25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaDiyetDuygu Durumunuz Kilo Verme Sürecinizi Etkiliyor Olabilir Mi?

Duygu Durumunuz Kilo Verme Sürecinizi Etkiliyor Olabilir Mi?

İçerikleri

Duygu Durumunuz Kilo Verme Sürecinizi Etkiliyor Olabilir Mi? – Son zamanların önemli hastalıklarından biri haline gelen obezite, beraberinde birçok problemi getirmektedir. Öncelikle kabul edilmesi gereken en önemli unsurlardan birisi, kilo verme sürecinin kısa zamanda gerçekleşmeyeceği bireyin beslenme alışkanlığının düzeltilmesi için belirli bir zamana ihtiyacı vardır.

Fakat ne yaparsanız yapın diyet süreçlerine başlıyor ve belirli bir zaman sonra bırakıyorsanız mutlaka izlediğiniz yolda yaptığınız küçük hatalar vardır. Özellikle çevrenizde duyduğunuz mucizevi diyetler arkadaşınıza yarıyor fakat size fayda sağlamıyor olabilir.

Burada görmeniz gereken en önemli sebep uyguladığınız diyet sizin fizyolojik durumunuzdan önce duygu durumunuza yaramıyor olabilir.

Beslenme dışında düşünce yapınız ruh halinizi etkiler. Bu konuda insanın kendini tanıması neye, nasıl tepki veriyor bilmesi gerekir. Kendini bilen bir insan kendi kendini yönetebilir bu şekilde istediği sonuca ulaşabilir.

Duygu Durumunuz Kilo Verme Sürecinizi Etkiliyor Olabilir Mi?
Duygu Durumunuz Kilo Verme Sürecinizi Etkiliyor Olabilir Mi?

Üzgün/ Sinirli/ Mutlu veya Depresif halde daha fazla yiyorum ve diyetimi devam ettiremiyorum diyenlerdenseniz;

Eğer bu durumları yaşarken yemek yemekle atlatmaya çalışıyorsanız öncelikle duygularınız ile başa çıkabilmeyi öğrenmelisiniz.

Bunun için yapmanız gereken ilk şey profesyonel bir destek alıyor olmalısınız. Bu hislerin oluşmasında hormonların devreye girebildiği unutulmamalıdır.Bu süreçte bütün bu duyguların insana ait olduğunu en önemlisinde bu duygularla baş ederken gittiğiniz yolun size zarar verdiğini kavrayabilmelisiniz.

Çok çabuk acıkıyorum ve diyetimi devam ettiremiyorum diyenlerdenseniz

Öğün yaptıktan kısa süre sonra hızlı bir şekilde acıkıyorsanız tokluğunuzu daha uzun süre sağlayacak besinlere ihtiyacınız var demektir. Özellikle protein, glisemik indeksi düşük gıdalar ve sağlıklı yağlardan zengin bir yemek yedikten sonra diğer öğüne kadar geçen sürede acıkma oranınız düşecektir. Kırmızı et, tavuk, balık, yumurta gibi protein gruplarının yanında sebze, tam tahıllı gıdalar ve yağlı tohumlar size bu süreçte yardımcı olacak besin gruplarındandır.

Çabuk acıkmanızı sağlayan şeker ve türevleri beslenmenizde yer vermemeniz gerekmektedir.

Çok Çabuk Acıkıyorum Ve Diyetimi Devam Ettiremiyorum Diyenlerdenseniz
Çok Çabuk Acıkıyorum Ve Diyetimi Devam Ettiremiyorum Diyenlerdenseniz

Diyet sürecindeki kısıtlamalar benim o gıdaya olan ilgimi arttırıyor ve böylelikle diyetimi devam ettiremiyorum diyenlerdenseniz;

Öncelikle sevdiğiniz tüm gıdaları diyet sürecinizde size eşlik eden diyetisyeniniz ile paylaşmalısınız. Bunların sizi gerektiğinde mutlu ettiğini bunlardan uzak bir beslenme programında devamlılık sağlayamayacağınızı paylaştığınızda size uygun planlanan listenin aslında yasaklarla dolu olmadığını görecekseniz.  Beslenme alışkanlığı anne karnında başlayan bir süreç olduğu için hemen düzeltilmesi beklenemez. Bu sebeplerin hepsi göz önüne alındığında herkesin kilo verme süreci farklı olabilir. Mucize bir diyet veya beslenme şekli yoktur.

Unutulmamalıdır ki verdiğiniz kiloyu ne hızda verdiğiniz değil o kiloyu ne kadar süre koruyabiliyor olmanızdır.