24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaKadınCilt BakımıDüğün öncesi cilt bakımı nasıl olmalı? Altın tavsiyeler!

Düğün öncesi cilt bakımı nasıl olmalı? Altın tavsiyeler!

İçerikleri

Düğün günü yaklaştıkça tüm işlerin üst üste geldiğini ve kafayı kaşıyacak an bile bulunmadığını biliyoruz çünkü öyle ya da böyle herkes bu telaşı ya çoktan yaşadı ya da yaşayacağı günü bekliyor. Fakat düğün öncesi cilt bakımı da en az diğer konular kadar önemli. Zira düğünde cildinizin sadece makyaj ile mükemmel görünmesi imkansız ve düğünün ardından eşiniz karşısında makyajınızı çıkarttığınızda güzel görünen bir cilde sahip olmak iyi bir sürpriz olacaktır. Çünkü düğün günü yorgunluktan bitkin düştüğünüzde güzel görünümünüzü korumanın yolu düğünden önce cilt bakımı olacak.

Bu noktada pek çok kadının unuttuğu en önemli nokta, cilt bakımını düğünden bir kaç gün önce yaptırmanın gerekliliği. Böylece bazı bakım prosedürlerinin ilk yapılan gün oluşturduğu kötü görüntünün önüne geçebiliyor, ayrıca düğün telaşesinin içerisinde bir de bakımın uğraştırıcı yapısı ile vakit kaybetmekten kurtuluyorsunuz.

Düğünden önce vücudunuzda bulunan tüyleri almak veya aldırmak istiyorsanız, bunu 2-3 gün önceden yapmanız faydanıza olacaktır. Zira düğün heyecanı içerisinde vücudunuzun eskiden tepki vermediği şeylere tepki vermeye başlaması mümkün ve ağda bile hassasiyetinizden dolayı kırmızı izler bırakabilir. Bilhassa yüz bölgesindeki tüyleri aldırıyorsanız bu bölgelerde kırmızılıkların olması hoşunuza gitmeyecektir. Tüy aldırmayı önceden yaparak bu tip risklerin önünü almalısınız.

Düğün makyajınızı yaptırırken saçınızı ve makyajınızı aynı yerde yaptırmanız çok önemli. Zira makyaj önceden yapılır da saç daha sonra başka bir yerde yıkanırsa, yıkama sırasında yüzünüzdeki makyaj zarar görecektir. Aynı yerde yaptırırsanız önce saçı yıkatabilir, sonra makyajı yaptırabilir ve hepsinin ardından saçları son haline getirtebilirsiniz. Makyaj tamamlandıktan sonra bir makyaj sabitleyici kullanılmasını da rica edin çünkü bilhassa yaz aylarında sıcak havada terlemek makyajın akıp gitmesine sebep oluyor.

Rujunuzu ise düğünden önce sabitletmeniz gerekiyor ancak ne yaparsanız yapın hiç bir rujun düğün temposuna dayanma şansı yok. Dolayısıyla rujunuzu en yakın dostlarınızdan birisine teslim edin ve düğün sırasında onu yenilemeniz gerektiğinde arkadaşınızın desteğini alın. Tek başınıza gelinliğinizin içerisinde onu sokacak yer bulamayabilirsiniz ve bu nedenle yakın birisinin size düğün boyunca destek olması geceyi daha rahat geçirmenize yardımcı olacak.

Düğün öncesi cilt bakımı nasıl olmalı? Altın tavsiyeler!