Ana SayfaKadınEşimden, sevgilimden ayrıldığıma pişman oldum, ne yapmalıyım?

Eşimden, sevgilimden ayrıldığıma pişman oldum, ne yapmalıyım?

İçerikleri

Ayrılıklar ilişkilerin en zor kısımlarıdırlar ve hele bir de evliyken boşanma yoluyla ayrılıyorsanız bunun getirdiği duygusal yükün çok daha fazla olacağı kesin. Pek çok kadın ve erkek, bir ilişkiyi yürütemediği için ayrılığı tercih ediyor ancak daha sonra bu ayrılıktan da memnun olmuyor ve pişmanlığını dile getiriyor. Bu nedenle eşimden sevgilimden ayrıldığıma pişman oldum, ne yapmalıyım sorusunu kendine soranlar için bir kaç değerlendirilmesi gereken noktayı bir araya getirdik.

Pek çok birey aslında ayrılığın ardından ilişki yaşadığı kişiyi değil, bir ilişki içerisinde bulunmayı özlüyor. Dolayısıyla ilişkisi sonlandığı zaman boşluğun içerisine düşüyor ve hayatında yer kaplayan bu durumun yerine başka bir şey koymakta hayli zorlanıyor. Eğer gerçekten bir kişiyi özleyip özlemediğinizi merak ediyorsanız sınırlı ilişkilerde bulunun ve sınırlı ilişkiler içinizdeki bu pişmanlık ve boşluğu gideriyorsa sadece bir ilişki açlığı yaşadığınız söylenebilir. Ancak ilişkiler bile boşluğu doldurmuyorsa maalesef ayrıldığınız kişiyi özlediğiniz kesin demektir.

Bazen ayrılıkların ardından insanlar sadece iyi günleri hatırlama eğilimine sahip olurlar ve bu da sonrasında gelen pişmanlıklar doğurur. Böylesi bir durumda tek yapmanız gereken kendinize neden ayrıldığınızı hatırlatmak ve aranızdaki kötü günleri düşünmeye çalışmak. Kötü detayların aklınızdan silinmesiyle birlikte devamlı güzel günlerinizi düşünürseniz, bir süre sonra kendinize suç bulmanız bile mümkün olacaktır. Ancak kötü günleri de özler durumdaysanız ayrılık kararı gerçekten bir hata olmuş olabilir.

İlişkilerde sevgi ve aşk çok büyük öneme sahip ancak bazen çiftlerin birlikteliklerini devam ettirebilmek için gerekli koşullara sahip olmadıklarını görüyoruz. Farklı fiziksel konumlarda bulunmak, yetersiz maddi ve manevi güç, bir tarafın uzun vadeli bir gelecek istememesi gibi durumlar ilişkinin geleceğini belirlemektedir. Bu yüzden ilişkiyi tam anlamıyla değerlendirmeli ve gerçekten bir geleceği olup olmadığına göz atmalısınız. Sadece özlediğiniz için tekrar birleşmeniz maalesef bir kaç ay sonra yeniden ayrılmanızla sonuçlanacaktır.

Ayrıldıktan sonra ayrılma sebeplerinizi de bir gözden geçirin ve bu sebeplerin aşılıp aşılamayacağını iyi değerlendirin. Birleşmeniz halinde aynı sorun aynı şekilde karşınıza çıkacaksa ve herhangi bir şekilde bunu aşmanın yolu olmayacaksa, birleşmenin hiç bir anlamı kalmıyor.