19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaKadınCilt BakımıErken yaşta cilt kırışıklıklarının oluşma sebebi ve çözüm önerileri?

Erken yaşta cilt kırışıklıklarının oluşma sebebi ve çözüm önerileri?

İçerikleri

Cilt kırışıkları genellikle vücudumuzun kendini yenileme kapasitesinin giderek düşmeye başladığı 30’lu yaşlarda yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlarlar ancak maalesef çeşitli sebeplerden dolayı daha 20’lerinin başlarında bile bununla karşılaşanlar mevcut. Erken yaşta cilt kırışıklığı olarak adlandırılan bu durumun neden gerçekleştiğini ve bundan kaçınmanın yollarını biraz araştırdık. Eğer siz de yüzünüzde erkenden belirmeye başlayan kırışıklara karşı önlem almak istiyorsanız okumaya devam edin.

İnsanların yaşlanmasında en büyük etkenlerden bir tanesi güneş ışınları ve ülkemiz gibi bol güneş alan yerlerde maalesef bu daha da büyük bir sıkıntı haline geliyor. Eğer her gün güneşe çıkmayı, güneşlenmeyi seviyor, güneş altında koşturacağınız bir işte çalışıyorsanız, el, kol, bacaklar ve yüz bölgelerinde kırışıkların başlaması çok muhtemel. Bunu önlemek için cildinizi koruyun ve bunun yanında güneş koruma kremlerinden faydalanmayı kesinlikle unutmayın.

Yüzümüzdeki kasları sürekli olarak hareket ettirmek de cildin kırışmasına neden olur. Zira kaş çatmak, dudak bükmek, fazla gülmek, gözleri kısmak ve mimikleri çok fazla kullanmak, cilt altındaki kasların hareket etmesine neden olur ve bir süre sonra bu hareketler maalesef üstte bulunan deriyi kırıştırmaya başlar.

Cilt tipi kuru olanlar da erken yaşlanmanın belirtilerini göreceklerdir çünkü cildin gerekli neme sahip olmaması bir süre sonra bozulmasına ve esnekliğini kaybetmesine neden olur. Cildin sadece üst dokusu değil aynı zamanda alt dokusu da neme ihtiyaç duyar ve cilt altındaki kaslarımız her kasıldıklarında üstteki cildin esnekliğinin bu harekete uyum sağlaması gerekir.

Erken yaşlarda sigara ve alkol tüketimi de maalesef cilde zarar veriyor. Sigara dumanının ciltteki kolajen üretimine zarar vermesi yüzünden bir süre sonra sarkmalar meydana geliyor ve aynı zamanda tıkanan kılcal damarlar yüze kan yetiştiremedikleri için solgun bir cilt de cabası oluyor. Alkol doğrudan cilde zarar vermiyor ancak sürekli ve yoğun kullanımda bilhassa göz altlarında çökmeler ve kırışıklar ile karşılaşmak mümkün.

Susuzluk, dengesiz beslenme, uykusuzluk, stres ve hareketsizlik ise bedenin erkenden yaşlanmasına katkıda bulunuyor ve bu yüzden kötü bir hayat tarzına sahip olanlar çok daha erken şekilde çöküyorlar. Bu 5 maddeyi doğru şekilde yapmaya çalışırsanız cildinizdeki erken kırışıkların ortadan kalkacağını aklınızdan çıkarmayın.

Erken yaşta cilt kırışıklıklarının oluşma sebebi ve çözüm önerileri?