19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaKadınCilt BakımıDudak üstü kararmasına evde doğal çözümler?

Dudak üstü kararmasına evde doğal çözümler?

İçerikleri

Yanlış şekilde kullanılan tüy sarartıcı ve ağdalar dudak üstünde kararmalara sebep olmakta. Sadece dudak üstü değil diğer bölgelerde de yapılan yanlış işlemler kararmalara neden olmakta. Bu nedenle ağda ve benzeri işlemleri yapmadan önce iyi araştırma yapmakta fayda var.

Oluşan dudak üstü kararmalarından doğal yollar ile kurtulmak mümkün bu konuda endişelenmenize gerek yok. Vereceğimiz birkaç doğal yöntem sayesinde dudak üstü kararmaların üstesinden gelebileceksiniz. Vereceğimiz yöntemleri tek sefere mahsus değil düzenli olarak uyguladığınızda tekrarının gerçekleşme ihtimalini en aza indirebilirsiniz.

Dudak Üstü Kararması Nasıl Geçer?

Doğal yollar ile dudak üstü kararmalarından kurtulma konusunda neredeyse her evde bulunan malzemeleri tercih ettik. Hem doğal hem de masrafsız yöntemler sayesinde dudak üzerinde bulunan kararmaları sağlıklı bir şekilde geçirebileceksiniz.

Dudak üstü kararmalarına karşı gelen ilaçlar mevcut ancak evde uygulayacağınız yöntemler hem daha sağlıklı hem de daha masrafsız. Yöntemleri uygularken söylenilen zaman ve gün sayısı değerinde yapmanız alacağınız sonucu kesinlikle etkileyecektir.

Taze limon suyu ile dudak üstü kararmasını yok etme;

Taze limon suyu ile dudak üstü kararmalardan kurtulmak en basit yöntemdir. Masrafsız ve kolay uygulanması ile birlikte en çok tercih edilen bu yöntem kısa sürede kararmalardan kurtulmanıza olanak sağlayacaktır.

Taze sıkılmış limon suyunu bir pamuk yardımı ile söz konusu kararma olan bölgeye uygulayın. Uygulama işleminden sonra 20 Dk. Boyunca söz konusu bölgenin kurumasını bekleyin. Kuruyan bölgeyi ılık bir su ile narince temizleyin. Haftada iki kez bu yöntemi uygulayın ikinci haftadan sonra cildinizde ciddi derecede açılmalar meydana geldiğini göreceksinizdir.

Dudak üstü kararması için sirke;

Elma sirkesi ile dudak üstü kararmalardan kurtulmak mümkündür. Kararmalardan kurtulmak için elma sirkesi tercih etmeniz hızlı etki verecektir ancak söz konusu sirkenin sert kokusu burun direğinizin sızlamasına neden olabilir. Bu gibi bir duruma hazır olduktan sonra kullanım aşamasına geçebilirsiniz.

Bir kabın içerisine biraz elma sirkesi biraz soda koyun ve karıştırın. Elde edeceğiniz karışımı bir pamuk yardımı ile kararan bölgeye uygulayın. Uygulama işleminden sonra 20 Dk. Kadar beklemeniz gerekiyor. Bekleme işleminin ardından yine ılık bir su ile söz konusu bölgeyi temizleyin. Bu yöntemden kesin sonuç alabilmek için haftada iki gün uygulamanız yeterli olacaktır.

Süt ile dudak üstü kararmasını yok etme;

Süt ile dudak üstü kararmalardan kurtulmak mümkündür. Süt içeriğinde bulunan besleyici ve onarıcı maddeler sayesinde kısa sürede söz konusu kararmalardan kurtulmanızı sağlayacaktır. Sağlık ve güzellik sektöründe oldukça sık tercih edilen süt evde de kullanım için uygundur.

Bir kabın içerisine alacağınız sütü ılık hale getirdikten sonra bir pamuk yardımı ile kararan bölgeye uygulayın. Uygulama işleminden sonra ortalama olarak 20 dakika beklemeniz gerekebilir. 20 dakika bekleme işleminden sonra ılık bir su ile durulma işlemi gerçekleştirin. Haftada sadece iki defa yapmanız yeterli olacaktır. İkinci haftanın sonunda kararmaların neredeyse yok olduğunu gözlemleyebilirsiniz.

Dudak üstü kararması için yoğurt;

Yoğurt ile dudak üstü kararmalardan kurtulmak oldukça kolaydır. Ana maddesi Süt olan yoğurt içerisinde bulunan maya sayesinde sütten daha hızlı etkileşime girmekte. Güzellik sektöründe sıkça tercih edilen bir madde de kuşkusuz yoğurttur.

Yoğurdu bir kaşık ya da pamuk yardımı ile kararan bölgeye uygulayın 15 dakika beklemenin ardından kuruyan yoğurdu ılık bir su ile temizleyin. Haftada üç gün uyguladıktan sonra kısa sürede olan açılmayı fark edeceksiniz. Sadece bununla da sınırlı değil cildi yenileme özelliği sayesinde kısa sürede daha parlak ve canlı bir dudak üstüne sahip olacaksınız.

Dudak üstü kararması için karbonat maskesi;

Cilt tonunu eşitleyen ve cilt lekelerini yok eden karbonat dudak üstü kararması için de kullanılabilir. Bunun için bir maske hazırlamanız gerekiyor. Dudak üstü kararması karbonat maskesi yarım kaşığı karbonata ve suya ihtiyacınız var. Karbonatı biraz su ile macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Hazırladığınız karbonat maskesini dudak üstü bölgenize uygulayın ve 5 dakika boyunca bekleyin. Daha sonra bölgesi ılık su ile yıkayın. Karbonat maskesini haftada iki kez uyguladığınızda 1 ay gibi kısa bir sürede dudak üstü bölgesindeki kararmanın yok olduğunu göreceksiniz.