23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaHaberlerÇocuk sahibi olmak için arı sütü için

Çocuk sahibi olmak için arı sütü için

İçerikleri

İşçi bal arıları tarafından üretilen, kremsi beyaz ya da soluk sarımsı sütlü bir salgı olan arı sütünü duyunca surat ekşitiriz ama sağlıklı yaşamın yolu da arı sütünden geçiyor. Özellikle çocuk sahibi olamayanlar, arı sütü sayesinde evlatlarını kucaklarına alarak anne – baba olmanın mutluluğunu yaşayabilirler.

Gıda Yüksek Mühendisi Aslı Elif Tanuğur Samancı’ya göre arı sütünün içeriğinde B grubu vitaminlerinden B1, B2, B3, B5 ve B6, çinko, demir, magnezyum gibi sağlık açısından önem taşıyan mineraller mevcut. Arı sütü, bedensel ve zihinsel gelişimi desteklediği gibi iştahı düzenler ve ciltteki kolajen sentezini de destekler.

Arı sütünün gebeliğe inanılmaz bir yararı vardır. Kadınlarda yumurta sayısını artırdığı gibi erkeklerde de sperm kalitesini en üst seviyeye çıkararak çocuk sahibi olamayanların yüzünü güldürüyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Zahide Küçük, Mısır’da gerçekleştirilen bir araştırmadan elde edilen sonuçların çok önemli olduğunu dile getiriyor. Üç aylık bir süreçte arı sütü içen erkeklerin sperm hareketliliğinin ve testosteron seviyesinin arttığı bu araştırmada gözlenmiştir.