Ana SayfaKadınSaç BakımıEn iyi saç rengini elde etmek için 8 profesyonel ipucu

En iyi saç rengini elde etmek için 8 profesyonel ipucu

İçerikleri

Evde saçınızı boyamak, deneyimli olmayanlar için cüretkar bir deneme gibi görünebilir. Birçok kişi her şeyi berbat etme riskini en aza indirgemek için yarı kalıcı tonları tercih etse de, sonuç felaket olmadan kalıcı, daha açık bir renk elde etmek mümkündür. Ayrıca, evde uygulayabileceğiniz kitler sayesinde, renklendirme işlemi düşündüğünüzden çok daha basit ve güvenlidir.

Piyasada düşük seviyeli peroksit ve amonyak içermeyen doğal görünümlü çözümler sunan ürünler bulmak mümkün. Bu konudaki marka ve ürün tercihi size kalmış bir şey. Ürün etiketlerindeki açıklamaları okumak size yardımcı olacaktır.

En İyi Saç Rengini Elde Etmeniz İçin Öneriler

Yepyeni bir siz için çalışmaya başlamadan önce, saçlarınızın hak ettiği rengi (ve yumuşaklığı) elde ettiğinizden emin olmak için aşağıdaki ipuçlarını inceleyin.

Sağlıklı Saçlarla Başlayın

Sağlıklı saç herhangi bir kimyasal işlemden önce bir zorunluluktur. Saçınıza renk vermeden önce saçınızı yumuşatmak ve hazır hale getirmek için bir kaç gün önce sıcak yağ bakımı yapın.

Güvenli Renkleri Tercih Edin

Öncelikle, bir profesyonel olmadığınız sürece, saçlarınızın kutudakine tam olarak benzemesi neredeyse imkansız. Doğal saç renginizden yalnızca birkaç ton daha açık veya daha koyu olan bir renk tercih edin ve sonucun kutudaki modelde gördüğünüzden daha açık olabileceğini unutmayın.

Doğru renk tercihi yaptığınızdan ve ürünün alerjik olmadığından tam olarak emin değilseniz, arka saç tellerinde testler yaparak başlayın. Alerji meselesini ciddiye alın ve satın aldığınız üründe alerjiye neden olan proteinler olmadığından emin olun.

Metal Malzeme Kullanmaktan Kaçının

Boyayı karıştırmak için cam veya plastik bir kap tercih edin. Metal kaseler veya taraklar kullanmayın. Boyanın okside olmasına ve istemediğiniz bir renk vermesine neden olur.

Boyamadan Önce Saçlarınız Bölün

Renk uygulamaya başladığınızda, doğru renkler elde etmek, düzleştirmek ve istenmeyen lekelerden kaçınmak için sınırlı bir süreniz var. Her şeyi hazırladığınızda saçınızı dört bölüme ayırın ve arkadan başlayın. Kafanızın arkası daha az güneş ışığı alır ve daha karanlık olma eğilimindedir, bu nedenle daha düzgün renk sonuçları elde edersiniz.

Ne Zaman Açık Ne Zaman Koyu Renk Seçeceğinizi Bilin

Kural şöyledir. Kalıcı boyalarda geliştirici formül nedeniyle yakalamak istediğiniz renkten biraz daha koyu bir renk tercih edin. Semipermanent boyalarda geliştirici bir formül bulunmamaktadır. Bu da saçınızda kaldıkça daha koyu bir renge dönüşeceği anlamına gelir. Başlangıçta biraz daha hafif olan bir renk seçmek daha güvenlidir.

Saç Dokunuzu Dikkate Alın

Saç dokusu, saçınızı keserken olduğu gibi boyarken de önemlidir. Kaba, kıvırcık, kıvrımlı veya asi saçlar rengi daha hızlı emer, bu nedenle daha keskin veya biraz mavimsi görünür. İnce ve orta dereceli kıl dokular rengi kolayca emmez ve boya uyguladığınızda biraz daha sıcak bir ton alır, yani turuncu, kırmızı veya bakır alt tonları olacaktır. Saçlarınız kıvırcıksa, doğal saç renginizden biraz daha hafif olan bir renk (altın, bakır, bronz) seçin; Saçınız ince ve düz ise, doğal renginizden biraz daha koyu olan daha serin gölgeler (şampanya, bej) seçin.

Özel Renkler İçin Tonları Karıştırmayın

Profesyonel değilseniz, iki farklı saç rengi tonunu karıştırmak asla önerilmez. Bunu yapmayın. Üretici firmaların hiçbiri, elde edilen rengin tahmin edilebilir bir kombinasyon olacağını garanti etmiyor. Aslında, tek bir renkte bile, sonuç genellikle kutuda gösterilenlerden biraz farklıdır. En iyi tercih, tek bir renk tonu seçmek ve kutudaki talimatları takip etmektir.

Sonucu Gözlemleyin

Saçlarınız kuruduktan sonra, renkten memnun değilseniz, nemli saçlara derin bir saç kremi uygulayarak kapatabilirsiniz. Başınızı plastik bir örtü ve sıcak, nemli bir havlu ile örtün. 20 dakika bekletin (on dakika başınızı fön makinesiyle havalandırın), sonra şampuanlayın ve saçınızı yumuşatın. Sonuçtan hala memnun değilseniz moralinizi bozmayın ve bir salona gidin.