17 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaSağlıkŞifalı BitkilerElma kabuğu çayı ile vücudunuzdaki ödemi hızlıca atın!

Elma kabuğu çayı ile vücudunuzdaki ödemi hızlıca atın!

İçerikleri

Ödem (su tutma) en çok ayaklarda, ayak bileklerinde ve bacaklarda yaygındır. Ancak yüz dahil vücudunuzun herhangi bir bölgesinde görülebilir. Bu yazımız vücudumdaki ödemi nasıl atarım sorunuza cevap  olacak niteliktedir. Bu yazımız ile vücudunuzdaki ödemi azaltmak için çok basit bir tarif öğreneceksiniz.

Ödem Nasıl Atılır?

Herkes meyvelerin sağlığımız için harika bir şey olduğunu bilir, ancak çoğu insanın bilmediği şey, pek çok meyvenin besinlerinin yediğimiz kısmında değil de kabuğunda toplanmış olmasıdır.

Elmada da durum aynıdır. Elmalar çok lezzetlidirler, ancak faydalı özelliklerinin çoğu kabuğunda toplanmıştır. Elma kabuğu, bağırsaklarınızda jele dönüşen ve vücudunuzun yağları yok etmesine yardımcı olan bir tür lif olan pektin içerir. Bu lif, bağırsak hareketlerinizi hızlandırır ve ayrıca müshil etkisi yaratır. Düzenli elma tüketimi, kolesterol ve kan şekeri seviyelerinde bir azalma ile ilişkilendirilmiştir.

Elma Kabuğu İle Ödem Atma

Elma kabuğunun az bilinen bir yararı da su tutma ve ödemi önleme özelliğidir. Ödem (su tutma) ve şişkinlik, çeşitli hastalıklardan veya aşırı tuz-sodyum tüketimi gibi zayıf beslenme alışkanlıklarından kaynaklanabilir. Egzersiz ve sağlıklı beslenme alışkanlıklarının yanı sıra, ödem sorunu, elma kabuğu çayı ile etkili bir şekilde tedavi edilebilir.

Elma, vücudunuzdaki sodyum seviyesini düşürmeye yardımcı olan ve idrar üretimini artıran potasyum bakımından zengindir.

Ödem atıcı tarif gerçekten çok kolay:

Malzemeler;

  • 1 elmanın kabuğu;,
  • 250 ml. su.

Ödem atıcı elma çayının hazırlanışı;

Elma kabuğunu kaynar suya koyun ve sonra 5 ila 10 dakika boyunca  bekleyin. Çay soğuduğunda için.

Sonuç almak için elma çayını günde üç kez tüketmeniz önerilir.

Elma kabuğu çayı ile vücudunuzdaki ödemi hızlıca atın!