25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviDoğal yollarla evde ürik asit nasıl düşürülür?

Doğal yollarla evde ürik asit nasıl düşürülür?

Kandaki yüksek ürik asit seviyeleri, hiperürisemi olarak da adlandırılır, ya vücutta ürik asit üretiminin artmasından ya da böbrekler yoluyla atılımının azalmasından kaynaklanabilir. Ayrıca gut artriti, böbrek taşları ve böbrek yetmezliği gibi sorunlara yol açabilir.

İçerikleri

Yüksek ürik asit seviyesine neden olabilecek faktörler arasında, pürinlerde (pürinler ürik aside ayrılır) yüksek bir diyet, aşırı alkol tüketimi, böbrek yetmezliği, obezite, tiroid, genetik, diyabet, asidoz ve diğer bazı hastalıklar bulunur.

Evde Doğal Yollarla Ürik Asit Nasıl Düşürülür?

Ürik asit seviyelerinin azaltılmasına ve kontrol altına alınmasına yardımcı olabilecek bazı ipuçları ve doğal ilaçlar vardır. İşte evde doğal yollarla ürik asiti düşürecek öneriler;

Elma Sirkesi

Doğal bir temizleyici ve detoksizör olan elma sirkesi, ürik asit gibi atıkların vücuttan atılmasına yardımcı olabilir. Sirke, ürik asitin parçalanmasına ve yok edilmesine yardımcı olan malik asit içerir.

Bir bardak suya bir tatlı kaşığı organik, pastörize edilmemiş elma sirkesi ekleyin. Bu karışımı günde iki veya üç kez için.

Elma sirkesi miktarını 1 bardak su başına iki çorba kaşığına kadar kademeli olarak artırabilir ve bu doğal ilaca ürik asit seviyeleriniz düşene kadar devam edebilirsiniz.

Limon Suyu

Her ne kadar limon suyunun vücudu daha asidik hale getireceği bilinse de, limon suyu vücutta gerçekte alkali bir etki yaratır ve ürik asidi nötralize eder. Ayrıca, C vitamini içeriği de ürik asit seviyelerini düşürmeye yardımcı olur.

Bir limonu bir bardak ılık suya sıkın. Sabah aç karnına için. En az birkaç hafta bu uygulamaya devam edin.

Kiraz

Kiraz ve koyu meyveler ürik asit seviyelerini azaltmaya yardımcı olan kimyasallar içerir. Birkaç hafta boyunca günde bir buçuk bardak kiraz yiyin. Ayrıca yaklaşık dört hafta boyunca bir veya iki bardak vişne suyu içebilirsiniz. Daha da iyi sonuçlar almak için diyetinize yaban mersini, çilek, domates ve biber ekleyebilirsiniz.

Karbonat

Kabartma tozu, ürik asit seviyelerini düşürmek ve gut ağrısını azaltmak için oldukça faydalıdır. Karbonat, vücuttaki doğal alkalin dengesinin korunmasına yardımcı olur ve ürik asidin böbreklerden atılmasını daha kolay hale getirir.

Bir bardak suya yarım çay kaşığı kabartma tozu ekleyin. İki hafta boyunca günde dört bardak için. Her iki ila dört saatte bir içebilirsiniz.

Bu karışımı sürekli olarak almayın. Ayrıca, yüksek tansiyonunuz varsa bu karışımı tüketmeyin. 60 yaş ve üstü insanlar günde 3 bardaktan fazla içmemelidirler.

Zeytinyağı

Bitkisel yağların çoğu ısıtıldığında veya işlendiğinde sert yağlara dönüşür. Kaba yağlar, vücuttaki ürik asit seviyelerini kontrol etmek için gerekli olan E vitamini yok eder.

Bitkisel yağ veya tereyağı kullanmak yerine, soğuk preslenmiş zeytinyağını tercih edin. Zeytinyağı tekli doymamış yağlar, E vitamini ve antioksidanlar içerir ve antienflamatuar yararları vardır.

Su

Bol miktarda su içmek ürik asit filtrelemeyi optimize eder. Ürik asitin seyreltilmesine yardımcı olur ve böbrekleri vücuttan idrarla fazla miktarları elimine etmek için uyarır.

Düzenli olarak yeterli su içmek, tekrarlayan gut atakları riskini azaltabilir. Gün boyunca en az sekiz ila 10 bardak su için. Ayrıca, daha fazla sıvı, karpuz, çilek ve domates gibi taze su bakımından zengin meyveler ve diyetinize salatalık, marul ve kereviz gibi sebzeleri de dahil edin.

Doğal yollarla evde ürik asit nasıl düşürülür?