28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıÇiller doğal yöntemlerle tedavi edilebilir mi?

Çiller doğal yöntemlerle tedavi edilebilir mi?

İçerikleri

Çil Lekeleri Neden Olur?

Çil lekeleri herhangi bir kalıtsal özelliğe bakılmaksızın herhangi bir kişide görülebilen bir durumdur. Çil lekeleri bazıları için doğal ve hatta hoş karşılanabilen bir olgu iken kimileri için de rahatsızlık verici bir mesele olarak ta algılanabilmektedir. Çil görülen kişiler daha çok melanokortin-1 reseptorü adı veirlen MC1R genini taşıyan kişilerdir. Çil lekeleri genelde güneş ışınları tarafından etkilenir ve çil lekeleri güneş ışığı altında daha fazla çoğalırlar. Çiller üzerine güneş ışınlarının bu olumsuz etkilerini yok etmek için kimi bazı cilt lekeleri ve çil lekelerini giderici kremler kullanılmaktadır. Güneşte bulunan ultraviyole ışınlarının etkisiyle melanin üretimi artmakta ve bu madde de çil lekelerinin daha koyu görünmesine neden olmaktadır.

Çil Lekeleri Hangi Bölgelerde Oluşur?

Çil lekeleri daha çok yüz ve yanak bölgesinde burun ve göz çevresinde görülürler. Yine güneş ışınlarına maruz kalan omuz bölgesinde de cilt lekelerine rastlanılır. Ergenlik öncesinde çocuklarda görülen çiller, gençlik ve olgunluk dönemlerinde kendiliğinden kaybolabilirler.

Çil Lekeleri Nasıl Geçer? Bitkisel Tedavisi

Çil lekelerinin giderilmesinde çok değişik ev yapımı ve bitkisel yöntemler vardır. Bunların başlıcaları şunlardır.

Çil Lekelerine Limon Suyu Tedavisi

Limon suyunun içerisinde bulunan bir takım meyve asitlerinin çil lekelerini gidermede ve yok etmede etkili olduğu test edilmiştir. Her gün 3-4 kez limonun suyunu sıkarak parmak uçlarınızla çil lekesi bulunan bölgelere uygularsanız bir süre sonra çil lekelerinin sönmeye başladığını göreceksiniz.

Çil Lekelerine Çözüm Olarak Meyve Kokteylleri

Kayısı, şeftali, çilek, böğürtlen, ahududu , salatalık gibi meyvelerden yapılan yüz maskeleri de ciltteki çil lekelerine iyi gelmektedir.,

Çil Lekelerine Süt Ve Yoğurt Maskesi Çözümü

Süt ve yoğurt maskelerinin de yüzde ve omuzdaki çil lekelerine uygulandıklarında iyileştirici etkilerinin oldukları görülmektedir. Sütün hafif ekşimiş olması daha iyi olacaktır.

Karpuz kabuğu tedavisi ile çil lekeleri tedavisi de batılı ülkelerde oldukça etkili bir yöntemdir. Yine ananas meyvesinin suyu veya maskesi de nivea kremle birlikte uygulandığında başarılı sonuçlar verdiği biliniyor.