28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıCilt lekelerine kesin çözüm: PRP tedavisi

Cilt lekelerine kesin çözüm: PRP tedavisi

İçerikleri

Son zamanlarda PRP tedavisi ile cilt lekelerine kesin çözüm sunulduğu konusunda basında ve görsel medyada haberler çıkıyor. Bizler de gerek sivilce izleri gerekse güneş, hamilelik ve yaşlılık lekeleri gibi cilt lekeleri türlerini kökten bir biçimde kesin çözüme kavuşturan PRP yöntemi ile cilt lekeleri tedavisini inceleyelim dedik.

PRP Tedavisi Nedir?

PRP (Platelet Rıch Plasma) tedavisi, hasta kanından elde edilen Plazma yani kan serumunun cilt lekeleri sorunu olan deri altı bölgesine enjeksiyonu yöntemidir.

PRP Cilt Lekelerine Kesin Çözüm Müdür?

Plazma içerisindeki besleyici maddeler, cilt lekesi sorunu bulunan bölgeye enjekte edilerek kolajen madde üretimini teşvik etmektedir. Özellikle sivilce izleri gibi kolajen madde harabiyetinden doğan cilt lekeleri ve ciltteki çukurluklar, yok edilerek cildin gençleşmesi, gerginleşmesi ve pürüzsüz bir hal alması sağlanmaktadır. PRP yöntemi cilt lekelerinin olduğu ve sosyal anlamda görünümü etkileyen vücudun çehre,Yüz, boyun, göğüs, dekolte ve el üstü gibi hassas bölgelerine uygulanabilmektedir.

PRP’nin Yapılışı Ve Faydaları Nelerdir?

Cilt altına özel kanullerle şırınga edilen plazma sıvısı verildikten 1 ay kadar sonra PSP tedavisinin faydaları açığa çıkmaktadır. Cilt lekeleri kaybolmakta, ciltteki sivilce çukurları dolmakta ve cilt pürüzsüz bir görünüme kavuşmaktadır. PRP tedavisi gerçekten cilt lekelerine kesin çözüm olma yolunda haklı bir iddiaya sahiptir.

PRP Tedavisinin Faydalarına Kısaca Göz Atarsak
  • Yan etkisi olmayan ve hastanın bir parçası olan doğal bir biyolojik madde kullanılmaktadır.
  • Cildi gençleştirici etkiye sahiptir,
  • Kişinin vücudunun bir parçası olduğu için alerji yapmaz
  • Başkalarından alınan kan nakli olmadığı için AIDS, hepatit gibi kanla bulaşan hastalıklara kapılma riski yoktur.
  • Cilt lekeleri çok kısa sürede kalıcı ve kesin biçimde yok edilir.
  • Basit bir prosedüre ihtiyaç gösterir.

PSP tedavisi 4 ayrı kür halinde 3 er aylık dönemlerle uygulanırsa cilt lekeleri kesin biçimde kaybolur.

PRP Uygulamasının Riskleri Zararları Ve Yan Etkileri Nelerdir?

PRP tedavisi kanserli hastalar ile kan hastalıkları olan kişilerde yan etkiler doğurabilir. Hastada herhangi bir alerji ortaya çıkarmaz. Sadece operasyonun ardından 1 gün kadar kızarıklık gösterir.

PRP tedavisi fiyatları da oldukça makul ve uygundur.