24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaKadınCilt BakımıCilt gözenekleri neden genişler? Cilt gözenekleri nasıl sıkılaşır, kapanır?

Cilt gözenekleri neden genişler? Cilt gözenekleri nasıl sıkılaşır, kapanır?

İçerikleri

Gözenek sıkılaştırma yöntemi adı altında cildinize yapacağınız minik ama etkili bakımlar yüzünüzün daha pürüzsüz ve parlak görünmesini sağlar. Genişlemiş gözenekler birçok cilt sorununa neden olduğu gibi yüzünüzün pütürlü ve kötü görünmesine de neden olacaktır. Sizde her şey için geç kalmadan gözeneklerini sıkılaştırmak istiyorsanız makalemizde yazılanları dikkatlice uygulayın!

Cildimizde oluşan siyah nokta ve sivilcelerin altında yatan en önemli sebep şüphesiz gözeneklerin genişlemesidir. Genişleyen gözeneklerin içerisine zamanla yağ ve kir dolar. Bu yağ ve kiri genellikle biz aynada siyah noktalar olarak görürüz. Giderilmesi oldukça zor olan bu siyah noktalar cildimizin güzelliğine adeta gölge düşürür.

Cildimizde Bulunan Gözenekler Neden Genişler?

Öncelikle belirtmek isteriz ki insanların cilt tiplerine göre gözenek genişliği de değişir. Örneğin kuru cilde oranla yağlı ciltlerin gözenekleri oldukça geniştir. Hatta en geniş gözeneklere sahip olan cilt tipi yağlı ciltlerdir. Eğer yağlı bir cildiniz yoksa bu konuda oldukça şanslısınız…

Gözeneklerin içerisine dolan yağ ve kirleri mutlaka temizlemelisiniz. Tabiri caizse cildinizin daha rahat nefes almasını sağlamalısınız. Cildinizi temizledikten sonra gözeneklerinizi sıkılaştırmak için bir işlem uygulamazsanız belirli aralıklarla yüzünüzde yeniden siyah noktalar oluşabilir.

Cildimizde bulunan gözenekler genetik nedenlerden dolayı geniş olabilir. Bunun yanı sıra kullandığınız herhangi bir ilaç varsa buda cildinizde yağlanmayı arttırıp gözeneklerinizin genişlemesine sebep olmaktadır.

Cilt Gözenekleri Nasıl Sıkılaşır, Kapanır?

Gözenekleri sıkılaştırma yöntemleri neler?

Geniş gözenekli, yağlı bir cilde sahipseniz yüzünüzdeki yağ üretimini normal seviyeye getirecek bir cilt bakımı ürünü kullanmanız gerekmektedir. Aynı zamanda makyaj ürünleri ve makyaj temizleme suları da cilt tipinize uygun olmalıdır. Unutmayalım ki cildinizin yağa değil, suya ihtiyacı var.

Yüzünüze herhangi bir ürün almadan önce o ürünün cilt tipinize uygun olup olmadığını, ihtiyaçlarınızın karşılanıp karşılanmadığını mutlaka değerlendirmelisiniz. Aksi takdirde yüksek meblağlar harcayarak aldığınız ürünün hiçbir faydasını görmemekle birlikte yüzünüzde daha çok cilt problemleri oluşmasına sebep olabilirsiniz. Bu bahsettiğimiz durum tahmin edebileceğiniz gibi doğal bakım ürünleri içinde geçerlidir. Cildinize kullanacağınız her doğal ürün kolay bir şekilde yüzünüze zarar verebilir. Dolayısıyla başkasına çok faydalı olan bir ürün sizde aynı etkiyi göstermeyebilir. Cildinizde kullanacağınız her ürünü çok iyi araştırmalı ve kararsız kaldığınız konularda doktorunuzun görüşüne başvurmalısınız.

Gözenekleri Sıkılaştırmak İçin Cilt Temizliği Nasıl Olmalıdır?

Biz bayanlar genellikle sabah uyandığımızda geçmişteki olayları geride bırakarak, tertemiz bir sayfadan başlarız. Bu bahsettiğimiz durum her şey de olduğu gibi cilt temizlik rutinimizde de geçerli olmalıdır. Sabah nasıl cildimiz tertemiz ise gece yatağa girdiğimizde de temiz olmalıdır.

Vücudumuzun en hassas yeri cildimiz olmakla birlikte gün içerisinde pek çok kir, toz vb. zararlı maddelerle temas içindedir. Dolayısıyla cilt tipimize uygun yüz temizleme suyu, makyaj temizleyicisi, tonik ve nemlendirici kullanmalıyız. Kullandığımız her bir ürün cildimiz için oldukça faydalıdır. Örneğin makyaj temizleme suyu ile yüzümüzü temizledikten sonra tonik ile gözeneklerimizi sıkılaştırabiliriz. Daha sonra yine cilt tipimize uygun bir nemlendirici ile yüzümüzü mutlaka nemlendirmeliyiz. Genellikle bayanların yaptığı en büyük hatalardan birisi de yağlı bir cilde sahip olmalarına rağmen nemlendirici kullanmamaları… Cildiniz yağlı olabilir fakat her cilt nemlendirilmeye açtır. Bu yüzden cilt tipinize uygun bir nemlendirici seçerek düzenli olarak kullanmalısınız.

Gözenek Sıkılaştırmak İçin Nasıl Peelingler Uygulamalıyız?

Sizinde gözenekleriniz oldukça genişse bunun en önemli sebebi yeterince temizlenmemiş olmasıdır. Cildimizde bulunan gözeneklerin içinde kir birikerek giderek genişlemeye başlar. Dolayısıyla günlük cilt rutinimizin yanı sıra belli aralıklarla cildimizi derinlemesine temizleyecek peelingler yapmalıyız.

Salisilik asit ya da laktik asit içeren peeling ürünleri kullanmaya özen gösterin. Özellikle yüzünüzde sivilce varsa bu ürünler cildinize oldukça iyi gelecektir. Kimi cilt tipleri vardır ki günlük peeling uygulamaları çok iyi gelirken kimi ciltlerde vardır ki günlük uygulama yüzlerini tahriş ederek kızartır. Bu yüzden peeling işlemini 2 haftada bir uygulamanızı tavsiye ediyoruz.

Ayrıca cilt bakım ürünleri veya makyaj malzemesi alırken bu ürünlerin içerisinde retinol bulunmasına özen gösterin. Retinol, gözenekleri sıkılaştırmada oldukça etkilidir. Bunun yanı sıra cildinizde bulunan akne, siyah nokta vb. cilt sorunlarını da retinol ile tedavi edebilirsiniz.

Cilt gözenekleri neden genişler? Cilt gözenekleri nasıl sıkılaşır, kapanır?