18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkEgzersizi hayatımızın bir parçası haline nasıl getirebiliriz?

Egzersizi hayatımızın bir parçası haline nasıl getirebiliriz?

İçerikleri

Egzersiz, sağlıklı bir hayat sürmenin olmazsa olmazı olarak kabul edilebilir. Çünkü hareketsiz bir yaşam, obezite ve kalp hastalıkları gibi birçok hastalığı da beraberinde getirebiliyor. Ancak egzersizi hayatımızın içerisine dahil edebilirsek, daha sağlıklı bireyler olabiliriz. Peki, egzersizi hayatımızın bir parçası haline nasıl getirebiliriz? İşte, bu sorunun cevabı:

Günlük Faaliyetlerinizi Daha Aktif Hale Getirin

Günlük rutin faaliyetlerinizde yapacağınız küçük değişiklikler bile daha aktif bir birey olmanıza yardımcı olabilir. Örneğin, asansör yerine bundan böyle merdivenleri kullanmayı deneyebilirsiniz. Her gün işe ya da okula gidip gelirken mümkünse yürüyebilir ya da toplu taşıma araçlarını tercih edebilirsiniz. Aynı binada çalıştığınız iş arkadaşınızı telefonla aramak ya da ona e-posta göndermek yerine odasını ziyarete giderek işlerinizi yüz yüze halledebilirsiniz. Arabanızı kendiniz yıkayabilir, çocuğunuzu parka götürebilir, evcil hayvanınızı kendiniz yürüyüşe çıkarabilirsiniz. Ayrıca iş dönüşü arabanızı evinize daha uzak bir yere park edebilirsiniz.

Arkadaşlarınız ve Ailenizle Birlikte Daha Aktif Faaliyetler Yapın

Bir egzersiz arkadaşına sahip olmak, egzersizden daha fazla zevk almanızı sağlayabilir. Arkadaşlarınız veya aileniz ile birlikte egzersiz içeren sosyal aktiviteler planlayabilirsiniz. Örneğin; dans dersi, yürüyüş kulübü ya da voleybol takımı gibi bir egzersiz grubuna katılmayı düşünebilirsiniz.

İlerlemenizi Takip Edin

Egzersiz yaparken ilerlemenizi mutlaka takip edin. Akıllı cihazlar veya basit bir ajanda yardımıyla günlük yaptığınız yürüyüş veya hareketlerinizin kaydını tutmak hem eğlenceli hem de ilerlemenizi görmeniz açısından çok faydalı olacaktır. İlerlemenizi görmek, kilo vermek ve fit bir vücuda sahip olmak için yeni hedefler koymanıza ve motive olmanıza yardımcı olabilir.

Egzersizi Daha Eğlenceli Hale Getirin

Egzersiz yaparken müzik dinlemek veya televizyon izlemek, egzersizi daha eğlenceli hale getirmenize yardımcı olur. Ayrıca, sadece tek çeşit egzersizle uğraşırsanız, çok çabuk sıkılabilirsiniz. Etkinliklerin faydalı bir kombinasyonunu yapmayı deneyin. Örneğin biraz koşu ve yürüyüşün ardından basketbol oynayabilir ya da yüzebilirsiniz.

Kapalı Havalarda Bile Yapabileceğiniz Etkinlikler Bulun

Bazen hava şartları açık havada egzersiz yapmanıza engel olabilir. Böyle zamanlarda, alışveriş merkezi içerinde yürüyebilir, merdivenleri kullanabilir veya spor salonunda egzersiz yapabilirsiniz.