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıEvde güneşsiz bronzlaşmak için ne yapmalıyım?

Evde güneşsiz bronzlaşmak için ne yapmalıyım?

İçerikleri

Yaz ayları geldiğinde hepimiz bir miktar bronzlaşmak istiyoruz ancak maalesef özellikle tatilleri olmayanlar veya denize çok uzak olanlar bunu gerçekleştirmekte biraz zorlanıyorlar. Dolayısıyla ortaya solaryum yahut diğer çözümler çıkıyor. Ancak pek çok kişinin haklı olarak zararlı gördüğü solaryum yerine alternatif diğer çözümler mevcut ve böylece solaryumdan gelen yoğun UV ışınlarına maruz kalmadan da bronzlaşmanız mümkün. Güneşsiz bronzlaşmak için ne yapmalıyım diyenler için elimizdeki bilgileri hemen aktaralım.

Bronzlaşmak için bir adım atmadan önce tüm vücudunuza bir peeling uygulaması yapmanız gerekiyor. Zira peeling sayesinde deriniz kusursuz bir hal alıyor ve bronzlaştığı zaman da bu kusursuzluğu korumaya devam ediyor. Peeling olmadan bronzlaşmaya çalıştığınızda cildin üzerinde kusurlu bölümler olacaktır ve bu pullu görünüm sizi rahatsız edecektir. Makyaj gibi bronzluk da kusursuz bir cilt istiyor.

Peelingin ardından bir otobranzan krem alıyoruz ve bu kremi vücudumuzun en alt kısmından başlayarak yukarı doğru uyguluyoruz. Bunun yanında her uzvunuzu da parçalara ayırın ve bölgesel olarak sırayla uygulama gerçekleştirin. Sırt bölgesine kremi eşit uygulamamak kötü bir görünüme neden olacaktır ve bu nedenle birisinden yardım almak da isteyebilirsiniz. Son olarak ayak ve el üstlerine de uyguladıktan sonra bronzlaşmaya hazırsınız.

Yüz bölgesinin derisi çok hassas ve bu nedenle yüz için yüze uygun olan bir otobranzan ürün almalı, yüzü yıkayıp durduğumuz için onu iki güne bir yenilemelisiniz. Böylece yüzünüz ve diğer bölgeleriniz arasında herhangi bir ton farkının ortaya çıkma riski kalmayacaktır.

Eğer ufak da olsa ton farklılıkları olan yerler olursa, bronzlaştırıcı pudraları kullanarak hem bunları eşitleyebilir hem de bronzluğunuzun çok daha uzun sürelerle cildinizde kalmasını sağlayabilirsiniz.

Otobranzan ürünlerin her birinin farklı kullanım talimatları var ve ne kadar zamanda yenileme yapmanız gerektiğini paketin üzerindeki talimatlardan öğrenebilirsiniz. Bazı bronzlaştırıcı kremlerin güneşe hassasiyet doğurması sebebiyle ürünün tüm detaylarını okumayı unutmayın. Özellikle bütün gün güneşte kalanların bu tip konulara dikkat etmeleri gerekiyor.

Cildiniz yeteri kadar bronzlaştıktan sonra artık krem sürmeyi bırakabilirsiniz çünkü bu kremler devamlı kullanım için üretilmemişler.