28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınDoğum sonrası hızlı kilo nasıl verilir? Hızlı kilo verdiren tüyolar

Doğum sonrası hızlı kilo nasıl verilir? Hızlı kilo verdiren tüyolar

İçerikleri

Dünyanın en değerli besini şüphesiz ki anne sütüdür. Yapılan bütün araştırmalar ile anne sütünün, bebeğe ve emziren anneye mucizevi bir fayda sağladığı ortaya konmuştur. Gün içerisinde emziren bir annenin ortalama olarak 500 – 800 kalori harcadığı söylenmektedir. Buda annenin kilo vermesine yardımcı olur. Bebeğinizi sık sık emzirerek hem bebeğin gelişimine katkı sağlamış hem de sağlıklı bir şekilde kilo vermiş olursunuz. Hamilelik döneminde dengeli ve sağlıklı beslenerek 9 ile 12 kilo alınması durumunda, doğumdan sonra bol bol emzirerek fazla kilolardan kurtulmak mümkün olmaktadır. Yani doğum sonrası kilo verme emziren anneler için zor bir süreç olmamaktadır.

Sütü Arttırıp Doğum Sonrası Hızlı Kilo Verme

Doğum sonrası kilo verme anne adayı için sıkıntı yaratan bir durumdur. Bu dönemde anne hem sağlıklı beslenmeye hem de kilolarından kurtulmaya çalışmaktadır. Anne adayı bu dönemde sağlıklı beslenerek fazla kilolarından bebeğiniz emzirerek kurtulabilir. Bunun için sabah kahvaltısı çok önemlidir. Annenin her sabah bir adet yumurta yemesi diyetisyenler tarafından mutlaka önerilir. Gün içerisinde üç ana öğün ve üç ara öğün tüketilmelidir.

Protein ve kalsiyum açısından her öğün süt ve süt ürünleri tüketilmelidir. Yeşil yapraklı sebzelere ve salatalara ağırlık verilmeli, et, balık, tavuk gün içerisinde bir öğünde mutlaka tüketilmelidir. Anne sütünü arttıran en önemli şey sudur. Su tüketimi emziren anne için oldukça önemlidir. Günde 3 litre su tüketmek annenin sütünün artmasına yardımcı olur. Su tüketiminin yanı sıra komposto gibi sıvı gıdalar almakta anne sütünün artmasına yardımcı olur. Beyaz un ile hazırlanmış tatlılar, börekler ve kekler anne sütünü arttırmak dışında kilo alımına neden olur. Bu nedenle buğday unu ile hazırlanmış makarna, ekmek ve tam tahıl ürünleri tercih edilmelidir.

Doğum Sonrası Dengeli Beslenmek İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Bol su tüketimi, anne için en önemli kuraldır.
  • Kuru yemiş tüketimi ama dengeli ve az miktarda.
  • Ekmek az miktarda tüketilmelidir.
  • Aşırı meyve tüketiminde kaçınılmalıdır.
  • Yağlı yiyeceklerden uzak durulmalıdır.
  • Az miktarda ve sık sık yemek yenmelidir.
  • Sebze yemeklerine ağırlık verilmeli ve bol sebze tüketilmelidir.
  • Hamburger gibi fastfood yiyeceklerden uzak durulmalıdır.
  • Tatlı ve hamur işi gibi yiyecekler mümkün olduğunca az tüketilmelidir.

Doğumdan Sonra Hızlı Kilo Verme İçin Egzersiz

Doğum sonrası kilo vermek için sadece dengeli beslenmekte yeterli olacaktır. Fakat egzersiz yapmak hem kilo vermenize yardımcı olacak hem de gebelik sırasında bozulan vücut şeklinizin düzelmesine yardımcı olacaktır. Normal doğum sonrasında fazla dikiş yoksa 1 hafta sonra egzersize başlanabilir. Sezer yanlı doğum sonrasında, doktor kontrolü ile ortalama olarak 1 ay sonrasında egzersize başlanabilir. Egzersiz olarak en çok önerilen yürüyüştür. Günde yarım saat tempolu bir şekilde yürümek yeterli olacaktır.

Doğum sonrası kilo vermek için yapılabilecek en faydalı sporlardan biriside yüzmedir. Doğum sonrasında korse kullanımı karnın şekil almasına yardımcı olacaktır. Ancak korseyi uzun süre kullanmamalısınız. Günde 2 – 3 saat korse kullanımı yeterli olacaktır. Doğumun hemen arkasından diyet ve egzersize başlamak bebek sağlığı için doğru değildir.

İlk üç ay bebek gelişimi için anne sütü çok önemlidir. Bu nedenle anne bu aylarda sadece dengeli beslenmeye dikkat etmelidir. Kilo vermek için aç kalmamalı ve şok diyetler uygulamamalıdır. Annenin sağlıklı beslenmesi sütün kalitesini etkiler, bu ayrıntı bilinmeli ve buna göre hareket edilmelidir. Annenin bu dönemde sağlıksız beslenmesi hem bebeğin gelişimini hem de annenin sağlığını olumsuz etkiler. Sonuç olarak, mineral, vitamin, yağ, proteinden oluşan dengeli ve yeterli beslenme hem bebeğin hem de annenin sağlığı açısından vazgeçilmezdir.