23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaSağlıkSpor / EgzersizEgzersiz yaparak öfkenizi kontrol etmek için etkili 7 yöntem

Egzersiz yaparak öfkenizi kontrol etmek için etkili 7 yöntem

İçerikleri

Herhangi birisi sizi öfkelendirdiği zaman canınız çok sıkılabilir ve kötü bir gün geçirmek durumunda kalabilirsiniz. Öfke anında kendinize hakim olmak ve enerjinizi doğru bir şekilde yönlendirmenin en iyi yollarından biri egzersiz yapmaktır. Öfke nedeniyle vücudunuzda ortaya çıkan negatif enerji, egzersiz aracılığıyla çok kolay bir şekilde atılabilir. İşte, egzersiz yaparak öfkenizi kontrol etmenizi sağlayacak etkili 7 yöntem:

1- Kardiyovasküler veya Aerobik Egzersiz Yapın

Öfkenizi doğru yönlendirmenin en harika yolu, zorlu bir kardiyo / aerobik egzersiz programı uygulamaktır. Kardiyovasküler egzersizler kalp atışlarınızı hızlandırırken, aerobik egzersizler ise vücudunuzun aldığı oksijen miktarını artırır. Bu sayede, vücudunuza olumlu sinyaller gider. Daha sonra bu sinyaller ağrı hissini azaltmak için beyninizle reaksiyona girer ve endorfin adı verilen kimyasalların salgılamasını sağlar.

2- Zor Egzersizler Esnasında Kalp Atış Hızınızı Gözlemleyin

Öfkeli olduğunuz için, kalp atış hızınız zaten artabilir. Bu nedenle sağlığınız açısından vücudunuzu takip etmeniz çok önemlidir. Egzersiz yapmak gerçekten kardiyovasküler sisteminiz için zorlayıcı olabilir. Dinlenme aralarında, maksimum kalp atış hızınızı aşmadığınızdan emin olmak için nabzınızı sık sık kontrol etmeyi ihmal etmeyin.

3- Ağırlık Kaldırmaktan Kaçının

Öfkeli olduğunuz zaman, biraz fazla ağırlık kaldırmanın ve böylece negatif enerjinizi dışarı atmanın harika bir yol olacağını düşünebilirsiniz. Fakat öfkeliyken ağırlık kaldırmak ve benzeri yorucu egzersizler vücudunuz için tehlikeli olabilir. Öfkeniz sizi yaptığınız faaliyete odaklanmanıza engel olabilir ve buna bağlı olarak kendinizi ciddi şekilde yaralayabilirsiniz.

4- Her Defasında Farklı Egzersizler Deneyin

Öfkeli bir durum sonrası biraz ter atarak rahatlamak size gerçekten iyi gelir. Ancak rutin egzersizlerden sıkıldığınız için bunu yapmak istemeyebilirsiniz. Bu yüzden kendiniz için yapabileceğiniz birkaç tane farklı egzersiz belirlemek işinizi kolaylaştırır.

5- Egzersiz Yaparken Müzik Dinleyin

Müzik konsantrasyonu arttırır ve çaba algınızı azaltır. Bu da egzersiz yapmanın daha kolay ve eğlenceli olduğunu düşünmenizi sağlar. Müzik dinlediğiniz zaman daha uzun süre egzersiz yaptığınızı fark edeceksiniz. Ayrıca egzersiz esnasında müzik dinlemek öfkenizi daha kolay yenmenizi ve büyük bir rahatlama hissetmenizi sağlayabilir. Hayal kırıklıklarından kurtulmak için sakinleştirici müzikler, öfkeye bağlı negatif enerjinizi atmak için ise hafif tempolu müzikler dinlemeyi tercih edebilirsiniz.

6- Yorucu Egzersizlerden Uzak Durun

Öfkeli zamanlarda kaslarınızı tam olarak ısıtmadan sabırsızca davranıp hemen egzersiz yapmaya başlamanız oldukça sakıncalıdır. Çünkü ısınma hareketleri yapmadan egzersize başlarsanız, kendinizi ciddi şekilde yaralayabilirsiniz. Bu durum sakatlanmanıza ve belli bir süre egzersiz yapmamanıza neden olabilir.

7- Egzersiz Amacıyla Tempolu Koşuları Tercih Edin

Koşmak, öfkenizi yenmek için kullanabileceğiniz çok etkili bir tekniktir. Koşu sonrası vücudunuzun serbest bıraktığı endorfinler, sinir bozucu olan durumları aklınızdan çıkaracak ve kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır. Koşmak için kendinize doğal bir rota belirleyin. Yakın bir göl çevresinde veya şehrin sakinleştirici ve dağınık olmayan bir bölümünde koşarak stresinizi rahatlıkla atabilirsiniz. Ayrıca, pratik olması açısından evinizde koşu bandı üzerinde de bu egzersizi yapmanız çok işinize yaratacaktır.