19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaKadınCilt BakımıDoğumsal bebeklik lekelerinin lazerle tedavisi mümkün müdür?

Doğumsal bebeklik lekelerinin lazerle tedavisi mümkün müdür?

İçerikleri

Hamilelik döneminde ve doğum sırasında değişik etkenlerin meydana gelmesiyle, bebeklerin bir kısmının yüzünde ve değişik vücut bölgelerinde bir takım doğum lekeleri oluşmaktadır. Oldukça yaygın bir cilt lekesi durumu olan doğum lekeleri, kızlarda daha yaygın görülmekte ve bu doğumsal lekelere hemanjiyom adı verilmektedir. Hemajiyom lekelerinin doğumun hemen ardından ilk 6 ay içerisinde hiç yoktan ortaya çıkabilmekte ve bazı durumlarda cildin birden fazla kısımlarında görülebilmektedir.,,,

Doğum Lekeleri Tedavi Edilebilir Mi?

Bundan 10 yıl kadar önce çilek lekesi, Kıbrıs beni lekesi gibi adlarla anılan doğum lekelerinin tedavisi mümkün değilken şu anda cilt lekelerinin kalıcı biçimde tedavi yöntemleri sayesinde kolayca tedavi edilebilmektedir. Özellikle lazer teknolojisinin son zamanlarda oldukça gelişmesi neticesinde doğumsal lekelerin lazer ışınlarıyla yok edilebilmesi olanağı doğmuştur. Eskiden eski teknoloji kullanılan lazer ameliyatlarında doğumsal lekelerin rengini değişerek başka biçime dönüşmesi riski vardı. Ancak günümüzdeki lazer teknolojisi sayesinde lazerle tedavi edilen doğumsal lekelerin herhangi bir iz ve cilt lekesi bırakmadığı bilinmektedir. Daha önceleri tedavileri pek mümkün olmayan doğumsal lekeler, son senelerde etkin lazer teknolojilerinin geliştirilmesiyle tedavi edilebilir duruma geldi.

Doğum Lekelerinin Lazer İle Tedavisi

Lazer tedavisi, uygulanırken cildin üstü özel bir jel ile temizleniyor. Daha sonra lazer ışını yardımıyla cilde ışık tedavisi uygulanıyor. Lazer tedavisi ile cilt lekelerinin tedavisi, oldukça güvenilir ve kansız bir tedavi türüdür. Herhangi bir yan etkinin ortaya çıkma riski sıfırdır. Lazerle doğumsal leke tedavisi çoğunlukla 4-6 hafta aralıklarla uygulanan 4-6 seans tedaviyle uygulanmaktadır.