23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaKadınDoğum kiloları nasıl gider? Doğum kilolarından kurtulmanın en etkili yolları

Doğum kiloları nasıl gider? Doğum kilolarından kurtulmanın en etkili yolları

İçerikleri

Son yıllarda popüler magazin figürleri olarak tanıdığımız manken ve şarkıcıların hamilelik süreleri boyunca ve doğumdan sonra kesinlikle kilo almıyor olmaları, hem olumlu bir örnek teşkil ederken aynı zamanda toplumsal bir dayatma haline gelmiştir. Toplumsal dayatma diyoruz çünkü, kadınlara hamilelik döneminde ve doğumdan sonraki süreçte zayıf olmak zorundalığı varmış gibi davranıyor. Bu dönemde doğum kilolarından kurtulmanın en etkili yolları nelerdir? diye bir mücadele içine girmektense, anne olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşamak bir kadının en doğal hakkıdır.

Doğum Kilolarından Kurtulmanın En Etkili Yolları

Elbette ki 9 aylık hamilelik süresi boyunca 10-12 kilo alımı en ideal olandır. Hamile kalmadan önceki kilonuz biraz fazlaysa ve doğuma kadar olan sürede herhangi bir nedenden dolayı aşırı kilo aldıysanız haliyle doğumdan sonra fazla kilolar olacaktır. Fazla kiloların olması demek ömür boyu bu kilolarla beraber yaşayacağınız anlamına gelmez. Bebeğinizi kucağınıza aldıktan sonraki ilk 6 ay, ilk önceliğiniz sağlıklı bir anne olmak ve bebeğimize en iyi güzel bir şekilde bakabilmek olmalıdır.

İnsanların bebeğinizin gelişimi, uyku düzeni, emiyor olması ve doğum kilolarınızla ilgili yapmış oldukları konuşmaları dikkate almayın. Peki vakti ve zamanı gelince doğum kilolarından kurtulmak için ne yapmak gerekir? İşte doğumdan sonra sağlıklı kilo vermek için etkili ipuçları..

Doğum Kilolarınız Dert Olmasın

Doğum sonrası süreç, bebeğe daha fazla süt olması için annenin sürekli yemek yemesi gereken bir süreç değildir. Sağlıklı ve dengeli beslenerek bebeğin ihtiyacı olan sütü anne bedeni zaten üretecektir. Sadece doğumdan sonraki süreçte değil hayatın her döneminde beslenme programınızda olmaması gereken ya da daha az olması gereken gıdalar vardır. Bu gıdaları aşağıda listeledik.

Doğum Kiloları Nasıl Gider?

Doğum kilolarından kurtulmak için,

Abur cuburdan uzak durun;

Şerbetli tatlılar, gazlı içecekler, cips ve abur cubur diye ifade ettiğimiz paketli gıdalar, ekmek, makarna, patates, pirinç gibi un ve karbonhidrat içeren gıdalardan olabildiğince uzak kalmak doğumdan sonra fazla kilolardan kurtulmak için en başarılı yöntemdir.

Çayı ve kahveyi şekersiz tüketin;

Mutlaka çayı ve kahveyi şekersiz içmeli, gün içerisinde en az 2,5 – 3 litreye yakın su tüketilmelidir. Bu kadar fazla su içemem diyorsanız, 1 litre suyun içerisine elma, portakal kabuğu, tarçın, karanfil, nane gibi arama verici gıdalar ilave ederek suyun tadını arama verebilirsiniz.

Leptin hormonunu devreye sokun;

Zayıflamanın en etkili yolu, vücudumuzda bulunan leptin hormonunu devreye sokmaktadır. Leptin, zayıflamayı sağlayan bir hormondur. Aktif hale gelebilmesi için her öğün arasında mutlaka 5 saat boşluk olması gerekmektedir. Yani sabah kahvaltısını yaptıktan sonra 5 saat hiçbir şey yememek gerekiyor. Aynı şekilde öğle yemeği ile akşam yemeği arasında 5 saat süre bulunması ve akşam yemeğini çok geç saatlere bırakmadan yedikten sonra kesinlikle ertesi sabah kahvaltısına kadar hiçbir şey yememek gerekiyor.