20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaKadınCilt BakımıCilt lekeleri nasıl tedavi edilir? Cilt lekeleri için evde kesin çözüm!

Cilt lekeleri nasıl tedavi edilir? Cilt lekeleri için evde kesin çözüm!

İçerikleri

Cilt lekeleri tedavisi denilince aklımıza cilt lekelerine kalıcı ve kesin çözümler sunan tedavi yöntemleri gelmektedir. Cilt lekeleri tedavisi neredeyse ilk medeniyetlerden bu yana değişik teknik ve leke giderme yöntemleriyle uygulana gelmiştir. Günümüzde ise cilt lekeleri tedavisi, tıbbi imkanların artması ve teknolojik yeniliklerin oluşmasıyla daha fazla çeşitlenmiş ve aynı zamanda cilt lekelerinin giderilmesine kalıcı çözümler sağlamaya başlamıştır. Cilt lekelerinin tedavisini başlıca 3 ana bölüme ayırarak incelemek mümkündür.

1- Cilt lekelerinin bitkisel yöntemlerle tedavisi ve kesin çözüm

Cilt lekelerinin bitkisel ilaçlar kullanılarak giderilmesi aslında eskiden beri varolagelen bir yöntemdir. Özellikle cilt üzerinde iyileştirici etkisi olduğuna inanılan bir takım bitkilerin özleri, ilaç haline getirilerek bitkisel tedavi yöntemi olarak kullanılmaktadır. Bitkisel çözümün daha sonra inceleyecek olduğumuz farmakolojik cilt lekeleri tedavisinden temel farkı, bitkisel özlerin işlenmeden ham haliyle kullanılıyor olmasıdır. Doğal bir yöntem olan bitkisel ilaçlarla cilt lekesi tedavisi, aslında ayuverdik bir tedavi metodu olarak Çin ve Hint alternatif tıbbında da yaygın biçimde kullanılırlar.

2-  Cilt lekelerinin ev yapımı yöntemlerle tedavisi ve kesin çözümü

Ev yapımı yöntemlerle cilt lekelerinin iyileştirilmesi ve tedavisi, aslında bitkisel çözümleri de içine alan daha geniş bir uygulama olanağı bulunan bir cilt lekesi yok etme tekniğidir. Ev yapımı yöntemlerde gerek bitkisel gerekse hayvansal ürünler (süt bal yoğurt gibi) cilt lekelerini iyileştirmede etkili olarak kullanılırlar.

3-  Cilt lekelerinin ilaçla tedavisi ve kesin çözümü,

İlaç kullanarak cilt lekelerini iyileştirmek ve yok etmek, aslında bir dermatolog denetiminde yapılması gereken ve profesyonel destek gerektiren bir cilt lekeleri tedavisi yöntemidir. Cilt lekelerini iyileştiren ilaçlar, genelde farmakolojik testlerden geçirilerek piyasaya sürülen etkili ilaç türleridir. Bu tür tedavi edici cilt lekesi ilaçlarına ulaşabilmek için cildiye uzmanından reçete almak gerekmektedir.

4-  Cilt lekelerinin lazer ve ultraviyole ışın tedavisi ve kesin çözümü

Günümüzde teknolojinin en büyük nimetlerinden birisi de değişik hastalıkların tedavisinde kullanılan ışın tedavisi yöntemidir. Cilt lekelerini ışınlar vasıtasıyla tedavi etmek. Henüz yeni bir teknik olup, bazı güzellik merkezlerinde hizmet olarak sunulmaktadır. Bu tür lazer ve ultraviyole ışın tedavilerini uzman personel eliyle almanızı tavsiye ederim. Özellikle sivilce lekelerine uygulanan dermabrazyon ve lazer tedavisi türü yöntemler oldukça etkili sonuçlar verebilmektedir.