Ana SayfaSağlıkAnne / ÇocukÇocuğumun ateşi çıktığında ne yapmalıyım? Ateş düşürme önerileri

Çocuğumun ateşi çıktığında ne yapmalıyım? Ateş düşürme önerileri

İçerikleri

Çocuklarınız ateşlenmeye başladığında panik olmamak çok zordur çünkü bir şeylerin yolunda gitmediğinin işaretidir. Ancak çoğu zaman çocuğunuzun zararsız bir enfeksiyondan kurtulduğunun işareti olabilir.

Peki çocuğunuz ateşlenmeye başlarsa ne yapmalısınız? Burada bilinmesi gereken temel şeylerden bahsedeceğiz.

Doğru Sıcaklığın Ölçülmesi

Paniklemeye başlamadan önce yapmanız gereken ilk şey doğru sıcaklık ölçümü yaptığınızdan emin olmalısınız. Örneğin cam termometreler kullanıyorsanız bunu ortadan kaldırmalısınız. Bunun nedeni cam termometrelerin civa içermesidir. Eğer kırılırsa, aileniz risk altında olabilir. Civa, omuriliği etkileyebilen, karaciğeri, böbrekleri ve beyni etkileyebilen çok güçlü bir toksindir. Bu yüzden güvende olmak için cam termometreleri kullanmamak gerekir.

Kullanmanız gereken termometreler dijital olanlardır. Dijital termometreler sıcaklığı düzgün ölçerler.

Başka Belirtileri Var mı?

Çocuğunuzun ateşi varsa, başka semptomları olup olmadığını kontrol etmek önemlidir. Çoğunlukla, yüksek ateş tek başına alarm vermez. Eğer normal davranıyor ve oynuyorlarsa, muhtemelen hasta değiller. Ancak, başka semptomları varsa, doktora götürmeniz gerekebilir.

Dikkat edilmesi gereken diğer semptomlar şunlardır:

Boğaz ağrısı, karın ağrısı, kulak ağrısı, sinirlilik. Ateşle birlikte bu tarz semptomlar göründüğünde bir şeyler yanlış gidiyor olabilir. Doktora başvurmanızı şiddetle öneririz.

Endişeleniyorsanız, her zaman doktorunuza veya çocuk doktorunuza danışmalısınız. Aşırı dikkatli olmak çok daha iyidir.

İlaç İyi Bir Tedavi midir?

İlaç tedavisi iyi bir tedavi olabilir, ancak tedavi olmadıklarını hatırlamanız gerekir. Büyük ölçüde, çocuğunuzu daha rahat hissettirmek için tasarlanmışlardır. Ayrıca, çocuğunuza bir seferde birden fazla ilaç türü vermemeye dikkat etmeniz gerekir.

Diğer Tedavi Seçenekleri Nelerdir?

İlaçlar deneyebileceğiniz tek tedavi seçeneği değildir. Çocuğunuzun bol sıvı içtiğinden emin olmalısınız. Susuz kalmasını önlemek için su veya meyve suyu gibi soğuk sıvılar içirin. Odayı biraz daha serin tutmak, kendilerini daha rahat hissettirmeye yardımcı olacaktır. İdeal olarak, odanın yaklaşık 18 derece olması gerekir.

Kaçınmanız gereken şeyler arasında bebeğinizin vücudunun üzerinde buz sürtme veya soğuk banyo yapma yer alır. Bu ateşinin daha çok yükselmesine sebep olabilir.

Sonuç olarak, çocukların ateşlerinin olması her zaman kötü bir işaret değildir. Çocuğunuz hafif bir enfeksiyon ile savaşıyor olabilir. Endişeleniyorsanız, her zaman doktorunuza başvurmanız gerekir.