24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviDişçiye gitmeden önce bu 7 ev ilaçlarından birini deneyin!

Dişçiye gitmeden önce bu 7 ev ilaçlarından birini deneyin!

Hayatı kabusa çeviren diş ağrısını dişçiye gitmeden önce tedavi edebileceğiniz 7 doğal ev ilacı.

İçerikleri

Diş ağrısı hayatı kabusa çeviren sinir bozucu bir durumdur. Geceleri diş ağrısı çekmek uykuya dalmayı veya uykuda kalmayı çok zorlaştırabilir. Zonklayan diş ağrısı ailenizle özel zaman geçirmenize ya da işinizi yapmanıza da engel olabilir. Diş ağrısı çekenler genellikle diş çektirme korkusu ile diş hekimine gitmeye zorlanırlar.

Tedavi edilmeyen diş problemleri, özellikle enfeksiyonunuz varsa, kolayca ciddi sağlık problemlerine dönüşerek hayatınızı tehdit edebilir.

Diş ağrısı çekmeye başladığınızda, diş hekiminizden randevu almadan önce evde deneyebileceğiniz birkaç şey vardır. Ağrı bir veya iki günden fazla devam ederse, lütfen diş hekimine başvurun. Bu arada, aşağıdaki 7 ev ilaçlarından birini deneyin.

Diş Ağrısını Evde Geçiren 7 Doğal Yöntem

1- Karanfil Yağı

Karanfil yağı doğal bir ağrı kesici içerir. Bu nedenle bir top pamuğu karanfil yağına bandırarak ağrıyan dişe sürebilir ya da dişin üzerine yerleştirebilirsiniz.  Karanfil yağı diş ağrısını keserek size geçici bir rahatlama sağlayabilir. Karanfil yağı sorunun nedenini tedavi etmez, bu nedenle ağrı devam ederse mutlaka bir diş hekimine danışmanız gerekir.

2- Soğan

Diş ağrısını geçirmek için antimikrobiyal ve antienflamatuar, çiğ soğan kullanılabilir. Soğanı keserek parçasını ağzınızın ağrılı tarafında çiğneyin. Ağrı azalmaya başladığında soğanı tükürün. Soğan ağzınızdaki bakteriyel sorunu tedavi etmeye yardımcı olacaktır.

3- Poşet Çay

Çayın içinde doğal bir antienflamatuar ve antibakteriyel olan tanen maddesi bulunur. Enfeksiyonla savaşmaya ve ağrıyı yatıştırmaya yardımcı olmak için bir çay poşeti kullanmanız önerilir. Bir fincan sıcak suyun içerisine, çay poşeti koyun ve demleyin. İçerisinde poşey çay bulunan fincanı soğutmak için buzdolabına koyun. Torba tamamen soğuduktan sonra, ağrının bulunduğu bölüme yerleştirin. Soğuk diş ağrınızı hafifleterek da iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

4- Sarımsak

Diş ağrısı için sarımsak kullanmak akıllı bir çözümdür ancak diş ağrısını kesin olarak tedavi edemez. Çocuklarda çürük dişleri iyileştirdiği kanıtlanan allisin içerir, ancak yetişkinlerde soruna neden olan şeyi tedavi ettiğine ilişkin bir kanıt yoktur. Bunu denemek istiyorsanız, bir sarımsak alın ve diş ağrısı bulunan bölgede çiğneyin.

5- Fırça ve Diş İpi

Genellikle diş ağrısına kötü diş hijyeni neden olur. Diş ağrınızı çözmeye çalışmanın ilk adımı olarak dişlerinizi fırçalamayı ve diş ipi kullanmanızı öneririz.

6- Ağrı Kesiciyi Alın

Bazen en basit çözümler en iyi fikirler olabilir. Evinizde bulunan bir ağrı kesiciyi kullanmanız diş ağrınızı hafifletebilir.

7- Tuzlu Su

Tuz, enfeksiyon oluşturabilecek bakterileri öldürmeye yardımcı olur, bu nedenle ılık tuzlu su çözeltisi ile ağzınızda gargara yapmanız önerilir. Tuz herkesin evinde bulunan bir maddedir. Birkaç çay kaşığı tuzu ılık suda eriterek bir çözelti elde edin, daha sonra bu çözelti ile 1-2 dakika boyunca gargara yapın ve tükürün.

Bir daha ki sefere diş ağrısı yaşadığınızda diş hekiminize görünmeden diş ağrınızı geçirmenize yardımcı olacak yukarıda aktardığımız maddeleri evinizde bulundurun. Sorunun kökünden çözümü için mutlaka diş hekiminize gözükmeniz gerektiğini aklınızdan çıkarmayın. Diş ağrınız 1-2 gün devam ederse tıbbi yardım alın.