17 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaHaberlerEgzama hastası kadın 35 yıllık hastalığını akupunktur ile yendi!

Egzama hastası kadın 35 yıllık hastalığını akupunktur ile yendi!

İçerikleri

Bir deri hastalığı olan egzama vücutta yer eden ve kaşıntılı döküntülere yol açan aynı zamanda bulaşıcı olabilen bir rahatsızlıktır. Tedavi yapılmadığı ve doğru yöntemler uygulanmadığı takdirde yıllarca varlığını südürebilir. Ülkemizde ise bu hastalığın tedavisi oldukça doğal yollarla gerçekleştirilmektedir.

Akupunktur İle Şifa Buldu!

Soraya Ghezelbash adındaki Fransız adın 35 yıldır egzama ile mücadele ediyordu. Ülkesinde ve gittiği her yerde bu deri hastalığının tedavisini arayan kadın hiç bir sonuç elde edememişti. Akraba ziyareti için Türkiye’nin yolunu tutan Soraya egzamanın yüz bölgesinde artmasından korarak araştırma yapmaya başladı. Türkiye üzerinden yaptığı araştırmalar sonucunda Alanya’da bir sağlık merkezine başvurdu. Özel sağlık merkezindeki uzmanlar tarafından gerekli kontrol ve testlerin yapılmasının ardından tedavi aşamasına geçildi. Yaklaşık 1 aydır tedavi gören Soraya Ghezelbash yıllardır çektiği çileden kurtuldu. Tedavi sürecinde ozon uygulaması ve akupunktur yöntemleri kullanıldı.

35 yaşındaki Fransız kadının tedavisini gerçekleştiren Dr. Recep Çelik ise şu açıklamaları yaptı; “”Soraya Ghezelbash, uzun yıllardan beri egzama hastalığıyla savaşıyordu. Bize tedavi için 1 ay önce geldi. Hastayı tedaviye aldık ve kendi yöntemlerimizi uygulamaya başladık. İlk önce beslenmesini kontrol altına aldık daha sonra akupunktur ve ozon gibi tedaviler uygulayarak hastamızı iyileştirdik. Hastamızın şu an ki durumu oldukça iyi ama biraz daha diyette devam etmesi gerekiyor. Diyetten sonraki dönemde ise normal hayatını sağlıklı bir şekilde yaşar” şeklinde ifadeler kullandı.

Ghezelbash ise Türkiye ziyareti sırasında araştırma yaptığını, bu sağlık merkezini yaptığı araştırmalar sonucunda bulduğunu, doktor ve ekibinin psikolojik açıdan da destek verdiklerini ifade etti. Ayrıca tedavi sırasında hiç bir şekilde ilaç kullanılmadığını sadece yiyeceklere ve beslenme şekline dikkat edildiğini de ekledi. Bu tedavi sonucunda Soraya Ghezelbash’ın hastalığı yüzde 80 oranında iyileşmiş oldu.