Ana SayfaKadınCilt BakımıDermaroller nedir? Evde dermaroller sonrası cilt bakım serumu nasıl hazırlanır?

Dermaroller nedir? Evde dermaroller sonrası cilt bakım serumu nasıl hazırlanır?

İçerikleri

Ergenlik sivilceleri, regl dönemi sonrası ciltte meydana gelen bozukluklar, yanlış cilt bakımı, güneş lekeleri… Daha uzayıp giden bir liste ve cansiperane lekelerle, cilt sorunlarıyla verdiğimiz güzellik savaşı. Bu cümleler sizi de anlatıyorsa o zaman doğru yerdesiniz demektir. Bu yazımızda “DERMAROLLER nedir?” sorusunu sorarak dermarollerin çalışma mekanizmasını inceleyecek, çok daha elastik ve pürüzsüz bir cilde sahip olmanın yollarını öğreneceksiniz. Ayrıca ekonomimizi zorlamadan nasıl “Evde dermaroller sonrası cilt bakım serumu yapılır?” sorusuna yanıt bulacaksınız.

Dermaroller Nedir? Dermaroller Nasıl Çalışır?

“Dermaroller Nedir?” Dermaroller cilde mikro kanallar açarak deri alt tabakalarına inmesi gereken ajanların epidermis tabakasından emilimini artırmaya yarayan ve bunun yanı sıra deride meydana getirdiği küçük çaplı hasarlar yoluyla kolajen diyagramında faz atlatıcı mekanizma olarak tanımlanabilir. Dermarollerin ciltte meydana getirdiği mikro kanallar sayesinde kolajen üretimini tek başına bile artırdığı yapılan testlerde kanıtlanmıştır. Ancak günümüz modern dünyasında dermarollerin asıl göze çarpan özelliği kolajen faz diyagramında pozitif yükselişe sebep olmasından ziyade açtığı mikro kanallar sayesinde cilt altına inmesi istenen ajanların emilebilirlik yüzdesini katlayarak artırması. Peki diyeceksiniz ki ne bu faz diyagramları, emilebilirlik yüzdeleri…

Yani işi basitleştirerek anlatırsak, cilt sürdüğünüz 5 gram kremin, losyonun, serumun vb.nin normalde 1 gramını emebilirken dermaroller, ciltte açtığı gözle görülemeyen mikro kanallar sayesinde bu miktarın 2, 3 hatta 4 gramlara çıkmasını sağlıyor. Basit olarak düşünürsek bu da lekeler için sürdüğümüz bir kremin dermaroller uygulamasıyla etkisinin katlanarak artması anlamına geliyor.

Evde Dermaroller Sonrası Bakım Serumu Nasıl Hazırlanır?

Neredeyse birçoğumuzun aylık gelirinden daha pahalı fiyatlara satılan dermaroller sonrası cilt bakım serumu evde nasıl hazırlanır? Sizin de yazıyı okurken bu soru aklınıza takıldıysa şu an doğru yerdesiniz.

Dermaroller Sonrası Bakım Serumu:

  • 1 nohut büyüklüğünde Madecassol
  • 1 nohut büyüklüğünde Bephanthen krem
  • 1 nohut büyüklüğünde Hametan krem

Doğru bir dermaroller uygulamasından sonra cildinizdeki leke ve geniş gözeneklere bu tariften daha ucuza daha etkili olacak bir kozmetik ürün emin olun yok. Evde dermaroller sonrası bakım serumumuzun içerisinde bulunan “MADECASSOL” hekimler tarafından ameliyat sonrası yara izlerinin tedavisinde kullanılan kremin etken maddesi ve adı “CENTELLA ASİATİCA” adı verilen bir bitkinin titre edilmiş hali. Centella Asiatica bilinen en kuvvetli hücre yenileyici preparatlardan birisi. Yine serumumuzun bir diğer üyesi olan “BEPHANTHEN” aslında birçoğumuzun yakından tanıdığı bir pişik ve yara kremi. Bephanthen krem içerisinde bulunan “DEKSPANTHENOL” adlı etken madde sayesinde hızlı bir cilt yenileme özelliğine sahip olmanın yanı sıra su tutucu özelliğiyle cildimizin daha dolgun ve diri görünmesini sağlayacak. Ayrıca serumumuzun son üyesi olan “HAMETAN” kremin etken maddesi “HAMAMELİS VİRGİNİA” adı verilen bitkinin distilatı. Hametan etken maddesi sayesinde yine hücre yenileyici özelliğinin yanı sıra kuvvetli bir nemlendirici olması özelliğiyle de dikkatimizi çekiyor. Hametan dermaroller sonrası hızlı bir iyileşme için nemlendirilmiş olmaya ihtiyaç duyan cildinize çok iyi gelecek.