Ana SayfaKadınCilt BakımıDermaroller nedir, ne işe yarar? Dermaroller nasıl kullanılır?

Dermaroller nedir, ne işe yarar? Dermaroller nasıl kullanılır?

İçerikleri

Özellikle uzak doğuda sıklıkla kullanılan dermarollerların kullanımı sırasında dikkat edilmesi gereken şeyler mevcuttur. Seçilen dermarollerın iğne boyutu ne için kullanılacağı ve temizliği bunların başında gelmektedir. Daha önce adını duymamış kişiler için açıklamak gerekirse dermaroller silindir şekline sahip üzerinde oldukça minik onlarca hatta yüzlerce iğne bulunan bir alettir. Düzenli kullanımda cilt yüzeyinde olumlu etkileri olan bu ürünün doğru tercih edilmesi oldukça önemlidir.

Dermaroller Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Dermaroller üzerinde barındırdığı iğneler ile cilt yüzeyinin uyarılmasına olanak sağlamaktadır. İğneler ile cilt yüzeyine mikro delikler açılarak beynin cildin aletin uygulandığı bölgeye yönlendirilmesine neden olur. Bu şekilde cilt sanki o bölgede kusur varmış gibi algılayarak onarım işlemine başlar. Aslına bakıldığında kullanımı oldukça etkili olan bu aletin 0.5 ile 3mm’lik seçenekleri mevcuttur. İlk kez dermaroller kullanacak kişiler 0.5mm lik seçenekten başlamalıdır. İğnelerin başta küçük olarak tercih edilmesi cildin tahriş edilmemesi ve herhangi bir reaksiyon göstermemesi için oldukça önemlidir.

Her ne kadar cilt için uygulanması sebebiyle gündem olsa da saç çıkartmak için de kullanılmaktadır. Özellikle erkeklerin dökülen saçlarını yeniden çıkartmak için tercih ettiği dermarollerların iğne sayısı ve kalınlığı daha fazladır. Örnek vermek gerekirse 3mm’lik dermaroller derinin daha kalın olduğu bölgeler için tercih edilmektedir. Vücudun belirli bölgelerinde de kullanılabilen ürünün kişiye özel olması gerekmektedir.

Dermaroller Faydaları Nelerdir?

  1. Uygulandığı bölgede ki hücreleri uyarmaktadır.
  2. Düzenli kullanım ile leke ve kırışıklık probleminin önüne geçmektedir.
  3. Saç derisine uygulanması halinde saç köklerinin uyarılarak yeni saçlar çıkmasına olanak sağlamaktadır.
  4. Selülit bölgelerine uygulandığından çatlak ve selülit probleminin önüne geçmektedir.
  5. Uygulama sonrasında kullanılan cilt bakım ürünlerinin cildin alt tabasına çok daha kolay geçmesine yardımcı olmaktadır.
  6. Göz altı morluklarının giderilmesi için tercih edilmektedir.

Dermaroller Nasıl Kullanılmalıdır?

Üzerinde iğneler bulunan bir alet olduğundan kullanımına oldukça dikkat edilmesi gerekmektedir. Cilt yüzeyine mikro delikler açtığından kullanılan dermarollerın iyi bir şekilde muhafaza edilerek temizlenmiş olması gerekmektedir. Kullanım öncesi ve kullanım sonrası iğnelerin dezenfekte edilmesi cilt sağlığı için önemlidir. Cildin herhangi bir şekilde mikrop kapmaması gerekmektedir. Kullanılan alet bir kolonya yardımı ile kolaylıkla dezenfekte edilebilir. Kullanım esnasında dikkat edilmesi gereken bir diğer unsur ise kullanım şeklidir. Silindir bir şekle sahip olduğundan cilt yüzeyinde yavaş hareketler ile gezdirilmelidir. Uygulama süresi kişiden kişiye değişebilse de en sağlıklı sonuç 2-5 dakika arasında alınmaktadır. Uygulama esnasında sert hareketlerden kaçınılmalı ve göz çevresine aletin yaklaştırılmaması gerekmektedir.

Göz çevresindeki derinin cildin diğer bölgelerinden hassas olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Eğer ürün göz çevresine uygulanacak ise 0.5mm’lik olan seçeneği tercih edilmelidir. Dermaroller kullanımında dikkat edilmesi gereken ön önemli unsurlardan biri sivilce ve acık yara üstüne uygulanmaması gerektiğidir. Aksi durumda sivilce patlayarak cildin diğer bölgelerine taşınabilmektedir. Açık yaralarda kullanımı ise mikrop kapmaya neden olabileceği için sakıncalıdır.