19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaKadınEn doğru sonuç için hangi yaşta hangi estetik operasyon yapılmalı?

En doğru sonuç için hangi yaşta hangi estetik operasyon yapılmalı?

İçerikleri

Estetik operasyonların görünümümüz üzerinde ciddi etkileri olabiliyor ve bunun temel sebeplerinden birisi elbette bireylerin kendi talepleri. Uzmanlar en doğru sonuçları elde edebilmek için hastalarla birlikte çalışıyorlar ancak bazen kişilerin fiziksel yapılarına, sosyal konumlarına ve hatta yaşlarına uygun olmayan ameliyat taleplerinde bulunmaları, elde edilen sonucun yetersiz olmasına neden oluyor. Dolayısıyla en doğru sonuç için hangi yaşta hangi estetik operasyon sorusu çok ciddi bir öneme haiz diyebiliriz.

0-20 Yaş Aralığında Estetik Operasyonlar

Uzmanlar 0-20 yaş aralığındaki estetik operasyonlara oldukça ciddi bir gözle yaklaşıyorlar ve mecburiyet olmadıkça keyfi estetik işlemlerin uygulanması taraftarı değiller. Eğer bireylerin görünür veya görünmez bölgelerinde ciddi bir fonksiyonel yahut estetiksel sıkıntı mevcutsa, 20 yaşının altındaki bireylerde estetik operasyonlara karar verilebiliyor ancak vaka mecburi değilse 20 yaş altına pek operasyon uygulanmıyor. Bunun sebebi henüz tam olarak yetişkinliğe adım atmamış bireylerin ileride pişman olabilecekleri kararlar almalarına engel olmak.

20-30 Yaş Aralığında Estetik Operasyonlar

20-30 yaş aralığında artık mecburi olabilen rahatsızlıkların yanında dudak dolguları, burun ameliyatları ve meme büyütme yahut küçültme operasyonları popüler hale geliyor. Zira bireyler bu dönemde onları rahatsız eden fiziksel özelliklerinden kurtularak genç yaşlarını güzel bir şekilde geçirmek istiyorlar.

Bu yaş aralığında önleyici bir tedavi olarak botoks tedavisi de özellikle cildi erken yaşta kırışmaya müsait olanlara uygulanmaktadır. Lakin henüz ciddi ve derin kırışıklar ortaya çıkmadığı için gerdirme operasyonları gibi operasyonlar pek rağbet görmemektedir.

30-40 Yaş Aralığında Estetik Operasyonlar

30’lu yaşlarda çizgilerin derinleşmesi nedeniyle gerdirme operasyonları, buun yanında PRP kök hücre operasyonu ile cilt yenileme tedavileri ile yağ aldırma işlemleri, en çok tercih edilen operasyonlar oluyorlar. Bu yaşlarda memelerde yaşanan sarkmalardan dolayı meme dikleştirme ameliyatlarının da sıklıkla uygulandığını belirtelim.

40-50 Yaş Aralığında Estetik Operasyonlar

50’li yaşlara doğru artan cilt lekeleri nedeniyle peeling uygulamaları bu yaş aralığında oldukça popüler. Bunun yanında vücuttaki yağlı bölgelerin yer değiştirmeleri sebebiyle çeşitli dolgun olması gereken bölgelere yağ transferleri de gerçekleştiriliyor. Tahmin edebileceğiniz gibi sarkma ameliyatları bu yaş aralığında da oldukça popüler.

50-60 Yaş Aralığında Estetik Operasyonlar

50’li yaşlarda yaşanan göz kapağı sarkmaları pek çok kadının göz kapağına müdahale ettirmesi ile sonuçlanıyor ve bunun yanında cilt lekelerine karşı işlemler de bu yaş aralığında hala çok popüler.